Jump to content
BulForum.com

Заплашен ли е света от фашизъм?

Shalome

Recommended Posts

Ислямски фашизъм??? Амрикански фашизъм??? Какво всъщност означава фашизъм??? И какви са истинските проблеми на реалния свят???

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply
Ислямски фашизъм??? Амрикански фашизъм??? Какво всъщност означава фашизъм??? И какви са истинските проблеми на реалния свят???

фашизъм? wtf? Ислямистите са фанатици :) а и времето на фашизма отдааавна отмина :huh:

А проблемите на днешния свят се състоят от тви букви... USA

Едно мнение, което може да се стори налудничаво на някои хора, а на други приемливо......

Историята започва с "спечелването" на президентските избори на Буш Младши с някакви си 4500 гласа. "Спечелването" не е в скоби просто ей така.... Тъй като е син на Буш старши, той е в пълния смисъл, подвластен на баща си, неговите близки приятели Хенри Кисинджър, Пол Вулфовиц и др, които са т.нар. "хардлайнери" в американската политика, а междувременно главни акционери в петролната компания на семейство Буш. Ставайки президент на Америка (знаем 4е Америка е демокрация със силен президент, т.е. т.нар. "президентска република), той назначава тези хора за свои съветници, което на практика им позволява да диктуват политиката на САЩ. Тъй като икономиката на САЩ тогава и в момента е в дълбока криза, те започват да търсят начин за "раздвижването" и. По статистически данни, Америка употребява около 40% от световните ресурси в своята икономика, а Русия притежава 45% от тези ресурси. Да се постави Русия на колене и да се накара тя да стане сателит и основен доставчик на Америка, е явно невъзможно, поради главно политически пречки, а именно Владимир Путин. Голям човек със смешно име..... Но да не се отплесвам... Става ясно, че единствения възможен вариант за осигуряване на ресурси за Америка е Близкия Изток. Тук веднага се намира "черна овца" в лицето на Саддам Хюсейн, които не желае да се съобразява с условията на Американците. Измисленото "Освобождаване" на Кувейт (една изкуствено създадена държава, с територия откъсната от тази на Ирак), не е успяло да постигне целите си. Друг фактор е и изказването на С. Хюсейн и лидери на ОПЕК (Организация на производителите на петрол), че ще преориентират цените на продавания от тях петрол в евро, което сами разбирате, какъв удар е по долара (американския) и до какъв срив ще доведе. Започват да се търсят варианти за "инвазия' и засилване на влиянието в зоната на Близкия Изток. Саддам Хюсейн е логичната жертва.

Но това не е всичко.

Тъй, като знаят, че една независима и силна Русия ще е в техен ущърб, американците измислят явлението "Организиран Терористичен Интернационал". Може да изглежда объркващо, но не е! Това е идеалния претекст за обвиняване на която и да е Бликоизсточна държава в поддържане на терористите.

Събитията от 11/9 малко или много потвърждават това. Т.нар. "терористична" организация Ал Кайда, всъщност е отроче на ЦРУ. Така е и с повечето терористични организации, създадени от едно или друго разузнаване с цел дестабилизация на влиянието на противника в райони на негово влияние. Пример: т.нар. "чеченски борци за свобода" всъщност са финансирани от Америка, Кувейт, Саудитска Арабияи др. страни от Арабската лига. Човекът Осама Бен Ладен (Осуна/ма Ибн Ладен), сочен за ръководител на тази организация, към тази дата (11/9/2001 г.) не е между живите от 2 години. Смъртта му настъпва в следствие на бъбречна недостатъчност в американска болница в Тайван, като последните 3 месеца е на легло с постоянна хемодиализа.

Трябва да се намери изход...... и с 1 куршум 2 заека! Хем да започнат да възстановяват икономиката си, хем да се нанесат малко по-малко в зоните на влияние на Русия. Атентата с разрушаването на двете кули на СТЦ, беше финансиран, организиран и изпълнен от хора на ЦРУ и Мосад. Някой ще се учудят на участието на последните, но нека да не забравяме един странен факт: от близо 14 000 служители на СТЦ от еврейски произход, на работа в този момента не е имало НИТО ЕДИН!!! Евреите, както и Японците, са пословични със своята работливост. Това отваря вратите пред американските империалистически амбиции. Със създаването на палячовската "Антитерористична коалиция" вече се намира и оправдание. Навлизането в Афганистан, където според ЦРУ се крие Ибн Ладен, малко или много, застрашава позициите на Русия като исконна сила в региона. Така или иначе, американците и техните сол ташаци (извинявам се) англичаните, не намериха Ибн Ладен, което беше разбираемо.

Следва продължение!

