Gorgar Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 trqbva mi programa kato SecureCRT no da raboti v grafichen rejim neshto ne mi ponasq DOSa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Е, брао майна .. земи кажи кво праи тая програма та да ти кажем еквивалент. Не сме длъжни сички да я знаем или да търсим из нета ко праи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 Е, брао майна .. земи кажи кво праи тая програма та да ти кажем еквивалент. Не сме длъжни сички да я знаем или да търсим из нета ко праи. <{POST_SNAPBACK}> ok misleh che e izvestna programata raboti pod winxp i s neq se konektvam za linux mashina ssh kakto mu vikate vie Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Освен малко да поразкрасиш чветовете на екрана друго не виждам какво може да направиш. Как така да работи в графичен режим не разбрах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 Освен малко да поразкрасиш чветовете на екрана друго не виждам какво може да направиш. Как така да работи в графичен режим не разбрах. <{POST_SNAPBACK}> tazi programa simulira konzola a tova koeto tyrsq iskam da simulia X kakto mu vikate edit: Ne mi triabvat mnogo ekstri. Neshto kato filemanager i editor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 аха, такова ли ... При мен на Слака си имам K -> Internet -> Remote Desktop Connection мисля, че всяка дистрибуция го има ... ама тва е от линукс към линукс Ако ти трябва от уиндоус към линукс или обратното можеш да напраиш като мен .. Слагам си Remote Administrator и си го подкарвам с wine или winex и сичко върви чудесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 Ако ти трябва от уиндоус към линукс или обратното можеш да напраиш като мен .. Слагам си Remote Administrator и си го подкарвам с wine или winex и сичко върви чудесно <{POST_SNAPBACK}> znam az go polzvam win-win ama ideqta e da ne polzvam desktopa na potrebitela a moi si Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 е хуу де, ти можеш да се конектнеш към потребителя в режим "File manager" с radmin-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 е хуу де, ти можеш да се конектнеш към потребителя в режим "File manager" с radmin-а <{POST_SNAPBACK}> i kvo da pravq s nego da si kopiram failcheta li ne mi vyrshi rabota no vse pak blagodarq za ideqta Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 VNC - remote desktop login Linux-Windows Windows-Linux Linux-Linux Windows-WIndows Не мисля че разбирам какво точно искаш, но ако говорим за ремот десктоп управления това ще ти свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Kva ti e celta? Da browsvash iz linux mashina li? Ako e taka edinstvenoto, koeto trqbva da se napravi e da si nastroish sambata na linuxa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 VNC - remote desktop loginLinux-Windows Windows-Linux Linux-Linux Windows-WIndows Не мисля че разбирам какво точно искаш, но ако говорим за ремот десктоп управления това ще ти свърши работа. <{POST_SNAPBACK}> shte go probvam tova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 е нали file manager ти трябваше ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 Kva ti e celta? Da browsvash iz linux mashina li? Ako e taka edinstvenoto, koeto trqbva da se napravi e da si nastroish sambata na linuxa! <{POST_SNAPBACK}> ideqta e da brolzvam iz mnogo mashini i da gi ponastroivam ne che nemoga pod konzola no guba poveche vreme Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 ami edinstvenoto s koeto moga da ti pomogna e kato ti kaja che ima ssh za win! Moje da ima i nqkakyv grafichen interface, no naistina ne znam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 ami edinstvenoto s koeto moga da ti pomogna e kato ti kaja che ima ssh za win! Moje da ima i nqkakyv grafichen interface, no naistina ne znam <{POST_SNAPBACK}> bash tva de grafichen interfeis SecureCRT e super programka za ssh no kakto kazah e konzolna i gubq vreme Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Gorgar чети ми поста по-горе. Или другия общо взето варянт ако искаш да настройваш линукс машини ремоут е да си сложиш Webmin има го в варез-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 man ssh => ... -X Enables X11 forwarding. This can also be specified on a per-host basis in a configuration file. X11 forwarding should be enabled with caution. Users with the ability to bypass file permissions on the remote host (for the user's X authorization database) can access the local X11 display through the forwarded connection. An attacker may then be able to perform activities such as keystroke monitoring. а не разбирам какво против samba-та имаш .. те хората са го измислили ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 man ssh=> ... -X Enables X11 forwarding. This can also be specified on a per-host basis in a configuration file. X11 forwarding should be enabled with caution. Users with the ability to bypass file permissions on the remote host (for the user's X authorization database) can access the local X11 display through the forwarded connection. An attacker may then be able to perform activities such as keystroke monitoring. а не разбирам какво против samba-та имаш .. те хората са го измислили ... <{POST_SNAPBACK}> tova e interesno sega ako moje i da go obqsnish kak shte stane za lamer kato men Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Ми самбата е програма, която позволява да виждаш в локалната си мрежа компютрите, които са на линукс и съответно да боравиш с тях. Под уиндоус виждаш линукския комп така, се едно е на уиндоус. А под линукс се борави малко сложно и затова е измислен един май все още бъгав графичен интерфейс - smb4k (то има няколко ама тоя е най-хубавия .. мисля). Аз го ползвам от 2-3 седмици .. недостатъци не съм забелязал. Един съвет - почети малко за нея преди да я инсталираш. http://us3.samba.org/samba/ftp/Binary_Packages/ http://us3.samba.org/samba/docs/man/Samba-...on/install.html http://smb4k.berlios.de/ Тука бая са се постарали пичовете да напишат howto-to .. дългичко е. С две думи инсталираш, преименуваш примерния конфигурационен файл с истинското му име, като съответно го редактираш така, че да ти върши работа, пускаш графичния интерфейс и общо взето трябва да хване мрежата. Един рестарт след инсталацията на самбата май няма да е излишен .. Ко има някакви въпроси, питай, ама наистина те съветвам да прочетеш поне повърхностно howto-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
fascinate_me Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 gruh iz4etah 1000 posta i ne stignah do nai sy6testvenoto -> trqbva ti programa za linux koqto da se conectva kym win ili obratno? I v dvata slu4aq re6enieto e VNC, samo 4e ako startira6 VNC server pod windows i se connectva6 ot druga ma6ina (linux,windows...) 6te moje6 da vijda6 samo teku6tiq desktop na potrebiteqli. Ako servera e pod linux moje6 da si otvori6 nov desktop (vsy6nost mai nqma na4in da gleda6 destopa na local users). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 gruh iz4etah 1000 posta i ne stignah do nai sy6testvenoto -> trqbva ti programa za linux koqto da se conectva kym win ili obratno? I v dvata slu4aq re6enieto e VNC, samo 4e ako startira6 VNC server pod windows i se connectva6 ot druga ma6ina (linux,windows...) 6te moje6 da vijda6 samo teku6tiq desktop na potrebiteqli. Ako servera e pod linux moje6 da si otvori6 nov desktop (vsy6nost mai nqma na4in da gleda6 destopa na local users). <{POST_SNAPBACK}> ot win ili linux iskam da se zakacha za drug linux i iskam da si gledam samo moq desktop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Remote Administrator pravi vsichko (VNC-tata nyakoy koyto razbira poveche ot men da dade vpechatlenia) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 10, 2004 Author Share Posted October 10, 2004 Remote Administrator pravi vsichko (VNC-tata nyakoy koyto razbira poveche ot men da dade vpechatlenia) <{POST_SNAPBACK}> radmin s win nqma greshka ama s linux hich go nqma a i zatova deto mi triabva nestava Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipher Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 Gorgar, моят съвет (както и на доста хора до сега) е да си сложиш VNC. Смятам, че програмката е това, което ти трябва и ще ти свърши работа. Пробвай и прецени сам ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.