Vincenzo Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 Значи реших да си купя волан за PCто щото от край време съм си фен на рейсърите, а сега пък как съм се наточил като излезнаха Richard Burns и новия Colin ама неисе - невървят и невървят,видео картата ми била стара(ГФ4 МХ 440 128мб) .Но по темата, искам да ви питам дали си заслужава да си взема волан,защото чух че усещането е направо върховно и не може да се сравни с това което ти дава клавиатурата.Но се опасявам да не стане като оная приказка "Всяко чудо за три дни" и после да го захвърля някъде.Това не са малко пари все пак, а и видео ще трябва да се купува иначе кел файда от волана.А и някой ако мойе да ми каже какво е това Force Feedback...... да знам обратна връзка, но в какво се изразява тя(потрепване или нещо такова)и защо моделите с ФФ са много по скъпи.Някой ако има такова животно моля да сподели. ПС:Навит съм и да купя някой на старо ако предлагате ППС:кажете някой сайт, където могат да се видят различни модели с цените.Или магазин в Пловдив освен Технополис Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 Force feedback-a e tochno tova potrepvane (pri karane v/u pavaj napr.), za koeto ti si mislish, na nqkoi po ostri zavoi trqbva po-golqmo usilie za zavoi i t.n. Obshto vzeto chuvstvoto e strahotno! Zaslujava si spored men. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 Az sam igral s edin MOMO Racing (ako ne se luza) i triabva da ti kaza che naistina e mnogo got. Vibracii ala-bala.... A be hubavo e, a ma mai naistina ste stana "vsiako chudo za 3 dni". Zavisi.... Ako imash "izlishni" 300lv za hubav volan.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 за "върховно" усещане.. трябва да се изръсиш с върховна сума, за която сума можеш да вземеш нова видеокарта. за върховно усещане .. най-тънко можеш да минеш с волан за 150$ Logitech Momo Racing. волана е добър, но и цената е добра. в повечето случай... наистина е "всяко чудо за 3 дни". Force Feedback е система която придава вибрации и обратна тяга на волана (стига играта да го потдържа) с помощта на електромотор. скъпите модели имат по 2 електромотора. също така гледай .. волана който купуваш да има железни зъбци и изобщо главните части да са железни. иначе ако не ти мине мерака за 1-2 месеца.. ще го счупиш. имаше един скъп модел на Logitech който виждам че вече не се предлага в страницата им. беше с желязни части, 2 електромотора, алуминиеви педали, кожена облицовка на волана.. дизайн на MOMO. не помня точно модела.. май беше Logitech Momo Force/ или Formula GT .. не помня въобще. той струвапе 250$ и това е нещо за което си заслужава да дадеш пари. някъде бях гледал сравнение на волани. имаше доста бройки със и без Force Feedback. имаше даже такива по дизайн на Ferrari. разгледай се.. ще намериш. май беше tomshardware.com. Thrustmaster също имат добри модели, но незнам какви са отвътре и дали Force Feedback-а им е добър. надявам се да съм ти помогнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vincenzo Posted October 8, 2004 Author Share Posted October 8, 2004 Мм...да ся ще видя до къде съм го докарал със спестяванията и ще реша.Thanks за информацията,ще ми е полезна,но ми се струва че ще се ориентирам първо към видео картата-все пак тя е приоритетна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.