DJ MaTriX Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Преди време ми бяха откраднали портфейла, така се сбогувах с последната си дебитна карта, в която и без това нямаше никакви пари. Помня, че условията на Хеброс Банк тогава не бяха много добри т.е. сумата която задължително оставаше ми се виде много голяма - цели 10 лева И таксата за всяко теглене също не беше много малка. Не знам сега как стоят нещата, затова моля за съвет коя банка да си избера за личните си спестяания, каква дебитна карта да си извадя. Чувал съм, че имало такива дебитни карти, в които влога даже се е олихвявал с времето Също така е важно картата да свърши работа за интернет търговия, поне в БГ, а и защо не в чужбина Искам още да добавя, че тия Maestro карти на Хеброс Банк, от които "уж" се тегли и от чужбина не стават за целта. Миналата година в Гърция от 3 апарата с надпис "Маестро" не ми разпознаха картата ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Koiato i da e.Stiga da imash pari da teglish ot neia.Inache te savetvam OBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 ОББ втори път ------ Кредитни карти: Кредо. (Хеброс банк) 1% отстъпка от всяка покупка и 10 лв.(не съм сигурен точно дали е толкова) такса при теглене от банкомат в брой. Идеята е теглене в брой от банкомат да се наказва с голяма такса, а плащането в магазините да се толерира. Само, че колко магазина имат постерминали????? Удобна е обаче за плащане на ток, бензин и др. Условията са 5% месечно от натрупания кредит да се внася. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted October 14, 2004 Author Share Posted October 14, 2004 Koiato i da e.Stiga da imash pari da teglish ot neia.Inache te savetvam OBB <{POST_SNAPBACK}> А бе то пари нема много ама се намират по-малко. И точно за това питам от къде да си вадя дебитната карта, щотото в някои банки едно, че ти отдържат много пари (сравнително), а и много те набутват при транзакции. Аз например съм бил свидетел как една банка ми отдържа 3 лева, за ВНАСЯНЕ на пари в лична сметка. Тва е бахти тъпото, ти си правиш влог, а те ти дерат кожата за това. Заради това питам за някоя "народна" банка, за хора дето цепят стотинката т.е. хора като мен А за ОББ и аз съм чъвал само хубави работи ама нека да видя още мнения, до края на седмицата ще реша Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veli Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Az imam karta na Purva Investicionna Banka i sum mn dovolna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Първа инвестицонна Само не Булбанк че 'дерат' здраво. Може и Биохим да пробваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted October 14, 2004 Author Share Posted October 14, 2004 Az imam karta na Purva Investicionna Banka i sum mn dovolna. <{POST_SNAPBACK}> А пробвала ли си чрез интернет да оперираш със парите си? Доколкото знам за сега само ПИБ предлагат такава услуга ама колко е надеждна не знам Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Вземи си на ОВВ.От техните банкомати се тегли без пари(гарантирано),а и от другите е тънко.Мисля че на Банка ДСК картите им се на4ислява лихва върху депозита.Ама само за България са тия карти.Ако иска6 за чужбина само на Раифайзена Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 ЦКБ е твоята банка. само тя начислява лихви по депозита макар и неголеми - 3% годишно. олихвяват се към 1во число всеки месец и трябва да са стояли поне 15 дни от предходния в сметката. таксите са - 20 стотинки при теглене от банкомат (от ВСЕКИ банкомат, не само от техните) и 10 при операции на ПОС терминали. Картата е Маестро - не съм я пробвал в чужбина още. може да се регистрира в epay.bg и да се пазарува от БГ интернет магазини. не е кредитна и не се приема при рег-ване по чужди сайтове. има голям овърдрафт, ама аз не съм го ползвал още. при вноска по сметката от клона на издаване (В Пд си имат само един не се взимат такси. при превод от друга банка - зависи от банката-изпращач. ОББ жулят яко с таксите - 20ст от техни банкомати и 50 от чужди. или поне го правиха преди година. нсега може да са го променили - няма да споря с jijane. ДСК не изплаща лихви по дебитни карти. за това вече мога да споря . ПИБ не са ми симпатични ама и аз не знам що Дано да съм ти помогнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Аз съм с карта от Райфайзен банк, минималната сумата, която трябва да стои там е 5лв. За теглене такасата е малка (10 или 20ст). можеш да се регистрираш в еpay.bg, но незнам дали може от чужбина да се ползва Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 ОББ жулят яко с таксите - 20ст от техни банкомати и 50 от чужди. или поне го правиха преди година. нсега може да са го променили - няма да споря с jijane. <{POST_SNAPBACK}> Имат гъвкава политика на таксите и за разлика от други банки, са ги описали точно на сайта си Такси - банкиране на дребно на ОББ И вообще не е ли по добре питащия да се разходи по сайтовете на банките и да види бигатия арсенал от дебитни, кредитни, национални и международни карти, които се предлагат???