Jump to content
BulForum.com

Serial ATA

Recommended Posts

Бе нещо тия SATA дискове много проблеми правят? Нямате ли такова усещане?

Изобщо го нямам това усещане, дори напротив. Аз съм от 1 година с ASUS P4P800 + 2 X 160 Gb Seagate S-ATA. Никакви драйвери, никакви проблеми с формата и дяловете - всичко тръгна от първия път. Единствено нямам достъп до дисковете в областта над 137 Gb, но само когато съм със 98SE (XP SP1 e OK), разбира се не по причина на интерфейса, както знаете.

въпроса е да няма проблеми с което и да е дъно и който и да е диск

Това си е проблем на дъната, а не на S-ATA дисковете. Има си спецификации общи за всички. ASUS просто ги спазват по-стриктно. :)

Бе нещо тия SATA дискове много проблеми правят? Нямате ли такова усещане?

Ami da.Za men SATA oznachava se taia.Ne vijdam pochti nikva razlika ot staria mi disk.A po vaprosa za cenite niama razlika.Moia HDD go kupih predi 3 sedmici i sashtia koito ne beshe SATA struvashe 1$ po evtin(stava vapros za Samsung 80gb.8cash 7200)

Това САТА-та е най-умрялата работа.Бях свидетел в един офис за компютри как връщат всеки ден по един ХДД: УЖАС направо.На собственика му се плачи вече от тия даже неще да ги продава.Аз съм с Макстор 80 Гб 7200 САТА 8 Мб и не съм много доволен.Да ви кажа може и от дънцето даси зависи макар че и то ми поддържжа САТА ама ако щете вярваите имам чуството че съм с АТА 100/133 на моменти. Не знам какво са се затръшкали сички дай САТА та дай.Човек като има хубав процесор да работи на 512 кеш и да има 512 РАМ на 400 Мхерца какво повече ти трябва.Ти си маниак и искаш да нямаш компютър а самолет.Според мен и с АТА 100 си е супер.Просто трябва да знаеш как да си комплектоваш останалата час от ПЦ-то.

Иначе с парвия поуст кратко и ясно човека обясни как става хавата !!!

По-скоро да ти е комбинация Intel+Asus+Seagate :-)

Защо пък точно тази комбинация :confused аз съм със SATA от самото им излизане на пазара и въпреки, че не съм с тази комбинация не съм имал абсолютно никакъв проблем свързан с SATA ;)

Според мен и с АТА 100 си е супер

Да, така е, но въпросът е друг. Ти така или иначе рядко можеш да оползотвориш в единица време повече от 70-80 наведнъж. Така, че дали си на 100 или 133 или 150 (S-АТА) няма да усетиш особена разлика. Ако обаче имаш повече от 1 диск (особено в райд) при тежки приложения е напълно вероятно да се възполваш от предимствата на по-широката лента. А относно проблеми и несъвместимости на S-ATA & дъна - като чета, май тука си ги имаме най-много, щото все пестим и правим компромис с евтини дъна и елементи - не че и при по-скъпо не може да се появи проблем, но е по-малко вероятно. Аз обаче не съм правил компромис и 2-та ми диска дават върхова производителност по точки във всички тестове, дори без да са в райд. Така, че нямам оплаквания от нищо, свързано със S-ATA-та.

Май май проблемите са в задмониторното устройство.

Az problemi sas SATA-ta niamam nikvi prosto ne vijdam razlika v barzinata i ako ima takava ne ia useshtam.A i pri moito dano taia boot disketa ma drazni mnogo vseki pat pri preinstalirvaneto na OS.A horata tuk koito imat problemi v zdmonitornoto ustroistvo sa mnogo malko.

Az problemi sas SATA-ta niamam nikvi prosto ne vijdam razlika v barzinata i ako ima takava ne ia useshtam.A i pri moito dano taia boot disketa ma drazni mnogo vseki pat pri preinstalirvaneto na OS.A horata tuk koito imat problemi v zdmonitornoto ustroistvo sa mnogo malko.

Vasko, toj imashe predvid, che kompa ima problem sas zadmonitornoto "ustrojstvo". :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...