Jump to content
BulForum.com

Проблем с вентилаторите…

Recommended Posts

Xm ta znaci naskoro si zaex sempron 2400+ box ta temeraturata mu e 56 C! ta kata otvorq kupiqta stava na 46! ta vuprosa mi e vyzmojno li e tui kato zaxxranvaneto mi e fortron/nz dali se pi6e taka/ na ventiilatora mu e ot otdolu i e 125 mm/golemi4uk e/ i e to4no nad cpu? ta vyzmojno li e te da si re4at i ediq da zima vyzdyxa na drugiq??? nqkakvi predlojeniq? :blink:

—mod note:

По-ясни заглавия, please.

Има такава възможност.Ако имаш някакви познания по електротехника,смени полюсите на единия вентилатор и измери колко е температурата,но ако нямаш познания по-добре го носи в някой сервиз да го пробват

Good luck :punk

Няма такава възможност.Просто боксовете на семпрона са си така.И не се притеснявай.

nzmci nqma nujda da go dyrja otvoren i neprekysnato da mu glaedam fizionomiqta?55 e normalna a 60 ne e li kriti4natA? a i o6te ne6to! za6to dunoto mi go zasi4a 4e e 2000? :love

nzmci nqma nujda da go dyrja otvoren i neprekysnato da mu glaedam fizionomiqta?55 e normalna a 60 ne  e li kriti4natA? a i o6te ne6to! za6to dunoto mi go zasi4a 4e e 2000? :love

Ami toi si e 2000-normalno e.danata taka gi otchitat.Moia e 2000+ no go zasicha1.67.Poveche kato go kloknesh ;) Onia den sglobihme edin sempron box i toi pokaza takava temperatura.

Sempron-a трябва да работи на 333FSB. Ако не си го пуснал на тая честота няма да го разпознае като 2400+. Накъдето и да духа перката на захранването няма логика да се повишава температурата на процесора. Това което ми минава през главата като идея е, не добре прибрани кабели, тясна кутия, прахоляк. Има идея ако духа от захранването към процесора да повишава температурата, но говориме за 125мм перка и леко ме съмнява да стане тая работа. Но съм 99% сигурен, че изсмуква въздуха, което означава, че трябва да изсмуква и топлия въздух, който отделя процесора. Другото което е възможно е, видеокартата да грее яката и всичкия топъл въздух, да отива нагоре според законите на физиката и да е причина да повишава температурата на сметача. Пълна глупост е BOX процесор да си е така и да дига температурата без причина. Не може да е така, след като при отворена кутия температурата става нормална. Така че, прегледай си кутията, накъде духа вентилатора на захранването, видеокартата дали грее, хард диска дали и той грее, и помисли за по добро охлаждане вътре в самата кутия.

Няма такава възможност.Просто боксовете на семпрона са си така.И не се притеснявай.

adi be ...predi 1 sedmica na priqtel mu sglobihme sempron 2400+ BOX i durji 42-46 gradusa.Dunoto e Asus sys KT880 chipset.

Fortrona не ти е проблем, дори смъква градуси спрямо други захранвания с тази 120мм перка. По-добре помисли за някоя и друга перка в кутията, явно нямаш добра вентилация вътре и затова се получава такава разлика при отворена и затворена кутия. Тук може да намериш малко повече информация по въпроса.

аз имам такъв Fortron - добро захранване, тази 12см перка горе-долу охлажда захранването, но хич не прави добър поток на въздух през кутията... т.е. не духа добе навън ... май няма и как като се има предвид как е разположена

това си е - винаги нещо е за сметка на друго - в случая нивото на шума е ниско, но...

самото захранване си пече добре - отгоре кутията става котлонче - ще си топлим краката зимата

Така е Fortron-а грее найстина, но доколкото си спомням неговата работна температура беше по-висока отколкото на другите захранвания, а и перката си регулира оборотите. Щом са преценили, че така няма проблеми значи всичко е наред.

За понижаването на температурата в кутията говоря от личен опит. Когато си смених захранването (KME 400W) с Fortron темп. ми падна - 4-5°С. При това доколкото си спомням по онова време имах 4 перки в кутиято, 2 отпред и 2 отзад така, че си беше достатъчно проветриво.

...ми себе си охлажда, но навън не духа добре - мое мнение

но проблем не виждам - някой да му е изгорял процесора наскоро? само шум се дига ... 50 градуса... 60 градуса... тва онва

който се притеснява само от градусите да вземе една по-якичка прахосмукачка и да я сложи да духа/дърпа ;)

някакви идеи как може да се провери това?