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted October 14, 2004 Author Share Posted October 14, 2004 Преди да пусна темата се колебаех между 2 банки, но като гледам доста банки заслужат да им станеш клиент. Безплатното теглене на ОББ ако е само от техните апарати, нема да ми влезе в голяма употреба. А 20-те стотинки на ЦКБ е добра. Лихвата верно е мижева, но къде дават повече за безсрочен влог .. А тоя овърдрафт е само за хора с трудови договори, днешно време кой ти дава пари ей така без гаранции @xiT, прекалено много въпросителни си сложил човече Преди да пусна темата разгледах няколко сайта на отделни банки, но там въобще не се споменават за такси при внасяне, теглене и въобще неща които ги интересува бедния народ. Дотук много ми помогнахте за което благодаря. За мен беше важно да видя отзивите на хората, отколкото да гледам лъскавите сайтове със реклами "при нас всичко е най-най... ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qsilver Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Обединена Българска Банка Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Ми аз имам на Общинска банка , май 5лв траа да имаш вътре. Миналата година от Англия си теглих пари без проблем от различни АТМ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 За транзакции в България засега ОББ е най-добър вариант, поради огромното количество банкомати и POS-терминали в търговски обекти. Първа инвестиционна в последно време също агресивно увеличават броя на техните устройства. За чужбина засега единствения добър вариант е VISA Classic карта (която у нас се явява дебитна, а не кредитна, но на кой му пука, след като никъде не пише). Перфектният вариант е VISA Classic, издадена от международна, световно-известна банка, с цел безпроблемно използване на "благинките" като online пазаруване, резервация на хотели, самолетни билети и т.н. В България, единствената банка, която отговаря на тези условия е Райфайзен банк (не че няма и други международни, но те предпочитат да работят основно с корпоративни клиенти). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted October 14, 2004 Author Share Posted October 14, 2004 @Godfather, не намерих информация за цените на услугите в Райфайзен банк. Разбрах само, че картата се издава безплатно. Колко е таксата при теглене от тая VISA Classic дебитна карта и каква е сумата която задължително остава в нея ? А иначе дотук ОББ и Райфайзена рулират Опа, в сайта на Райф. намерих файлче с подробно инфо за цените на услугите им. В момента чета Малии, тая карта Visa Classic не е за мен. То кажи речи при всяко теглене лев и нещо отиват на ветъра. Освен тфа искат 100 евро минимален остатък, това мога да го преглъна ама ми искат и 20 евро всяка година такса за подръжка на VISA не знам си какво ... май на ОББ ще се ходи Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 А бе то пари нема много ама се намират по-малко. И точно за това питам от къде да си вадя дебитната карта, щотото в някои банки едно, че ти отдържат много пари (сравнително), а и много те набутват при транзакции. Аз например съм бил свидетел как една банка ми отдържа 3 лева, за ВНАСЯНЕ на пари в лична сметка. Тва е бахти тъпото, ти си правиш влог, а те ти дерат кожата за това. Заради това питам за някоя "народна" банка, за хора дето цепят стотинката т.е. хора като мен А за ОББ и аз съм чъвал само хубави работи ама нека да видя още мнения, до края на седмицата ще реша <{POST_SNAPBACK}> Предполагам, че имаш сметка в една банка, а като си решил да внесеш по нея пари си влязъл в някоя друга банка.В този случай това е междубанков превод и затова ти взимат такса за превода.Нямам друго обяснение.В този случай е нормално да ти вземат такава такса, която варира от 3 до 6 лв.Ако предположението ми не е вярно и твоята банка ти взима 3 лв. при внасяне в собствената сметка моментално си смени банката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sad3 Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Взимам си заплатката от БУЛбанк,изискват 3лв да остават в картата а за теглене взимат по 20ст.<Поне така мисля> А това с овърдрафта е пълна набутка Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Ако предположението ми не е вярно и твоята банка ти взима 3 лв. при внасяне в собствената сметка моментално си смени банката. <{POST_SNAPBACK}> Много ми намирисва на Хеброс Банк тая ситуация..