Curunir Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Имам желание да пусна ftp сървър на машината си, така че приятелите ми да могат да влизат и да ровят из харда ми и да свалят каквото искат, а не аз да им пращам едно по едно. Много хора обаче ми казват, че Евроком не позволяват подобно нещо. Исках да питам, така ли е наистина, тая възможност изключена ли е? Въпроса ми е само, може ли, а не как, за "как", аз ще си се оправя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Може естествено, в нашта мрежа има такова нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Serv-U e programata koiato bi ti svar6ila rabota Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexx Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Moje da ima baq programki deto var6at idealna rabota daje v XP ima6e nqkva takava opcia ama nai dobre si izberi nqkoq:http://download.bg/prg_browse.php?q=ftp+server Az sam probval samo Cerberus FTP Server i si var6i idealna rabota Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 естествено че става. тва е все едно Евроком да ти забранят ъплоада. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 3, 2004 Author Share Posted October 3, 2004 Ммм. Тогава тия хора защо са ми наговорили една камара глупости преди година и повече... /me отива да си вземе чепатата тояга... Мерси за информацията. Колкото до програмата, мисля, че ще ползвам Filezilla, защото съм свикнал с клиента, предполагам, че и със сървъра ще свикна бързо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mu3epHuK Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Да бе, може. Един приятел си има ftp сървър - просто си е качил Apache незнамкояси версия. Проблемът обаче е, че при този метод IP адресът ти е част от адреса на сървъра. Ако е постоянен - добре, но за това се плаща. Моят, както и на повечето юзъри тук IP адрес е динамичен и се сменя всеки път като се свързвам към нета. Затова дори и да успея да се оправя с индианеца ще трябва всеки път след рестарт на машината да информирам съответните хора за новия си IP адрес. Edit: Закъснял съм малко, май... Нейсе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Да бе, може. Един приятел си има ftp сървър - просто си е качил Apache незнамкояси версия. Проблемът обаче е, че при този метод IP адресът ти е част от адреса на сървъра. Ако е постоянен - добре, но за това се плаща. Моят, както и на повечето юзъри тук IP адрес е динамичен и се сменя всеки път като се свързвам към нета. Затова дори и да успея да се оправя с индианеца ще трябва всеки път след рестарт на машината да информирам съответните хора за новия си IP адрес. Edit: Закъснял съм малко, май... Нейсе. <{POST_SNAPBACK}> v evrokom IP-tata sa postoqnni tyi che nqmash podoben problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiXeR Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Eto ti malko http/ftp server programki. 1. WWW.File.Share.Pro.v2.60 2. Web_Forum_Server - forum server 3. Search Engine Builde - tarsa4ka 4.NetFileServer - Super qka Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Да бе, може. Един приятел си има ftp сървър - просто си е качил Apache незнамкояси версия. Проблемът обаче е, че при този метод IP адресът ти е част от адреса на сървъра. Ако е постоянен - добре, но за това се плаща. Моят, както и на повечето юзъри тук IP адрес е динамичен и се сменя всеки път като се свързвам към нета. Затова дори и да успея да се оправя с индианеца ще трябва всеки път след рестарт на машината да информирам съответните хора за новия си IP адрес. Edit: Закъснял съм малко, май... Нейсе. това са пълни глупости. ние не сме на Dial-Up тука. адреса е статичен. Eto ti malko http/ftp server programki.1. WWW.File.Share.Pro.v2.60 2. Web_Forum_Server - forum server 3. Search Engine Builde - tarsa4ka 4.NetFileServer - Super qka боклуци. търсачките не ги знам. за програмите говоря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Да бе, може. Един приятел си има ftp сървър - просто си е качил Apache незнамкояси версия. Проблемът обаче е, че при този метод IP адресът ти е част от адреса на сървъра. Ако е постоянен - добре, но за това се плаща. Моят, както и на повечето юзъри тук IP адрес е динамичен и се сменя всеки път като се свързвам към нета. Затова дори и да успея да се оправя с индианеца ще трябва всеки път след рестарт на машината да информирам съответните хора за новия си IP адрес. Edit: Закъснял съм малко, май... Нейсе. <{POST_SNAPBACK}> Ай стига ве. При евроком IP-тата са постоянни и реални Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 