sMARTBomber Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Не виждам проблем с това. Аз мажа и ти мажеш. Е хайде да продължаваме. В случая ти не ми пречиш ... дано и аз не ти преча, ако имаш нещо против .. твои проблем Ма хич даже не ми пречиш, иначе щяхме да взимаме мерки. В този случаи просто си изказвам отрицателното становище по въпроса и показвам явната си несимпатия към, с риск да се повторя и поN-тя, тия суеверни Bulshits. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Точно заради тези суеверия хората са страхливи и т.н. И заради това ГИ и ЩЕ манипулират още мнооого време. 0889************* - Гъдател съм и предсказвам бъдеще , променям , развалям магии , права магии За тея само БОЙ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackWinterDay Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Магията не е за власт над други хора(е,и за това става,ама плащаш скъпо),а собствено самоусъвършенстване. <{POST_SNAPBACK}> Както е казал Agarvaen по-горе....Това е само за собствено добро или зло.Започнеш ли да го принизяваш за комерсиални цели - вече не си нищо повече от обикновен шарлатанин,циркаджийски фокусник,който вади зайци от шапката за смях на тълпата. И се опитай да приемеш виждането на другите.Не гледай толкова технократски на нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Вуду е възникнала на Карибските острови религия, известна още като вуудуу и хуудуу. Корените на религията са в Западна Африка, откъдето се е пренесла заедно с превозваните роби. Думата Вуду произхожда от воду, което означава ‘дух’ или ‘божество’ в превод от езика Фон, едно от наречията Догони- район в Западна Африка, където именно се намира дома на вуду божествата - Лоа. Смесването на традиционните вярвания на Йоруба и католическите церемонии довело до формирането на тази религия. Трябва да добавя, че освен Йоруба, влияние оказват и други племена от Западна Африка, като най-голямо е на племето Догони, което според легендите произлиза от хора, дошли от съзвездие Сириус. Освен под името Вуду в различните части на Америка съществуват и други наименования като Сантерия, Макумба, Кандобле и т.н. Във всички тези религиозно-магически култове обаче се правят сходни ритуали и се използват едни и същи богове и духове, с различни имена. Доста от хората мислят, че Вуду се състои от кървави ритуали и изравяне на трупове. Истината е, че съществуват и подобни практики, но освен тях Вуду включва цялостна система от знания, посредством която човек може да овладее силите на природата. Тези знания обаче могат да бъдат доста опасни и затова е желателно да се усвояват с учител, ако желаете можете да преминете тази програма. Както споменах в началото, религията Вуду, въпреки че се е оформила на американския континент, в основата си е африканска. А най-характерното, описано от изследователите на африканските традиции е присъствието на танца, музиката, словото, ритъма в живота на всеки, независимо към кое племе принадлежи. От тук и магията на Африка е магия на словото, заклинанието и музиката. За африканският маг всеки предмет, животно или човек, излъчва невидими за обикновенния човек набор от звуци, които предствляват неговото слово. Магията на Африка е природна магия и освен със силите на ритъма, словото и музиката се характеризира и с магията на изображенията. Този вид магия е любим на сценаристите на трилъри. Благодарение на тях всеки, който чуе за Вуду, си предствя човек бодящ кукла с игли или страховито зомби. Във вуду този метод за работа се използва за концентриране върху определена цел (най-често за лечение-иглите се поставят върху определени точки, извършва се нещо като дистанционна акупунктура и за привличане на определени природни сили на помощ). Магията на изображението в най-популярен вид се среща в маските. В тези култови предмети често се влага имформация за връзка с духове и сили, с цел те да изпълняват определени задачи - съществуват различни видове маски - на добри духове, на духове-пророци, а също и на зли духове. Казано по друг начин, тези маски или статуи носят различни енерго-информационни програми и е опасно да се поставят в жилища, без да се знае каква имформация е заложена в тях. За съжаление много хора, харесвайки си някоя африканска маска, без да я проверят просто я окачват в дома си. Често, обаче маската, която са поставили на стената, носи информация за раздяла, конфликти или дори и още по-лошо, за смърт. Резултатите обикновенно не закъсняват и в дома започват проблеми, болести и т.