Lotion Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Някой да има представа как мога да си направя Xchat-a да мига в taskbar-a когато някой пише в канала, така както го правят новите версии на Mirc, това според мен е супер важно защото веднага виждаш, като някой ти е писал... То има една опция Beep on channel messages ама това е гадно.. постоянно да пищи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 I az iskam ama taka i ne namerih kade sa pravi...inache go polzvam i za windows opredeleno e nai dobriq irc client. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipher Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Lotion, аз ползвам само xchat и смятам, че наистина е много добър IRC client, но подобна опция поне за сега мисля, че няма в него. Можеш да драснеш едно писъмце до developer-ите и да им предложиш идеята, ако им е убягнало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Някой да има представа как мога да си направя Xchat-a да мига в taskbar-a когато някой пише в канала, така както го правят новите версии на Mirc, това според мен е супер важно защото веднага виждаш, като някой ти е писал... То има една опция Beep on channel messages ама това е гадно.. постоянно да пищи... <{POST_SNAPBACK}> За xchat не знам, но че мига мИРК само в новите версии не е така.Има една опция Flash on query message channel message и първото е това, което ти трябва.Виж евентуално ако го има и в xchat, ще ти свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Пф, хаха Обади са някой уиндоусджия май Няма флашване X-Chata, мисля че на developer-ите не им харесва като идея. Иначе си имаш Beep on channel/private masseges и мисля, че в новите версии (аз си харесвам 1.8.11 и на него си карам) има опция да не beep-ка като е активен прозорецът. А и в 2.х има Beep on highlighted messages. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Пф, хаха Обади са някой уиндоусджия май Няма флашване X-Chata, мисля че на developer-ите не им харесва като идея. Иначе си имаш Beep on channel/private masseges и мисля, че в новите версии (аз си харесвам 1.8.11 и на него си карам) има опция да не beep-ка като е активен прозорецът. А и в 2.х има Beep on highlighted messages. <{POST_SNAPBACK}> Shiro mnoo kat znaesh pishi tuk i krai s windowsa Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 pi4ove as dokolkoto znam Xchat e GTK application i prosto moje da se puska pod windows shtoto varvi s GTK interpretator-a tui kato ne e Win32 ili MFC application e normalno da ne moje da polzva chast ot neshtata koito Windows predlaga kato naprimer migane pri nqakvo sabitie v task bara i etc. za help moje da pishete v forumite na xchat.org pi4ovete otgovarqt vednaga daje si ima specialen forum za Xchat for windows. inache pone as mislq che e nevazmojno da se realizira sabitie v windows kato migasht prozorec kogato se pishe na neshta kato QT/GTK/JAVA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 И линуксът може да мига! Например като някой ми пише на skype-а веднага започва да ми мига долу! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 @Lotion трябва ти plugin-а xchat-systray-integration можеш да го свалиш от http://www.blight.tk/ , tar zxfv alabala.tar.gz ./configure make make install след тва го лоадваш от менюто load plugin or script на xchat, настройваш си директорията с иконите и си готов пакета го има и на rpm ама мисля, че само за сусе на мен ми тръгна от втория път. успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted October 14, 2004 Author Share Posted October 14, 2004 xchat-systray-integration Сложих го този плугин, при първото стартиране на програмата ме пита някакви настройки и сега обаче не ми "мига" Как точно работя с него? Аз съм с fvwm2 window manager, то би трябвало да няма разлика де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 xchat-systray-integration Сложих го този плугин, при първото стартиране на програмата ме пита някакви настройки и сега обаче не ми "мига" Как точно работя с него? Аз съм с fvwm2 window manager, то би трябвало да няма разлика де... <{POST_SNAPBACK}> ако имаш tray/notification area на Panel-а ще ти работи плъгина, другото за настройките съм го обяснил в предишния постинг мисля, че най-добре бачка за KDE и gnome незнам как стоят нещата с fvwm2 ... пробвай, може и да стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted October 14, 2004 Author Share Posted October 14, 2004 Ами всъщност.... нямам.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 17, 2004 Share Posted October 17, 2004 Super qk plug-in ama e za xhcat2. U nas sym ostail dvoikata na sestra mi, az si chatq s xchat1. Nqkoi da znae ekvivalenten plug-in za 1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.