Dominik Posted October 8, 2004 Share Posted October 8, 2004 Излезе нова версия на-най-добрата шахматна игра Chessmaster 10th Edition /на 3 диска е/.Качих я от data.bg,заредих я,но при мен не работи добре-накъсва видеото и дава грешка с kernel.dll.Прочетох в Redme файла,че играта изисква/цитирам от същия файл/: --------------------------------------------------------------------- The recommended system requirements for running Chessmaster 10th Edition are: Supported OS: Windows® 98/ME/XP (Chessmaster 10th Edition does not officially support Windows 2000 or NT) Tested Service Packs: Win 2000 - Service Pack 4, Win XP - Service Pack 1 Processor: Pentium III 1Gz or more recent RAM: 512MB Video Card: ATI Radeon™ 9000 family, GeForce™ FX family Screen Resolution: 1280x1024 Sound Card: recommended DirectX® Version: DirectX 9 CD-ROM: 16X CD-ROM Hard Drive Space: 1650 MB, allowing a full install Multiplayer: broadband --------------------------------------------------------------------- Аз имам:Р3700 Мв;447 Мв RAM;Windows XP with SP2 integrated;DirectX 9.0c;Video Card: Riva TNT(16 Mb)-слаба конфигурация за изискванията на играта. Затова питам:ако някой я е качил и пробвал да каже как е положението. Засега с 9-тата версия нямам проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted October 8, 2004 Share Posted October 8, 2004 Проблемът трябва да е във видеокартата - Riva TNT е прекалено стара за игра, изискваща карта от FX фамилията. П.С. 447 MB рам ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 8, 2004 Share Posted October 8, 2004 добре де, какви са тея изисквания?! т'ва е просто един шах! колкото по-семпло, толкова по-добре! аз още като видях, че е 3 диска и се отказах дори да го пробвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted October 8, 2004 Author Share Posted October 8, 2004 П.С. 447 MB рам ?! Грешно съм изписал RAM-a:не 447,а е 448 Мв>на 3 слота имам поставени 256+128+64 МВ.Това е така,защото ъпгрейтвах на 2 пъти-имах първо само 64 Мв. Конфигурацията ми е старичка,но досега ми вършеше работа-сега явно ще трябва да се замисля.Плашат ме все по-големите изисквания,които поставят производителите на игри пред нас. Иначе съм любопитен-ако някой я качи и подкара нолмално нека пише как е... При мен засега на става.Само услях да видя,че дизайна е коренно сменен-синьо,красиво и различно от предните версии. Може да се качи само първи диск и при инсталацията да се избере минималното-играта пак трябва да тръгне дори и от 1-ви диск. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.