Zero Cool Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Zdraveite na vsichki.Znachi naskoro si kupih 790MB cd-ta Euro Silver. No tai kato sa po golemi ot normalntie cd-ta Nero Burning mi gi izhvarlia sas saobshtenieoto che niama tolkova miasto na cd-to.Vaprosat mi e kak moga da nastroia Nero-to da gi razpoznava kato 790MB diskove i da zapisva varhu tiah. Predvaritelno vi blagodaria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 За записвачката ти сигурен ли си че може да пече такива дискове Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Между другото аз записвам 870 МВ дискове и Неро-то не ми прави проблеми... P.S. Друг въпрос е, че EuroSilver са скапани... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Между другото аз записвам 870 МВ дискове и Неро-то не ми прави проблеми... P.S. Друг въпрос е, че EuroSilver са скапани... :ph34r: <{POST_SNAPBACK}> Съгласен съм с теб, аз имах (и още имам) такива дискове, 790 и ми ги разчита и win-a и nero-то като 704, но спокойно мога да си записвам и по-големи файлове. Музиката която записвам на тия дискове кара точно една седмицам, говора не постоянно, ами за период от 1 седмица горе долу по 1-2 часа го пускам и сега вече насичат яко. Предложи ми какви да са ми следващите (нямам търпение да ги махна тези), гледам че си с някви 870 и аз да пробвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 skc ili primedisc twa sa discowete az gi polzwam za vcd-ta Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Zdraveite na vsichki.Znachi naskoro si kupih 790MB cd-ta Euro Silver. No tai kato sa po golemi ot normalntie cd-ta Nero Burning mi gi izhvarlia sas saobshtenieoto che niama tolkova miasto na cd-to.Vaprosat mi e kak moga da nastroia Nero-to da gi razpoznava kato 790MB diskove i da zapisva varhu tiah. Predvaritelno vi blagodaria. <{POST_SNAPBACK}> Naglasi si neroto ot File-Preferences-expertfeatures-napishi tam primerno99min. ok i triabva da stane.tva e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 Не мисля, че някой софтуер или записвачка, познава доброволно дискове, по-големи от 704MB. Всички дискове се разпознават като 704-704МВ, а останалото (до 99 мин) се вмества с овърбърнинг, което трябва да се укаже в записващия софтуер, а внякои случаи се налага промяна на ключове в регистъра. И се записват, като цели дискове, на бавна скорост! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 Не мисля, че някой софтуер или записвачка, познава доброволно дискове, по-големи от 704MB. Всички дискове се разпознават като 704-704МВ, а останалото (до 99 мин) се вмества с овърбърнинг, което трябва да се укаже в записващия софтуер, а внякои случаи се налага промяна на ключове в регистъра. И се записват, като цели дискове, на бавна скорост! <{POST_SNAPBACK}> Да така е, всички дискове се разпознават като 702 МБ Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 Иди на Search и напиши overburn и ще разбереш всичко необходимо Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 http://warezru.veno.biz/invision/index.php...wtopic=6764&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 всъщност няма такова нещо което да познава колко е голямо (колко пътечки има) дадено CD... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zero Cool Posted October 5, 2004 Author Share Posted October 5, 2004 Naglasi si neroto ot File-Preferences-expertfeatures-napishi tam primerno99min. ok i triabva da stane.tva e. <{POST_SNAPBACK}> Probvah po tozi nachin no nestava. A zapisvachkata e TEAC moje i da e ot neia problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 Също и включи опцията disc at once Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 Това Dist-at-once не си ли е чисто затваряне на диска? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 Да, но на overburn не може без него Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGENT_ORANGE Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 kato zagovorihte za zapisi na CD-ta as imam "malak" problem i toi e che nemoga da zapisvam CD-ta nad 700MB s nero sam nekoi znai li kak moga da go opravq toq problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 всъщност няма такова нещо което да познава колко е голямо (колко пътечки има) дадено CD... <{POST_SNAPBACK}> V na4aloto na vseki disk ima pate4ki, koito nosiat informacia na kakva skorost moje da se zapisva diska i kolko e goliam kato obem. V na4aloto na vseki zapis nali to4no tova praviat zapisva4kite - kalibrirat lazera spored diska (power calibration). