Jump to content
BulForum.com

Усилватели

Recommended Posts

Някой знае ли някоя схема за крайно стъпало изпълнено с транзистори от рода на KD503 и възможно най-малко компоненти <без ИС> 10х предварително :)

P.s. качеството на работа не ме интересува,аз ще си го модифицирам

20 страници излизат на google като напишеш kd503, поне три усилвателя видях. Но може би е по лесно да ти разработим и платката и да ти го нелепим и....

а най-лесния е със операционния, дето базите са вързани на захранването. Преди 20-тина години го правех и вървеше сносно.

20 страници излизат на google като напишеш kd503, поне три усилвателя видях. Но може би е по лесно да ти разработим и платката и да ти го нелепим и....

а най-лесния е със операционния, дето базите са вързани на захранването. Преди 20-тина години го правех и вървеше сносно.

С операционния става с биполярно захранване и 2 кд,но не ми е ясно как да вържа базите в една обща точка<получава се двойно напрежение между тях>Имаш ли идея?

Чети внимателно :) Базите са вързани на захранването на ОУ. Естественно има по един резистор серийно на захранването. Изхода на ОУ е към говорителя.

-----

аре влачи:

Легендата Куад :) още вариации

За децата :)

Малко полезни измервания

А тук може да намериш всякакви маниашки схеми на усилватели

10x :)

p.s. Намерих стара платка от грамофон аккорд и мисля да се погавря с нея<с транзистори П314>

Чети внимателно :) Базите са вързани на захранването на ОУ. Естественно има по един резистор серийно на захранването. Изхода на ОУ е към говорителя.

-----

аре влачи:

Легендата Куад :) още вариации

За децата :)

Малко полезни измервания

А тук може да намериш всякакви маниашки схеми на усилватели

пич ти поне ги разбираш,искам да те питам можеш ли да сглобиш нещо от последния линк(тия с американските стандарти) ? ?

за усилватели ще кажа само една марка на която да търсите схеми 'Marantz'

до живот просто немам думи ,аий няма се хваля ся :P

Ехе,хубаво казваш за "MARANTZ",ама кажи им на хората и колко струва ;)

Аз бачкам в частна фирма която произвежда озвучителна апаратура и през ръцете ми минават постоянно разни марки и модели.Заслужава си да се отбележи и "PeaVey" като хубаво стъпало...А ако търсите наистина прилично качество на прилична цена като за домашен усилвател направете си (или си купете) нещо по схема "Quad".Класика братче!

Ма ако са за еднодневки даходат във викиват и да си купят напрао готоо стапало за 5 леа .Щом стане дума за копуване на апаратура се стремя всичко да е най най ,цена неме вълнува ,смисъл не че имам мноо пари,ами ще знам за какво съм ги дал :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...