Трябва да се намери причина за нахлуване в Близкия Изток. Тук на преден план като главен виновник за нестабилността в региона, "поддръжка" на терористи и "притежаване" на оръжия за масово поразяване, излиза С. Хюсейн, когото американците не са успели да свалят преди 11 години.... Явното фалшифициране на докладите на оръжейните инспектори, "посоляването" на докладите на разузнаванията за оръжията и др., видими за всички, не може да спре Америка. Истината е една - Америка иска Иракския петрол, на първо място, и ако може в последствие, петрола на всички Близкоизточни страни. Влизайки в коалиция с Великобритания, те нападат. Всички знаем за какво става въпрос после. Това е война, която не може да бъде спечелена. Но набутвайки се в тази каша, американците вече просто нямат изход. И искат да затънат още по-лошо, нападайки (за сега само на думи) и Судан. Буди странно недоумение обаче: защо тези 2 държави, а не примерно Либия. Знаем, че полковник Кадафи призна участието на либийски тайни агенти в атентата на Локърби (1985 год., жертви мисля около 270). Но малко известно е, че Кадафи притежава акции в няколко Американски компании, а и банкови сметки на стойност няколко милиарда долара в Американски банки.

Мисля да спра до тук с разсъжденията си, всеки може да си направи съответните изводи. Но факт е че краят на Америка настъпва, бил той близък или по-далечен. Лошото е, че пак се хванахме на губещата страна.

Иска ми се не всичко да е толкова мрачно!!!

малки добавки и уточнения:

като начало и ние сме гледали "Fahrenheit 9/11".

като продължение - в СТЦ не са работили 14000 евреи, а едва 800-900. обаче наистина нито един не е бил на работа.

като продължение в пентагона не е падал самолет а ракета земя-земя.

иначе в общи линии теорията е добра и може да бъде истина.

а УСА не напада Либия защото и тя вече е ядрена сила, макар да не го признават и да го "разоръжават" Кадафито. само дето не смеят.

малко едит : не исках да изразявам нищо расистско. и те са хора нека си живуркат просто ме дразни това че са навсякъде и управляват голяма част от света.

@ov3rm4n нямам такива проблеми за каквито ти си мислиш.

Защо според вас мазните и гадни евреи не са били на работа на 11.09 ? Щото те са навсякъде и знаят всичко ! Американските банки се управляват от евреи ! България се управлява от евреи,цигани,турци и прочие "българи" ! И пак БГ е на губеща страна.

Придържай се към добрия тон. Тук расистки изказвания и мнения никога не са се толерирали и няма да се толерират. Болни фантазии за световни конспирации - също. Важи за всички дето искат да се изкажат по темата. Дискутирате цивилизовано или въобще не дискутирате - темата се затваря и отива в коша. Ако търсите поле за изява на болна психика и национални комплекси - имаше някъде из Мрежата един форум на едни клиенти на психиатрията, наричащи себе си "Войните на Тангра" - ориентирайте се натам. Или пишете на Йоло Денев - той ще откликне на душевните ви терзания. Официално предупреждение беше това- съветвам ви да го вземете насериозно, защото аз съм отявлен фашист на тази тема ;)..

Абсолютно съм съгласен с теб.Защо според вас мазните и гадни евреи не са били на работа на 11.09 ? Щото те са навсякъде и знаят всичко ! Американските банки се управляват от евреи ! България се управлява от евреи,цигани,турци и прочие "българи" ! И пак БГ е на губеща страна.

Даа ....понякога и аз искам да бъда модератор! За да трия всички гадни раситски и пр. постове! Ей така е почнал фашизма, един болен мозък е казал "те са виновни" и кретените са му повярвали!? :angry1

Влагайте енергията се в положителни неща и не издарвайте всички други виновни, освен вас! Баси......

То ако беше нация като нация поне на едно място щяха да си седят и да си управляват тяхното а не да се пръснат и да управлят чуждото.Ето това ме дразни.НЕ СЪМ расист още веднъж да кажа.

едит: Да допълня по темата,че мисля като N00KiE тоест че времето му е минало на фашизма според мен в момента USA се опитва да налага своето над света и ние понеже сме малка държава с "добри" управници им играем по свирката.

То ако беше нация като нация поне на едно място щяха да си седят и да си управляват тяхното а не да се пръснат и да управлят чуждото.Ето това ме дразни.НЕ СЪМ расист още веднъж да кажа.

Кои са ТЕ? ТЕ са българи, колкото теб и мен и всички останали родени в тази държава! Четете истинската история, а не простотии писани от болни мозъци...

Кои са ТЕ? ТЕ са българи, колкото теб и мен и всички останали родени в тази държава! Четете истинската история, а не простотии писани от болни мозъци...

Българи са ве,не съм казал че не са.Исках да кажа че са всякакви и че са разпръснати.

да говорите в този стил че и евреите са българи, е точно по американския стандарт - толкова им се иска да имат нация милите че навсякъде я пъхат тази дума. а са всъщност смесица от кво ли не и най-абсурната дума за тях е "американска нация". американци са т.нар. "индианци", всички други са окупатори!

