бат Ицо Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Нека да чуем мнението на бираджиите за Tuborg На мен лично ми заприлича на Леденика И не ми напомни за нищо от Tuborg-а, който продаваха навремето. Ако се прави аналогия между Becks, от едно време и този, нашенския. Нашенския е по твърд (заради водата) но го докарва, макар, че вече го "шампанизираха". Все пак темата е за Tuborg и моля да се изказват само тези които са го пробвали. Още по добре и ако си спомнят вкуса на оригинала Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 hubava remake bira u nas nqma (e moje bi samo stela artois, ama ne sym probval original) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ico_manekena Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 biva si q birata za men i za moite priqteli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Редовно като отида на заведение пия Tuborg и много ми харесва има разлика спрямо оригинала от едно време но и тази не отстъпва на вкус и е като Шуменско специално или поне така ми се струва но тва не е учудващо защото все пак българския Tuborg се прави от Шуменско. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 За мен Tuborg правен от Шуменско в момента е най добрата българска бира! Колкото до това че хубава "remake" бира унас нямало..не е вярно! И понеже имам роднини които работят във високите постове на Каменица ще ви кажа че пловдивския Beck's е изкарал по добри показатели отколкото оригинала, при което белгииците направо са онемяли! Но все пак Tuborg ми харесва най много Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEKTIK Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 На мен ми харесва,въпреки,че според мен е по-силна(или каквото там прилагателно се използва за бира)от Бекса. На мен ми прилича на Шуменското,но съм пила истински,датски Туборг и няма много общо.Както и немския Бекс с нашия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Не знам обаче да ви кажа че все пак след всичко продължавам да си харесвам каменицата. Туборга не че не е хубава, но просто Каменицата имам чуството че е правена точно по мой вкус, ако има някой който я харесва си знае закво говоря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 И не ми напомни за нищо от Tuborg-а, който продаваха навремето. Ако се прави аналогия между Becks, от едно време и този, нашенския. <{POST_SNAPBACK}> Няма "сегашен" и "от едно време"- има български и немски (вносен)! Българския си е с българско качество... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Нека да чуем мнението на бираджиите за Tuborg На мен лично ми заприлича на Леденика И не ми напомни за нищо от Tuborg-а, който продаваха навремето. Ако се прави аналогия между Becks, от едно време и този, нашенския. Нашенския е по твърд (заради водата) но го докарва, макар, че вече го "шампанизираха". Все пак темата е за Tuborg и моля да се изказват само тези които са го пробвали. Още по добре и ако си спомнят вкуса на оригинала Това е съвсем нормален ефект при т.нар. "маркетингови" бири. Няма как да произвеждаш една и съща бира в различни държави (географски райони). Просто не се получава, независимо от 100% спазване на технологията, защото водата и въздуха са различни (под "въздух" се разбира всичката тази съвкупност от бацилчета, които участват в процеса на ферментация). Затова най-истински са онези бири, които се произвеждат "на място" по технология от векове (нещо като вината с контролиран произход). Такива бира обаче не става за съвременен маркетинг, защото не може да се произвежда в неограничени количества и освен това не се пастьоризира, а се пие само прясна (т.е. като популярната наливна бира). Когато бях в Белгия имах невероятното удоволствие да опитам от няколко дузина подобни марки бира, които се произвеждат само в местни пивоварни (повечето от тях в манастири от монаси) по уникални древни технологии. Това беше нещо, което никога няма да забравя - този тип белгийска бира е с доста високо алкохолно съдържание и е с невероятен леко тъмен и плътен кехлибарен цвят, а на вкус просто не може да се опише Брех, много се отплеснах, но така или иначе този Туборг по принцип не е лош, но няма как да е същия оригинален Туборг, просто не става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 11, 2004 Author Share Posted October 11, 2004 пловдивския Beck's е изкарал по добри показатели отколкото оригинала, при което белгииците направо са онемяли!Но все пак Tuborg ми харесва най много <{POST_SNAPBACK}> Добре де, нека темата да бъде: "чуждите марки, произвеждани тук", че иначе ще отида в оффтопик Не съм забелязал на ония да им харесва твърда бира, ама както и да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 birata e dosta dobra ako nqkoi ne e pil da e opita Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 11, 2004 Author Share Posted October 11, 2004 @ Godfather Който го знае си го знае Водата е номер едно във вкуса. Както на бирата, така и на водката. Водката е мека, щото я правят със 'солянька'. Ами солена им е водата в Украина и бирата дето я правят там ("западната") си е мека. А водката - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 @ Godfather Който го знае си го знае Водата е номер едно във вкуса. Както на бирата, така и на водката. Водката е мека, щото я правят със 'солянька'. Ами солена им е водата в Украина и бирата дето я правят там ("западната") си е мека. А водката - Абсолютно. Същото важи и за скоча, особено визирайки онзи прословут шотландски торф, с който "замесват" уникалния му вкус Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Spored men bylgarskiq alkohol e edin ot nai-dobrite, osobeno birata (za rakiq ne govorim shot nqma s kvo da q sravna). Moje da sym prekaleno patriotichen ma e taka. Kolkoto do uiskito men savoy ma kefi poveche ot jonny Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 11, 2004 Author Share Posted October 11, 2004 Spored men bylgarskiq alkohol e edin ot nai-dobrite, osobeno birata (za rakiq ne govorim shot nqma s kvo da q sravna). Moje da sym prekaleno patriotichen ma e taka. Kolkoto do uiskito men savoy ma kefi poveche ot jonny <{POST_SNAPBACK}> Недей моля те Как са ви моделирали вкусовете на вашето поколение Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 И какво му е хубаво на българския алкохол...