KenwooD Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 А уе нещо ми се развали резулюцията на Desktop-а!Преди ми беше на 640х480!Сега пак ми е толкова но след като ми изписа един път няква грешка и реснах,нещо се омота.Иконите са по-големи,а уе нищо общо с нормалния вид в който ми беше десктопа.Пробвах на различни резулюции но нито една не е както ми беше преди рестарта!Някой ако знае на какво се дължи тоя проблем и как се оправя да помогне!Но кажете как се оправя без преинсталация или формат.На Windows 98 съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Rezoliuciqta si e edna i syshta vinagi! Q razkaji po-podrobno za problema che neshto ne razbrah kva tochno e situaciqta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Desktop - desen buton - Properties - Appearance. Там избираш схемата за виндовс десктопа и го даваш на Windows Default или нещо такова, не съм сигурен. Така с една настройка ще настроиш големини, икони и т.н. А иначе и аз не разбрах точно какъв е проблема, може и от Desktop-desen buton-Properties-Settings-Advanced- там някъде имаше да задаваш DPI за десктопа - например 96, 120, 72 и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Възможно е да нямаш никакъв избор на резолюции и на рефреш рейт. Това задължително се получава след преинстал на windows. Тогава ще ти трябват драйвери за дънната платка. Ако не е такъв проблемът, просто избери някоя свястна theme от десктоп/пропертиес (мй е в appearance, не знам на 98). dpi иначе Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted October 11, 2004 Author Share Posted October 11, 2004 Ми глей сега! Докато си играей Цс ми изписе Process is terminated(или нещо такова).Излезна ми от играта и на десктопа ми беше целия бял и имаше надпис Active Desktop и отдолу още някви писаници!Цакнах там нещо Restore Settings(не си спомням точно кво беше) и ми се оправи но пак като играех на ЦС пак ми излезна от играта но този път ми беше както казах в горния пост в друга резулюция.Големи икони Wallpaper-а беше голям.Опитах се да стартирам нещо но ми даде грешка.ПС-то се бъгна и му дадох рес.След рес-а беше пак същото.Пробвах най-различни неща,които споменах в горния пост,но не намерих решение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 IZGORIL SI SI VIDEOKARTATA!!!!!!!.......maitap si praa . Probvai da vlezesh v safe mode (pri startirane na kompiutyra natiskash F5) i restartirai pak...nqkoi pyt pomaga (windows suxx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted October 11, 2004 Author Share Posted October 11, 2004 IZGORIL SI SI VIDEOKARTATA!!!!!!!.......maitap si praa . Probvai da vlezesh v safe mode (pri startirane na kompiutyra natiskash F5) i restartirai pak...nqkoi pyt pomaga (windows suxx) <{POST_SNAPBACK}> В safe mode се лиза с F8 не с F5!Мерси за съвета ще го пробвам и ще пиша кво е станало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 В safe mode се лиза с F8 не с F5!Мерси за съвета ще го пробвам и ще пиша кво е станало. <{POST_SNAPBACK}> S F8 se vliza v menuto, a s F5 direktno v safe mode Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted October 11, 2004 Author Share Posted October 11, 2004 Нищо не стана!Пак същия проблем!Нека някой с Windows 98 да каже с ква резулюция е.И кви са му настройките! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Нищо не стана!Пак същия проблем!Нека някой с Windows 98 да каже с ква резулюция е.И кви са му настройките! <{POST_SNAPBACK}> Poslednoto neshto koeto mi doide na uma e da deinstallnesh video kartata i da q instalirash nanovo. Ako tova ne pomogne znachi problema e v nqkvi nastroiki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KenwooD Posted October 11, 2004 Author Share Posted October 11, 2004 Ся съм го настроил там да прелича на нещо.Но не е както преди.Преди беше много по-долре.Кво му стана и аз не знам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 kak uspyavate da mu otgovorite , kato toy sam ne znae kakvo iska i nishto ne moje da obyasni Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 kak uspyavate da mu otgovorite , kato toy sam ne znae kakvo iska i nishto ne moje da obyasni <{POST_SNAPBACK}> i az ne znam ama kato pishe v signaturata ti..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Нищо не стана!Пак същия проблем!Нека някой с Windows 98 да каже с ква резулюция е.И кви са му настройките! Аз съм с 98SE, ама май няма да ти свърша работа, понеже съм на 1600Х1200, но това по-горе за видеокартата изглежда добре като идея. Щом не щеш да правиш преинсталация, приготви си диска с драйверите на картата, с Add/Remove махни софтуера (ако изобщо имаш някакъв инсталиран за нея). После влез в System и направо премахни видеокартата от сетъпа. Рестартирай и при въпроса за драйвери на новонамерената видеокарта избери стандартните VGA на MS. Виж с тях имаш ли някакви проблеми....смени някоя и друга резолюция....и ако всичко е наред - ъпдейтвай този драйвер с драйвера на видеото ти (или с някой по-нов такъв). Едит: Може би го знаеш, но за всеки случай да добавя, че System и ADD/Remove се намират в контрол панел-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sad3 Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 При мен се бе появил такъв проблем.На монитора ми се събраха само 8 икони<толкова големи станаха > Проблема го оправих като дадох на по-голяма резолюция и после върнах на 640х480 и се оправи А сега срещам друго проблемче:като стартирам Virtual dj резолюцията на монитора става 800х600 или 1024х768<зависи кой скин използвам>а като излезна,всеки път резолюцията ми остава такава,каквато е бил скина.Това как мога да го премахна Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeStath Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 abe pi4 6to ne zeme6 da napravi6 edin barz reinstal na windowsa i taka pone 6te razbere6 dali e ot software ili ot hardware Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.