Jump to content
BulForum.com

Niakoi chuval li e za

Recommended Posts

Matrix resolution nqma, te sa dve prodaljenia na originala Matrix Reloaded i Matrix Revolution i sa snimani zaedno i dvata sa gotovi no samo Reloaded se dava za sega poekranite, sled nqkade okolko 6meseca sha pusnat i Evolution sigurno, no za sega nemojesh da go namerish nikade! :evil

JESUS, а ако ти кажа, че ти не си прав, а hldd3n е, защото "Презареждане" на мен също не ми хареса. бтв само да питам от кого е всепризната "Матрицата", защото според мен единствено тъпите американци могат да харесат такова нещо, но как да е.

viezte purvite hora deto mi kazvat che ne haresvat matricata.prosto filma mi haresva zashtoto e napravem gotino,s mnogo efecti.skoro niakoi po gotin film ot toia izlizal li e ,naposleduk vsichko e pulna boza.X-men2 i te se izloziha,ama ot takiva filmi kakvo drugo ochakvash.A zabravix imashe skoro edin gotin Lord of the Ring 2. ;)

"Кръстникът" е един добър пример. Колкото до филмите, които харесвам са разни класики от сорта на "Апокалипсис сега", "Форест Гъмп", повечето от филмите на Хичкок и така мога до утре. Проблемът при мен е, че според мен това кино, което се прави в момента е нестойностно. Прави се единствено заради пари и това ме дразни. На никой не му дреме как ще направи филма, а само колко приходи ще има от него. Това е нещото, което ме гложди и кара да ненавиждам толкова много съвременните филми. Може би това е и една от причините поради, която не харесах и "Презареждането", но кой знае ... не и аз това и сигурно :blink:

"Кръстникът" е един добър пример. Колкото до филмите, които харесвам са разни класики от сорта на "Апокалипсис сега", "Форест Гъмп", повечето от филмите на Хичкок и така мога до утре. Проблемът при мен е, че според мен това кино, което се прави в момента е нестойностно. Прави се единствено заради пари и това ме дразни. На никой не му дреме как ще направи филма, а само колко приходи ще има от него. Това е нещото, което ме гложди и кара да ненавиждам толкова много съвременните филми. Може би това е и една от причините поради, която не харесах и "Презареждането", но кой знае ... не и аз това и сигурно  :blink:

curidge, в общи линии съм съгласен с теб, но мнението ми е малко по-крайно. Просто реших да изразя съпричастност, за да не се чустваш единствен и отритнат с подобни възгледи :bgrin: .

Американците от години правят филми, с единствената мисъл за високи приходи. Отдавна създаването на филми при тях не е дори опит за изкуство, а печеливш бизнес. Все пак имат "проблясъци" - невъзможно е да се правят толкова много филми за 1 година и да няма сред тях 4-5 стойностни. Сякаш имат 5-6 шаблона, които се поставят в някаква машина и по тях започват да се правят филми като на конвейер. Накрая излиза някакъв лъскав, стандартен, банален продукт на американската тежка филмова промишленост. И когато гледаш подобен продукт, подобна стока, и решиш че някъде си виждал вече това, не се лъжеш. Това е самата истина, даже може би си го гледал вече 5 пъти (примерно) ;) .

Има и друго решение за безидейните USA-филмопроизводители - да копират 1:1 чужди филми. Най-често френски и японски, но и на нас не ни се размина. От оригиналният филм в три епизода (ако не се лъжа) "Хан Аспарух" , те направиха орязан супер-екшън-уестърн със "сюжет" (вече в кавички), развиващ се в дивия изток.

Сега ще прозвучи лицемерно, но и аз гледам някои от тези филми :evil . Но пък на техен фон като ми попадне някакъв стойностен филм (за мен има и такива американски, макар и малко), изживяването е още по-пълно.

П.П.: Не искам да обиждам никой от хората с различни възгледи, макар че съм се изразил малко остро. Просто изразявам мнение.Все пак живеем в свободна страна (горе-долу :D ).

Малко съм off-topic, но смятам че ми е простено като за първи път :evil .

curidge, в общи линии съм съгласен с теб, но мнението ми е малко по-крайно. Просто реших да изразя съпричастност, за да не се чустваш единствен и отритнат с подобни възгледи  .