всичко е в гъза, като изключим ракиите, защото наистина има уникални.Водката е гадна, уискито не струва, мастиката е добра според мен. Ама да сравняваш Джони с Савой ..моля ти се. Ако си пил от на цар киро джонито може Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEKTIK Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Ако си пил от на цар киро джонито може <{POST_SNAPBACK}> Като каза цар Киро се сетих за един виц по тази тема: Знаете ли защо на ракията на цар Киро й казват Самуилова ракия? Защото на всеки 100 остава един,който да вижда с едното око. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Tuborg e супер биричка-кефи ме как се отваря.(нищо,че всеки път почти си режа пръстите,щото си играя с капачката). Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Нашенският Туборг ми харесва,наистина наподобява Шуменското,а на мен то ми харесва.НО датският е наистина доста по-добър,както е и с Бекс-в DE беше толкова приятна бира,а тук...не е.ov3rman,прясната бира е нещо наистина прекрасно.Имах възможността известен период от време да имам достъп до такава бира/кръчмички,които си я варят в мазенцата/ и съм разбит-и звят и вкус,абе всичко и е хубаво Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Spored men bylgarskiq alkohol e edin ot nai-dobrite, osobeno birata (za rakiq ne govorim shot nqma s kvo da q sravna). Moje da sym prekaleno patriotichen ma e taka. Kolkoto do uiskito men savoy ma kefi poveche ot jonny <{POST_SNAPBACK}> abe momchence, kva baza za sravnenie imash che napravi tva nepodgotveno izkazvane? tova che bira kamenica e varha moze da go e kazval chovek deto e opitval samo neja, chat-pat ariana ili zagorka primerno. ja opitaj malko poveche neshta i togava. goreshto te savetvam da se razhodish ako mozesh iz evropata i da minesh prez praga primerno za da opitash istinska cheshka bira, posle i maaalko po-nazapad da stignesh pyk da opitash i ot tamoshnata posle shte si govorim. ne kazvam che ne mozem da pravim bira tuka ama ot izvestno vreme naroda tarsi eftinoto ne kachestvenoto... eftino i s kolichestva, ako shte da e pomia. ama ajde da ne pochvame taja tema che e mnogo tyzna. btw. za protokola - tuborg-a ne e losh ama maj stelata e po-dobra. ne che sa neshto osobeno no pone stavat za konsumacia. sashto taka za protokola - savetvam vi da NE GI konsumirate koremchetata rastat i sled vreme shte imate dosta krasiva osanka a povjarvajte mi dosta trudno se opravja... az imam izvestni postizenia v tazi oblast sled nechoveshki usilia ajde nazdrave ot men ... s edin ajrjan shtoto nali se seshtate:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 ne kazvam che ne mozem da pravim bira tuka ama ot izvestno vreme naroda tarsi eftinoto ne kachestvenoto... eftino i s kolichestva, ako shte da e pomia. ama ajde da ne pochvame taja tema che e mnogo tyzna. Аз мисля точно обратното. Точно продажбата на нискокачествените бири намаля и се увеличиха тези на Каменица и Загорка. Бирите от среден клас . В Пловдив имаме най - добрите условия за производство на бира. Причината е във водата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Това е съвсем нормален ефект при т.нар. "маркетингови" бири. Няма как да произвеждаш една и съща бира в различни държави (географски райони). Просто не се получава, независимо от 100% спазване на технологията, защото водата и въздуха са различни (под "въздух" се разбира всичката тази съвкупност от бацилчета, които участват в процеса на ферментация).... <{POST_SNAPBACK}> И съм, и не съм съвсем съгласен. бира "Каменица" се вари и в завода на "Астика" и е по-мека, съгласен съм (пловдивската вода има твърдост ~16 немски градуса, а хасковската 20 - мерил съм я лично в Астика ). Но номерът е не само в местните условия, но и местния вкус (нагласа). Не си спомням вкуса на Туборг от едно време, но мога да заявя, че никой няма да тръгне да произвежда "истинска" бира, било то и Туборг, или каквото се сетите, ако е по-горчива (да речем) от това, което местните считат за нормално. Тука говорим за едно своеобразно "модване" на вкуса на пивото по посока на потребителското търсене. Същото може да се каже и за безалкохолните напитки. За спиртните (ракии, водки и т.н.) е вярно, че са от цистерните. Ако някой си въобразява, че пие ракия или водка от нашенско грозде (както се разсипват да го рекламират), много се лъже. Просто не може да е на такава цена и да е гроздов дестилат. P.S. От днеска почвам да чета "Как да варим пиво в домашни условия" (ако има такава книга изобщо ). Очаквайте скоро бира "Алхимика" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 туборг-добра бира,къса и не ти остава време да истине,малко газирана и можеш да я гаврътнеш на екс,Вкусна е,но опитайте Staropramen Link to comment Share on other sites More sharing options...
warp Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 От бирите които се произвеждат по лиценз тук единствена ми харесва Стелата.. Иначе много ми допадат Staropramen и Radeberger Както и една испанска, която за жалост не се предлага на нашия пазар - San Miguel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Spored men bylgarskiq alkohol e edin ot nai-dobrite, osobeno birata (za rakiq ne govorim shot nqma s kvo da q sravna). Moje da sym prekaleno patriotichen ma e taka. Kolkoto do uiskito men savoy ma kefi poveche ot jonny <{POST_SNAPBACK}> Явно джонито дет си го пил само бутилката е била от джони БГ алкохол само рикия(помниш ли времето когато пещерска беше с коркова капачка) и отчасти бирата го докарват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.