DragonX Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Здравейте на скоро си купих 5.1 home thater surround system, но даже си нямам на понятие какво означават и как се пускат 6-те канала... отзад на woofer-a имам бутон който може да се мести на 3 позиции -=> PC,AUX,5.1 . Звуковата ми карта е na Creative Sound Blaster Live! и отзад на нея има 5 изхода. Когато на звуковата пъхна един от многото кабели които са ми дали а в системата дам на PC ми дава двуканален звук разпределен просто на 5-те тонколони и woofer-a. Когато включа на 5.1, вкарвам 3 кабела в звуковата карта и давам бутона на 5.1 . Тествам с една програма към звуковата и ми дава, че всяка колона си дава отделен звук, но когато пусна mp3-ка всички колони си бачкат освен center-а. Предполагам че това е защото една mp3-ка е двуканална..., но не знам, какво трябва да пусна за да усетя 6 канален звук при положение, че нямам DVD ? И правилно ли съм вързал тонколоните? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Колоните си работят перфектно. А при winamp не свири центъра. Ако искаш да усетиш 5.1-то, си пусни някой филм с AC3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Правилно си ги свързал. Пусни си CreativePlayCenter в малкия режим долу в дясно има "cmss" - включваш на MovieMode и естествено си слушаш МР3-ките с този плеиър ще имаш що годе добър 5.1 звук. За да чуеш обаче истински 5.1 ти трябва АС3 файл /в единия диск на Creative има няколко/ и си го пускаш с Creative PlayCenter. Другия вариант е филми с АС3 звук и АС3 филтър от тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonX Posted October 12, 2004 Author Share Posted October 12, 2004 Мерси за помощта помогнахте ми супер много! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 И си свали Dee3 или Dee2 plug-in за WinAMP, за да ти свирят сичките колони. Иначе поздравления за избора, колоните са много добри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.