Jump to content
BulForum.com

как да измеря силата на сигнала

Recommended Posts

trqbva ti edno osciloskop4e<:)) dosta pari struva ne ti prepra4vam da si go kupuva6,abekato na onezi 6matki deto kato ti prekarvat evrokom i zamervat tam signala, :P

Това пък за какво ти е? Виж си в кабелния модем. Вече писахме по такива теми доста. Търси :)

кой говори за кабелен модем нямам такъв :rolleyes: става въпрос за телевизията не за интернет

кой говори за кабелен модем нямам такъв :rolleyes: става въпрос за телевизията не за интернет

Тук може би става дума за шерване на кабелна --- прав ли съм

става въпрос за това че кабелната непрекъснато ту се разваля ту се оправя нямам нерви да се разправям с ония от поддръжката щото нищо не правят както трябва и тъй като си имам собствен усилвател се чудя дали ми отслабва сигнала и дали да си го сложа в този случей или е пресилен -събирам мнения питам тук там търся си решение на проблема.доколкото научавам така е из целия град и явно на никой не му пука ама на мен тв-то ми е голямо и много си личи и съответно много ме дразни :angry1

едно време шервах кабелната с един комшия и уж щеше да плаща полвината ама след 2 месец взе да се прави на луд и от тогава в никакъв случей не се занимавам с тия глупости

Щом нямаш кабелен модем, не можеш да измериш нивото на сигнала с подръчни средства. Тогава забрави да го измериш по някакъв начин, освен субективно - по качеството на картината.

Осцилоскоп :) Може и така да му казват

Няма да стане с осцилоскоп - пробвай със спектрален анализатор...

абе и с осцилоскоп може. ама е играчка.

а за практически цели - на око. то си е и най ефективно.

добре де какво тече по тия кабели ако се опиташ да измериш някакъв ток не показва нищо а като пипнеш с пръстче и удря

добре де какво тече по тия кабели ако се опиташ да измериш някакъв ток не показва нищо а като пипнеш с пръстче и удря

тече електромагнитна енергия под формата на високочестотни електромагнитни вълни от които в металите на проводниците се индуцира ток и се появяват потенциални разлики в различни точки от проводниците, наречени напрежение. сега да не би да ти стана по-ясно?

амперметъра който използваш най-вероятно е за прав ток, а дори и да е за променлив то е за нискочестотни трептения. когато се мерят високочестотни сигнали се използват НИВОМЕРИ. малко по-различни са, защото се осреднява моментната стойност на тока и напрежението по друг закон, аи се използват по-различни датчици.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...