Хихи, тенкс броу. Радвам се, че има още ценители на киното в този форум. GeorgiK не се крий ми се оплачи и ти. :lol:

Виж напълно съм съгласен с теб. Американското кино е просто както ти каза един конвейер. Но като всяка човешка работа за една година се намират и няколко продукта, в които има дефекти. В смисъл това са хубавите филми, но янките ги имат за дефекти. Отделен въпрос, е че не могат да ги разберат. Другото нещо, което също е много кофти, е че старите класики едва се намират, а европейските филми почти не достигат до нас, а и да стигат те са минали преди това през щателно отсяване. С други думи киното залязва или поне залязва за ценителите и за тези, които не отиват на кино за едното пата-кюта, а просто за да се насладят на 7-мото изкуство все още наричано кино. бтв да не забравя да ти благодаря, че качи "Citizen Kane".

da curidge mnogo si prav.Obache i nie bulgarite imame gotini filmi.Nai velikia ni shediovar e spored men Vreme Razdelno.i sega se pitam zashto pak go prodadohme na americancite,za niakvi tupi pari.Tozi film ne se kopuva s pari,a se chuvstva s surce.

За български филми нищо не съм казал. Е, може би трябва да кажа, че от съвременните български филми няма абсолютно нищо струващо се и запомнящо се, но това е отделен въпрос. Лично аз не мога да правя никакво сравнение м/у Американски и Българско кино. Незнам за вас.

mnogo iasno sa sravnenie izobshto duma da ne stava,az ne iskah da gi sravnia a prosto da ti kaza che ima i hubavi filmi bulgarski,az mezdu drugoto americancite mnogo gi mrazia :angry: :angry: zashtoto si misliat che mogat da upravliavat sveta,te moze da sa nai silnite obache iskat da razrushat balansa na sveta.Te sa super prosti i super ograniceni.

xoxoxoxoox :D jesus nedei me zasqga taka we ne sam razbiral ot kino :P.

Specialno pak matricata e mnogo zle ... neznam zashto vsi4ki super se uvli4at po tozi smotan ekshun ... sazdali teq rusna4eta malko po-izvraten scenarii i dokarali nqkva idea i pusnali poredniq kasov film pulen s dupki i neibarani momenti !Neznam parvata 4ast po q bivashe zashtoto si beshe novatorska proqva .. ne 4e e bila idealna .. spored men tozi film trqbvashe da se napravii dooosta po-psihologi4eski, iz4an4en, no izbaran detailno dori da nqma i 2 fight sceni !Ne da gledam bozi kak gonat nqkvi smeshni telefoni i tolkova ne mogat da si vzemat 1 GSM i da im uredqt vrazka prez nego ... i kak na glavnata geroinq i e bilo ' PIsano ' da se vlubi v the chosen one i kak tq znaela, 4e tova e Neo shtoto Orakula i kazal i bla bla bla ... i na vtorata 4ast kak oniq i barka v centralnoto zahranvane i na onaq nishto i nqma ... i kak se melqt po magistralite i horata si karat i hi4 ne im puka da gledat seir .. i kak onzi Smith bash taka stanalo 4e neshto mu stanalo kato neo vleznal v nego i ze da se kopira kato prase ... hahaha 4etoh 1 kritika v 1 vestnik i se razcepih :D stavashe vapros za neshto ot sorta na 'Novo pokolenie ekshun sas zrelishtni efekti kompiutariziran s copy paste comandi i tn' :P super buuuullllllshitttT ! Fani taq glupost 2rata 4ast sa ya osrali maximalllno ! Sq ne se seshtam za drugi kusuri no beshe full s prostotii . Fani i oniq dqtka s kliu4ovete ... i teq rusite tipve deto kato mogat taka da si minavat prez neshtata nqmashe da im klacnat zadnicite 30 pati ... Grr 4ak me e qd Iazak za ideqta :D Taka 4e ne mi govori 4e tva e svetovno priznato bla bla bla ( ot zabludenite maloumnici deto kato vidqt kak neo gi rita i im stava dushevna 4ikiq razbiram ) shtoto tozi film e porednata poserka ! Ma3x 1 ne beshe veliko no nqmashe drugo takova i se prevarna v neshto kato maxima za actionite ! Vtorata 4ast trqbvashe da e super izbarana ako iskat da si zapazqt slavata.

BTW do curidge ! Animatrix ae pak da mi dadesh link 4e s toq virus mi se zasra si4ko

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...