тия не са в час с банковия пазар със сигурност. ПИБ/Първа инвестиционна/ - начислява се лихва на депозита. Клиент съм им от 4 години /първите дебитни карти издавани чрез заявка по Интернет ;-)/ и нямам проблеми. Това за таксите при теглене - всички банки вдигнаха таксите заради БОРИКА, последните именно обслужват всички банкомати в България. За Пловдив най-много банкомати имат ОББ, след тях мисля са ПИБ или ДСК. Единствено теглене от банкомат на банката от която е картата е безплатно /и то не на всички банки ;-)/ Проверка на салдото е възможно само с карта на ПИБ!!! Който не вярва да отиде на ePay да провери :-) За ОББ - не съм чувал добри отзиви за обслужването им, дори имаше изказвания от сорта на и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Малии, тая карта Visa Classic не е за мен. То кажи речи при всяко теглене лев и нещо отиват на ветъра. Освен тфа искат 100 евро минимален остатък, това мога да го преглъна ама ми искат и 20 евро всяка година такса за подръжка на VISA не знам си какво ... май на ОББ ще се ходи Естествено, но това е картата за разплащания в чужбина. Не съм видял по-добри условия. В рамките на България се използват основно Maestro картите, както и VISA Electron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 нещо немога да го намеря тва файлче дето е описано какво точно искат от Райфайзена за Виза Класик Дайте линк моля Иначе съм с Маестро на ДСК : ми доволен съм,теглил съм с нея пари и от Холандия,ма идва малко скъпичко това точно в интерес на истината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veli Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 PIB predlagat kreditna karta Visa ili Master bez nesnizhaem ostatuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted October 14, 2004 Author Share Posted October 14, 2004 .Ако предположението ми не е вярно и твоята банка ти взима 3 лв. при внасяне в собствената сметка моментално си смени банката. <{POST_SNAPBACK}> А това с овърдрафта е пълна набутка <{POST_SNAPBACK}> Много ми намирисва на Хеброс Банк тая ситуация..тия не са в час с банковия пазар със сигурност. <{POST_SNAPBACK}> В рамките на България се използват основно Maestro картите, както и VISA Electron. <{POST_SNAPBACK}> @jojo, моята банка ми взе тия кинти. Помня даже, че напраих изказване от рода на "баси таксата" - щото сумата беше някаква дребна около 50 лева, а тия ми взеха 3 леа за внасяне на пари в личната ми сметка. След моето изказване любезно ми обясниха, че таксата ще бъде по ниска ако си внеса парите от клона, в който съм си издал сметката. Т.е. хващам влака за Благоевград внасям си парите и се прибирам в Пловдив - бахти тъпата банкова политика .... *А тези, които са работили с ДСК, може би помят, че при тях като трябва да теглиш пари от сметката си от друг клон на ДСК; отиват да се обаждат по телефона в клона където ти е направена сметката )) Е, предполагам, че след като ДСК стана DSK и за тях огре слънцето наречено интернет @lubo1972, точно за Хеброс Банк става въпрос. @sad3, овърдрафта си е набутка, но некой път може да ти е от полза, само че малко са хората, на които ще им разрешат тоя овърдрафт. Само кат чуя "трудов договор" ми увяхват мечтите @Godfather, Visa Electron е даже по-скъп от класическия вариант .. а ве ще караме със Мастрото пък квото стане. Нещо и ПИБ събра бая гласове, утре ще мина през офисите и на двете банки (обб и пиб). Сега се сетих, че живея на 100 метра от ПИБ, което ме навежда на една мисъл - Първо там ша отида Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 @Godfather, Visa Electron е даже по-скъп от класическия вариант .. а ве ще караме със Мастрото пък квото стане. Нещо и ПИБ събра бая гласове, утре ще мина през офисите и на двете банки (обб и пиб). Сега се сетих, че живея на 100 метра от ПИБ, което ме навежда на една мисъл - Първо там ша отида По-скъпа е, защото "работи" в друг сегмент - при VISA Electron, лимитите на транзакция и тези за деня са доста по-големи. Затова човек си прави сметката. Ако търсиш най-ниските разходи и не те бъркат ниските лимити, тогава избора е само един - Maestro карта от банка с най-разпространена мрежа банкомати и POS-терминали (почти единодушно в момента това са ОББ и ПИБ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Аз съм с Маестро от ДСК,мисля че 5 лева е минимумът,който остава в картата,може да се тегли и от чужбина,но трябва да споменеш в банката,че искаш международна карта/поне преди беше така/,кофтито на тегленето зад граница от автомат е,че е скъпо,иначе ако пазаруваш от магазин си е далавера Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.