Chovek moje da bude siguren, 4e CPU i radiator praviat xubav kontakt, kogato radiatora saotvetstva na procesora po design, kogato termi4nata pasta se nanasia kato tunak film, a ne da se naklepa kato filia s maslo (togava vinagi se polu4ava obraten efect s oxlajdaneto). Da se vnimava radiatora da ne zastupi ruba na cokala.

Перката на фортрона може да се смени с по-мощна, само трябва да се изключи по някакъв начин регулатора на оборотите.

Най- сигурния начин да се провери добър контакт ли правят процесора и радиатора е да се свали радиатора, да се почистят добре двете повърхности, да се сложи хубава паста както трябва и да се види дали има разлика.

По фирмите редовно мацат,все едно е филия с мармалад.

Има такава възможност.Ако имаш някакви познания по електротехника,смени полюсите на единия вентилатор и измери колко е температурата,но ако нямаш познания по-добре го носи в някой сервиз да го пробват

Good luck :punk

Ако ти имаше познания по 'електротехника', нямаше да пишеш такива глупости :angry:

аз защото си представях как съм седнал на цокъла на процесора и се дупя да видя дали радиатора е добре легнал върху процесора

наздраве

Xm ta znaci naskoro si zaex sempron 2400+ box ta temeraturata mu e 56 C! ta kata otvorq kupiqta stava na 46! ta vuprosa mi e vyzmojno li e tui kato zaxxranvaneto mi e fortron/nz dali se pi6e taka/ na ventiilatora mu e  ot otdolu i e 125 mm/golemi4uk e/ i e to4no nad cpu? ta vyzmojno li e te da si re4at i ediq da zima vyzdyxa na drugiq??? nqkakvi predlojeniq? :blink:

—mod note:

По-ясни заглавия, please.

Абсолютно си прав за "вземането на въздуха"(грубо казано ) и за пре4енето ,наистина си влиаят и си пре4ат ,НО само на теория ,защото на практика вредата от това взаимодействие е пренебрежимо малка(може би по-малко от градус по-висока температура)!

При4ината за високата темп е другаде ,предполагам ,можеш да се досетиш и сам от къде е щом ,като отвриш кутията ти пада с 10-градуса темп. ,имаи в предвид 4е "вземането на въздуха" го има и при отворена кутия ,когато са толкова близко фановете,но темп. пак пада -така 4е търси на друго място! :)

Аз летните ве4ери като ми е жега не събарях стените у нас ,ами отварях вратите просто.... и те4ение си ставаше и се разхлаждаше (кат няма климатик така е:)))

Тури един два Фана да въртят въздуха,един да вкарва и един да изкарва ,даже може и два входящи ,особенно ако си с Махтор ХДД, е напряво грех да не му туриш една прка да му го духа отпред! :)))

Ако ти имаше познания по 'електротехника', нямаше да пишеш такива глупости :angry:

offtopic: Би ли се обосновал :confused

Според теб може би няма и значение и поляритета на напр. 2 говорителя в една кутия :D :evil :woot

Peace

Веднага :) Brushless нали знаеш какво е - двигател на трифазен ток. Как ще му работи електрониката, като смениш поляритета. Вземи разглоби един един вентилатор и ще разбереш.

----

айде да бъда по точен - асинхронен двигател

Веднага :) Brushless нали знаеш какво е - двигател на трифазен ток. Как ще му работи електрониката, като смениш поляритета. Вземи разглоби един един вентилатор и ще разбереш.

----

айде да бъда по точен - асинхронен двигател

Sorry но съм свикнал да работя с двупотопна техника :)

Sempron-a трябва да работи на 333FSB. Ако не си го пуснал на тая честота няма да го разпознае като 2400+. Накъдето и да духа перката на захранването няма логика да се повишава температурата на процесора. Това което ми минава през главата като идея е, не добре прибрани кабели, тясна кутия, прахоляк. Има идея ако духа от захранването към процесора да повишава температурата, но говориме за 125мм перка и леко ме съмнява да стане тая работа. Но съм 99% сигурен, че изсмуква въздуха, което означава, че трябва да изсмуква и топлия въздух, който отделя процесора. Другото което е възможно е, видеокартата да грее яката и всичкия топъл въздух, да отива нагоре според законите на физиката и да е причина да повишава температурата на сметача. Пълна глупост е BOX процесор да си е така и да дига температурата без причина. Не може да е така, след като при отворена кутия температурата става нормална. Така че, прегледай си кутията, накъде духа вентилатора на захранването, видеокартата дали грее, хард диска дали и той грее, и помисли за по добро охлаждане вътре в самата кутия.

ami vij sega az ima everst i ot tam si gladam vsi4ko! a naistina cpu fsb mi go davana 4e e 166.74 mhz! sefa 6te go promenq i da vidim ! a za pastata nqma da q baram 6to cpu e nov! i e box! i az znam 4e ako mu q smenq garanciqta otpada!?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...