а българите живеят в българия. работят в нея и за нея. мислят за нея. помагат на други българи. може да са били евреи, мюсулмани, цигани, руснаци, бесараби, араби и кви ли не. но установят ли се тук, научат ли езика и започнат да си изкарват честно парите с труд според мен могат да се наричат българи. това не е лоша теория и е перефразиране на американската политика за "националност".

аз не мога да мразя евреите че преди нинамсиколкохиляди години били утрепали някой, който може би е бил светия. всичко си има давност все пак. не мога да мразя циганите че дори и те не знаят откъде са се появили. не мога да мразя мюсулманите че тяхната религия е твърде строга. но мога да ги мразя, ако се опитват да ме излъжат и управляват само защото са евреи, ако искат да ме крадат и бият и да им се разминава безнаказано само защото са цигани, ако искат да ми налагат силово тяхната религия щото според тях била по-хубава. ми да решават - или са българи и ще се държат като такива или ще са цигани/евреи/помаци и ще ги третирам като такива.

и да уточня че всичко си зависи от човек до човек. да не обощаваме прекалено.

он топик фашизма има почва навсякъде където има страх и недоверие, съчетани с нисък интелект на масата. затова в УСА може да си вирее съвсем спокойно.

едит: @shalome: you talk to me?!

@ bobo - добре казано!

Това е истината, българин е този, който спазва законите, уважава и не пречи на останалите, който е полезен за държавата и останалите......

Добре. Разбрахме.

Та?

...според мен истинските проблеми на съвременния свят реално са доста по-различни...става въпрос за глобалните проблеми, като затоплянето, замърсяването, глада, стандарта на живот тук и там, различните заболявания развиващи се със скоростта на епидемия, или не чак толкова, но все пак взимащи достатъчно жертви...но няма световна организация, която да съумее да насочи силите в тези посоки...а пък и тези проблеми не са стимул за развитите икономики и политическите платформи на тоя или оня , какъвто са военните конфликти и следователно не представляват интерес...а в историята има една цикличност, при която новото заема мястото на старото - Великото преселение на народите, варварите и прогнилия Рим - дали ще е някой по-гладен или по-борбен/агресивен, рано или късно той заема мястото на някоя бивша велика сила, или поне досега е било горе-долу така...може би азиатците /Китай/ са следващите...само незнам колко време остава преди всички да се усетят, кои са истинските проблеми всъщност...

Добре. Разбрахме.

Та?

Като гледам в темата са надрънкани една камара глупости.Било политически теории,измислици от жълтите издания и всякакви подобни --> :sick

Въпрос:

Какво е фашизмът?

Отговор:

Фашизъм идва от словосъчетанието : "Fashio di combatimentе" - име и девиз на партията на италианският диктатор Бенито Мусолини-Дуче.

Превод - "Братство за борба".

По своята същност фашизмът е "една идея" по-различен от комунзима.Станал е негативна дума,само благодарение на "истинската" история,която някой по-нагоре беше препоръчал да се чете.Ако Дуче не се беше съюзил с Хитлер,сега думата щеше да поражда същите чувства,които поражда и БКП,примерно.Правете разлика между "фашизъм" и "хитлеризъм"

Неправилно е да се използва думата "фашизъм" в тази тема.По-скоро е правилно да се каже - "Заплашен ли е светът от шовинизъм?".Но авторката така е пожелала,така е написала ;)

Като цяло,както казах вече по-нагоре,фашизмът не е нищо лошо. ;) Просто е утопия,както и комунизмът.А утопиите,поставени в ръцете на хора с власт,се превръщат в кошмар за народа и човечеството.

И най-добре затворете темата.

И четете истинката история между редовете :P

ей затуй не исках аз да обяснявам, щото щеше да се намери някой историк да ме поправя и да се дърлим.

браво, agaerven.

И най-добре затворете темата.

И четете истинката история между редовете :P

съгласен съм с теб Agarvaen ,защото рано или късно такива дискусий водят до изказвания тип "расистки" и стават неочиприятни текстове,а за Shalome мога да кажа че съм 99%сигурен,че го е copy от нъкъде тъй като тя пише на латиница и едва ли ще си направи труда да пише толкова дълго на лат. :)

хайде със здраве

nemoge da se goviri za fa6isko upravlenie na sveta,nemoga da razbera kak go ustanovihte,Evreite upravlqvat sveta tova,zloto, :allien

Guest liquid

Извинявам се за offtopic-а, но не мога да се сдържа просто. Та...типичното зьа българина...да седнем на една маса и да бистрим проблемите на света. Ние всички проблеми ги знаем и АХА да зависеше от нас и да сме ги решили...Какви са проблемите на 'реалния' свят? Че има ли нереален?! Такива теми са чисто и просто безмислени...проблема на света сме НИЕ..махаш хората и всичко ще бъде почти идеално...ама да не пречим на Shalome...ако си гледала още някой документален филм с радост ще поседим и ще отделим време, за да ни дадеш и на него едно резюме....вапрос: Какво си мислише когато пускаше темата? Замисли ли се,че няма смисъл да си правиш този труд?...но нека си начешим езиците....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...