3, 2004 Author Share Posted October 3, 2004 Стига караници сега, то първо няма да е на голо ip [21:41] <Curunir> say, Dax [21:41] <Curunir> how do you assing a funny name to your ip [21:41] <Curunir> so people no longer have to type 383.434.343.223.423.421.342.341.234 when they want to join a game you host, etc [21:42] <Daxim> http://www.technopagan.org/dynamic/ [21:42] <Curunir> thank you kindly [21:43] <Daxim> read this thoroughly [21:43] <Daxim> then go to http://www.dyndns.org/ А колкото до програмата, ще е Filezilla, благодаря за препоръките все пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiXeR Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 това са пълни глупости. ние не сме на Dial-Up тука. адреса е статичен.боклуци. търсачките не ги знам. за програмите говоря. <{POST_SNAPBACK}> Bokluci drug pat. 1 i 4 sa si super qki4ki programki za Web Sharing toest FTP/HTTP serveri. A mejdu drugoto Titan FTP e dosta dobra sa6to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 как така статични? та нали модема взима IP от съответния DHCP сървър. Всеки път като рестартирам модема си - получавам в повечето случаи - различни IP-та. Логично е. За това поне съм сигурен и съм го проверил. Бях чел някъде из същия форум че евроком блокира портовете до 1024 за по слабите тарифи. Пишеше също че ако ще се пуска сървър трябва да се настрои на по-голям порт. При мене обаче няма проблеми в момента. Да не са го махнали ограничението (надявам се). Няма ли някакво противоречие. Ще се радвам да чуя компетентно мнение благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 dhcp - да, но връща ip по мак адреса на модема(ланката). Да се поддържат статични ип адреси е по удобно за доставчика, особено когато си води лог срещу злонамерени действия в нета Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiXeR Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 dhcp - да, но връща ip по мак адреса на модема(ланката). Да се поддържат статични ип адреси е по удобно за доставчика, особено когато си води лог срещу злонамерени действия в нета <{POST_SNAPBACK}> I az taka mislq. Prav si. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 dhcp - да, но връща ip по мак адреса на модема(ланката). Да се поддържат статични ип адреси е по удобно за доставчика, особено когато си води лог срещу злонамерени действия в нета <{POST_SNAPBACK}> надявам се да е така. Просто бях забелязал че получавам различни IP-та, когато си го давах на friend за турнирче 1vs1 на quake 2 Колкото до злонамерените действия: убедил съм се че човек ако много иска да навреди, тои все ще намери хитър начин да го направи. Изобретателността на човека в такива случаи няма граници Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Може да се каже "почти-статични" . Защото е напълно възможно при преминаване на друга тарифа или при профилактика на евроком да ти сменят IP-то. На мен лично, досега ми се е случвало 2 пъти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Да, вярно е и това, но по принцип те знаят кой си Що се отнася до шмекерлъци - трудно, мнооого трудно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Ако искате ИПто да не ви се сменя просто си написвате ръчно стойностите като IP Gateway Net Mask DNS1 DNS2 Вече ИПто не ви идва по DHCP и можете да го смените с някое по "ЯКО" ,ако е свободно де.... но Gateway Net Mask DNS1 DNS2 не можете да ги сменяте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Не се бях сетил досега. А ти пробвал ли си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Не се бях сетил досега. А ти пробвал ли си? <{POST_SNAPBACK}> Ми аз в момента съм така ,но това не означава ,че немогат да те проследят защото Модема си има Мак адрес и той е адресиран до вас,е И той може да се Spoofне ама тва е друга тема Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Да, вярно е и това, но по принцип те знаят кой си Що се отнася до шмекерлъци - трудно, мнооого трудно. <{POST_SNAPBACK}> Няма невъзможни неща! :-) П.С. Не че аз лично бих си губил времето с глупости... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 4, 2004 Author Share Posted October 4, 2004 Сега се сетих, че май не зададох въпроса добре. Ще може ли и от чужбина да влизат хора? Аз предимно за това искам да го правя тоя сървър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 бе то за моженето ша може ама с колко мислиш че ще свалят от тебе хех с уплоад скороста ти към чужбина мойта е 2-3к просто ще ми се изсмеят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.