н… Оказва се, че е изключително опасно да се държат подобни екзотични сувенири вкъщи. Често те се оказват носители на магически структури, кодирани за болести или смърт. Подобен предмет, потавен в дома, създава сериозни проблеми на обитаващите го. Понякога дори на пръв поглед безобидни предмети, могат да доведат до подобни пагубни ситуации. Срещали сме се с подобни проблеми много пъти. Случаят, който ми идва на ум е за две маски, изобразяващи мъж и жена, донесени от Африка и по- късно едната подарена, а другата- закачена в коридора. Скоро в двете семейства настъпили сериозни проблеми, започнали чести конфликти, по незначителни поводи. Причина за това се оказа факта, че маските представляваха две африкански божества, носещи информация за любов помежду им. И когато били разделени, се получило негативно енерго-информационно поле. Под действие на тази информация, хората в двете къщи започнали да се дразнят един от друг и да се карат за най-малки поводи. Подобни случаи често се срещат, особено напоследък, тъй като че ли е модно да се купуват най-различни маски и други африкански символи или предмети с култово предназначение, за да се използват като сувенири. Текста е на Бойко Ценков Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Ххахахахахха,Жоро,пак си показа рогата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Разбирам те напълно.И аз бях атеист преди да се захвана с езотеризъм.Но поне не говори глупости.Магиите не са производни на църквата=> не са ЕРЕС.Те са съществували много преди християнството. <{POST_SNAPBACK}> Магията е тръгнала от шаманизма или поне това са най-раните сведения. От там нататак всички видове магия са производни на шаманизма. "Хаос магията" е опит да се преоткрие шаманизма, но и да се пригоди за съвремения човек. Неможе през 2004 година да се правят ритуали дето са били незнам си колко хиляди години преди Христа. Методите и средствата тогава са били съвсем други предполагам. А по върпоса за тея гледачки и телевизията, телефоните ... те са пародия на клоуни, поне повечето. Както по горе казаха - докато има кои да им вярва и тях ще ги има. Но все пак човек в този живот притежава само едно нещо и то е правото на избор - нека не му го отнемаме и него Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Нещо не ги възприемам тези работи . Някакси смешно ми се вижда при такъв нучен и технически напредък някой да играе полу-гол около огъня да подскача и дупчи кукли и т.н . За мен това са начини за МАНИПУЛАЦИЯ било то в добия смисъл или не, на хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Нещо не ги възприемам тези работи . Някакси смешно ми се вижда при такъв нучен и технически напредък някой да играе полу-гол около огъня да подскача и дупчи кукли и т.н . За мен това са начини за МАНИПУЛАЦИЯ било то в добия смисъл или не, на хора. <{POST_SNAPBACK}> Всичко е въпрос на гледна точка. По въпроса за техническия напредък и скачането, мога да ти кажа че магията се развива успешно и през компютрите - било то гадаене с руни, гадаене с карти таро(примери много) - дупчене на кукли през флаш и какво ли не. Както казах по горе всичко е въпрос на гледна точка и нагласа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Нещо не ги възприемам тези работи . <{POST_SNAPBACK}> Ами опитай.През последните 5-6 поста не си казал нещо различно.Аз вече ти казах - не гледай толкова технократски на нещата. И спри да повтаряш.Това,че не искаш да възприемеш е твой проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 prochetete "Zlatnata klonka" (ne "Davidova klonka" ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 И какво общо имат масонството и розенкройцерството с вуду-то? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shalome Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 mii moi da imat ob6to ako napravqt troika ruska...6vedska ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Ти какво?Намеци ли?Ще те дам на жената Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkWish Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 това е сеедно да вярваш на циганките.Аз не вярвам.На такива простотии вярват само суеверните Link to comment Share on other sites More sharing options...
prepe4eniq Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Аз вярвам но не 100%.Щом не е доказано не е сигурно!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted November 26, 2004 Share Posted November 26, 2004 Ами аз в магийте не вярвах,докато един ден не ми разказаха една много кофти случка... и взех,че повярвах А,иначе гледачки-хм,интересно вчера бях И съжалявам,че си дадох парите,за да ми каже работи,които и аз ги знам,макар че отидох главно,защото сънувам един и същи сън вече втора седмица и е много кофти хава по баячки разни съм ходила много одавна да ми леят куршум.. А специално във вуду магиите вярвам,за да си направя татуировка на гърдата,която според тях означава душа .. значи вярвам малко или много Ся друг е въпроса са 'екстрасенсите' по телевизийте,и още по-жалко е,че има хора,които им се обаждат и се набутват,заради някакви шарлатани.. Абе не знам,крива поста са тия хора.. Мисля,че не ми трябва някой да ми предскаже нещо,което ще се случи,щото и да ми го предскажат,и да не,то ако е писано да се случи,ще се случи и не мисля,че мога да направя нищо по въпроса... Скиаш отивам на гледачка и оная ми казва нещо от рода "Ще умреш еди кога си" ми пък ще я убия К'ва е тя,че ще ми говори такива неща :> Да се спасяват и да не ме занимават с тяхните глупости,аз пия бира пък те нека да лъжат хората Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 и аз не вярвам в такива работи....