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 Probvah po tozi nachin no nestava. A zapisvachkata e TEAC moje i da e ot neia problema. <{POST_SNAPBACK}> Какъв точно е този Тиик kato zagovorihte za zapisi na CD-ta as imam "malak" problem i toi e che nemoga da zapisvam CD-ta nad 700MB s nero sam nekoi znai li kak moga da go opravq toq problem <{POST_SNAPBACK}> Също сигурен ли си че записвачката ти ги подържа Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGENT_ORANGE Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 Също сигурен ли си че записвачката ти ги подържа <{POST_SNAPBACK}> mne sam kak moga da proverq Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 mne sam kak moga da proverq <{POST_SNAPBACK}> V saita proizvoitel na zapisvachkata ti trqbva da ima informaciq dali tq poddurzha overburning ili ne Povecheto poddurzhat, ti s kakuv model si ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Между другото аз записвам 870 МВ дискове и Неро-то не ми прави проблеми...P.S. Друг въпрос е, че EuroSilver са скапани... Наложи се да запиша софтуер,който нямаше как да разделя-събрах го на един диск 874 Мв и ползвах EuroSilver /други дискове не зная засега с тази големина/.Нямах никакви проблеми както със записването,така и с четенето.Освен това безнроблемно си го отваря и разпознава като 874 Мв. Безпокоя се,че е възможно да не се четат от друго CD или скоро да се скапят/както казва един юзер в тази тема,че при него след една седмица вече били неупотребявани/. Смятам,че дискове с подобна големина понякога са крайно необходими.Дано скоро да пуснат нещо по-качествено с подобна големина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Смятам,че дискове с подобна големина понякога са крайно необходими.Дано скоро да пуснат нещо по-качествено с подобна големина. По-горе казаха - "SKC" - достатъчно качествени са. И няма "подобна големина" - ще са пак точно 870 Mb. Разбира се има и едни междинни (май бяха 790 или май 830...не си спомням точно), но не си заслужава да се взимат, понеже са на еднакви цени с 870 Mb. Едит: Между другото относно Наложи се да запиша софтуер,който нямаше как да разделя-събрах го на един диск 874 Мв и ползвах EuroSilver... С каква записвачка си и на каква скорост ги записа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 V na4aloto na vseki disk ima pate4ki, koito nosiat informacia na kakva skorost moje da se zapisva diska i kolko e goliam kato obem. V na4aloto na vseki zapis nali to4no tova praviat zapisva4kite - kalibrirat lazera spored diska (power calibration). <{POST_SNAPBACK}> съгласен съм - много добре знам за това, но не е задължително информацията да отговаря на действителността - а точно колко пътечки има на диска няма кой да преброи, нали? - това имах предвид като казах, че никой не знае и вече конкретен пример (да не излезе че леля Пенка в цеха пуснала на машината, на струга, квото й дойде - и аз се лигавя) слагаме в cd-то eProformance и пускаме Nero Info Tool - виждаме: Medium Info: Unknown (code 96m43s33f), CD-R, 79:59:74 после поглеждаме на самия дикс - бре и там писали 80+/900+ - хаха иди разбери сега това 79:59 ли е? както ще го покаже като тръгнеш да записваш... или 96м 43с (хитро погледнато) ... или 900+ па по мои наблюдения повечето overburn cd са ей така... забелязвам, че вместо да си напишат кода в Medium Info, например: Taiyo Yunden,Princo - стандартни кодове, та вместо него слагат като код колко е голям, а Нерото го рапортува unknown, не съм сигурен обаче... не съм сигурен... (Taiyo Yunden излиза за код на Verbatim и TDK ... може би и други) edit: още - на "достатъчно качествените SKC" записах 700 и нещо + винаги гледам да ги пиша бавно, защото така съм чел че трябва да е - даже ги чакам на 8х и после SKC не се чете... напоследък започвам да избягвам overburn-a ... тва е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 То тва overburn ми прилича много на overclock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 С каква записвачка си и на каква скорост ги записа? Записвачката ми е TEAC 40Х12Х48 с 8Мб буфер /Това е втора записвачка-имам и Plextor-служебна/. Записвам на скорост 8х,а за по-важна информация винаги на 4х с Nero Burning ROM /последният път с новата версия v.6.6.0/. Използвам случая да благодаря за препоръчаните дискове SKC-ще ги потърся и ако намеря може да ги пробвам. Ползвал съм няколко пъти функциятя 'overburning'>'Disk At Once'/между впрочем на вътрешната обложка го пише като указание/ и досега не съм имал проблеми както със записа,така и с четенето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.