може и да има нещо но незнам какво и как се казва но в бог,духове и други подобни глупости мога да повярвам когато ги видя вече 17 години чакам да ги видя ма добре се крият заеби... и аз съм на мнението че ако хората не са се занимавали с тея глупости светът щеше да е много по-развит... по история учихме че от църквите едно време се е печелило яко пачка ето що всеки е бил зарибен... а бе заеби...ако вярвате в такива работи трябва и в дядо Коледа да вярвате Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 и аз не вярвам в такива работи....може и да има нещо но незнам какво и как се казва но в бог,духове и други подобни глупости мога да повярвам когато ги видя вече 17 години чакам да ги видя ма добре се крият заеби... и аз съм на мнението че ако хората не са се занимавали с тея глупости светът щеше да е много по-развит... по история учихме че от църквите едно време се е печелило яко пачка ето що всеки е бил зарибен... а бе заеби...ако вярвате в такива работи трябва и в дядо Коледа да вярвате <{POST_SNAPBACK}> Мнооого назидателно изказване,а да си чувал нещо наречено вяра,доверие,което е същото.Някои неща се приемат с вяра само.Да си чувал че във всяка легенда има истина.А и нещо друго хубаво е че човек да вярва иначе става мнителен ,а тях никой не ги харесва и не дърпай дявола за опашката.Като лягаш вечер май трябва да вярваш че ще се събудиш иначе няма да можеш да заспиш.И аз не съм виждал вудо магии ма и не искам да ги видя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Абе хора, всеки човек, когато получи власт се изкушава да я използва, нали?А вярвам, че ще се съгласите с мен, че всички "гадатели" имат власт. Е, тогава защо до сега не сме видели статия "Врачка печели от тотото!!!"?????Мисля, че ми схванахте мнението! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Като лягаш вечер май трябва да вярваш че ще се събудиш иначе няма да можеш да заспиш.И аз не съм виждал вудо магии ма и не искам да ги видя <{POST_SNAPBACK}> хаха ти тва ли си мислиш преди да си легнеш ? изобщо не ме притесняват такива работи...лягам пък дали ще се събоудя или не...не зависи тва от мене... в смисъл когато се случи то ще се случи независимо в кво вярвам и в кво не вярвам... има много хора в които вярват в съдбата и че всичко ти е писано...ми и тва са пълни глупости...ако ме блъсне кола и умра...тва съдба ли е ? така ли ми е било писано ? аххаха ... просто така се е случило...нарича се случайност... а бе сега бързам и не мога повече да пиша но утре вечер сигурно пак ще отговоря Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 хаха ти тва ли си мислиш преди да си легнеш ? изобщо не ме притесняват такива работи...лягам пък дали ще се събоудя или не...не зависи тва от мене...в смисъл когато се случи то ще се случи независимо в кво вярвам и в кво не вярвам... има много хора в които вярват в съдбата и че всичко ти е писано...ми и тва са пълни глупости...ако ме блъсне кола и умра...тва съдба ли е ? така ли ми е било писано ? аххаха ... просто така се е случило...нарича се случайност... а бе сега бързам и не мога повече да пиша но утре вечер сигурно пак ще отговоря <{POST_SNAPBACK}> Бе да ти кажа няма съдба според мен, всичко което се случва е въпрос на причини и следствия които са предизвикани от ТВОЯ избор. Ти имаш избор да пресечеш през улицата или подлеза - ако минеш отгоре възможноста да те блъсне се покачва доста... примерно 10%, ако минеш отдолу е 0.1% примерно, но пък можеш да паднеш по стълбите и да си чупиш гръбнака (пак примерно) ... така че кво толкова ги мислите тея неща. Според мен това което се нарича съдба в момента е резултат от един избор който сме направили преди раждането (ако приемем за вярно че се прераждаме). Аз съм на мнение че всеки сам избира каде да се роди в какво семейство,държава и т.н. , в зависимост от урока който иска да научи ... Ако се замислите за всички неща които ви се случват ще откриете в дъното главният виновник ... вие самите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Ако се замислите за всички неща които ви се случват ще откриете в дъното главният виновник ... вие самите. <{POST_SNAPBACK}> Много поучително Ама си е баш така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddy Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Napylno vqrvam v takiva raboti /izkliu4vam glupostite ot sorta na kanal 2001/,zashtoto predi vreme mi se slu4i neshto koeto ako ne go biqh prejiviqla ami go biqha razkazali,no sled kato mi se sluchi prosto se ubedih napylno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 Napylno vqrvam v takiva raboti /izkliu4vam glupostite ot sorta na kanal 2001/,zashtoto predi vreme mi se slu4i neshto koeto ako ne go biqh prejiviqla ami go biqha razkazali,no sled kato mi se sluchi prosto se ubedih napylno. <{POST_SNAPBACK}> Е хайде, разкажи и на нас, ако искаш де Link to comment Share on other sites More sharing options...
antychrist Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 zvu4i interesno bi li jelala da spodeli6 s nas tvoqta istoriq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.