Dragonfly^ Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Trqbva mi svqsten tutorial za DVD Rip. S podrobno obqsnenie kude kakvi stoinosti trqbva da se vuvedat, za da se postigne MAX resulatat. 4el sum dosta iz internet, no rezultatat ne e mnogo dobur, da ne kaja lo6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lg-Badluck Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Neznam za DVD Rip, no ti kva programka izpolzvash. moga da se po4ovarkam iz neta i da ti nameria neshto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfly^ Posted May 20, 2003 Author Share Posted May 20, 2003 Probval sum s FLASH MPEG ama to i na samiq DivX ima 50 000 opcii deto nqmam predstava kvo trqbva da izbera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest InTeRgAlAcTiC Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Накратко как стоят нещата: Пъхаш DVD, после ти трябва програма за rip, като DVD Decrypter. Тя автоматично селектира нужните файлове. На тебе ще ти трябва да избереш директория, и да натиснеш RIP. После е ред и на субтитрите. SubRip е най-добрата програма която можеш да използваш. Interface-а е супер-лесен. Ще го научиш за нула време. След като екстрактнеп субтитрите най-добре е да са в MicroDVD формат. После идва време на самото encode-ване. Нужен ти е DivX, който можеш да намериш в win_appz. После идва ред и на някой DivX bitrate calculator. С него смяташ колко трябва да ти е bitrate-а на филма. След това качваш и некой mp3 codec кат radium. пукаш FlaskMPEG. Избираш за аудио кодек там мp3 кодека, а за видео DivX, като избираш калкулирания bitrate. Накратко е това. Повечето неща ти сам ще си ги усетиш как стават, ако ли не питай още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted November 27, 2004 Share Posted November 27, 2004 И после? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rez Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 Ако разбираш английски - http://www.doom9.org/ а ръководство на български има тука, но не знам дали е добро. Препоръчвам ти също да погледнеш правилата, към които се придържат релийз групите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
k-otixxx Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 За начинаещи Auto Gordian Knot. Много е лесен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 А ако ти се чете допълнително, за обща култура - ето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted November 28, 2004 Share Posted November 28, 2004 http://irc.zgan.org:1280/htdocs/Shits/dvdrip/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilko_Rock Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 Както каза k-otixxx, Auto Gordian Knot би ти свършила чудесна работа. Откакто се появи и зарязах всички сложни процедури по рипването. А качеството става чудесно. Също така ти трябва и DVD decripter за да свалиш диска в IFO mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted November 29, 2004 Share Posted November 29, 2004 A ima li nachin .avi - tata, koito sa v warez-a da se burnnat na DVD, taka che da mogat da se gledat sled tova na DVD-player (ne computaren, a ot onezi videoobraznite deto se prikachvat kym televizorite... ). Stot imam DVD RW i nenam kvo da go praa Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 A ima li nachin .avi - tata, koito sa v warez-a da se burnnat na DVD, taka che da mogat da se gledat sled tova na DVD-player (ne computaren, a ot onezi videoobraznite deto se prikachvat kym televizorite... ). Stot imam DVD RW i nenam kvo da go praa Конверт в VideoCD. Смесваш го с субтитрите и записваш. Не ме питай как става. Има теми как се прави, а пък и лично не съм се занимавал с това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 30, 2004 Share Posted November 30, 2004 Конверт в VideoCD. Смесваш го с субтитрите и записваш.Не ме питай как става. Има теми как се прави, а пък и лично не съм се занимавал с това. <{POST_SNAPBACK}> А още по-добре във SVCD (Super Video CD), защото VCD е стар формат със много лошо качество (е, на телевизора не се забелязва толкова много). Ако повечето плеъри, на които ще пускаш филмите поддържат SVCD (по-новите - да), прави ги на SVCD. Но като гледам искаш да направиш конвенционално DVD, т.е. да ресторе-неш един вид ави-тата на обикновено 4.7ГБ ДВД. Има и теми, и програми за това, опитай програмата TMPGEnc, тя може да прави както S/VCD, така и DVD-та. А специално за субтитрите, прочети vcdhelper.hit.bg, там е обяснено как чрез Virtual Dub да ги вградиш в картината и едновременно с това тмпгенк да кодира изхода на виртуал дъб в какъвто искаш формат. А, много хвалят Mainconcept MPEG Encoder като по-бърз енкодер, което е истина, но ако искаш по-качествен резултат, и не правиш денонощно такива операции, виж горния адрес. А има и начин субтитрите да си заминат в черната лента отдолу, а не върху филма, както става в повечето случаи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 A ima li nachin .avi - tata, koito sa v warez-a da se burnnat na DVD, taka che da mogat da se gledat sled tova na DVD-player (ne computaren, a ot onezi videoobraznite deto se prikachvat kym televizorite... ). Stot imam DVD RW i nenam kvo da go praa <{POST_SNAPBACK}> Най-добре за конвертирането от avi в dvd използвай adobe premiere pro 1.5(подържа и dolby digital 5.1) ulead dvd factory 3 или други от подобен клас. А някой знае ли програма за копиране на защитени dvd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Според мен най-добрата програма за правене на DVD oт .avi е Win Avi Video Converter.Най-упростен интерфейс има, а за субтитрите си инсталираш ffdshow и то само ти ги качва.Единственото условие е да са във .sub формат и да имат едно и също име с видео файла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Най-добре за конвертирането от avi в dvd използвай adobe premiere pro 1.5(подържа и dolby digital 5.1) ulead dvd factory 3 или други от подобен клас.А някой знае ли програма за копиране на защитени dvd <{POST_SNAPBACK}> Mislya che CLONE DVD shte ti svarshi rabota,stiga dvd-to koeto iska6 da kopirash da ne e pove4e ot 4,7 gb ... ne sam vijdal po golemi podlojki da se prodavat Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 DVDDecrypter. А що се отнася до Adobe Premiere 1.5, според мен не си струва, тази програма е твърде тежка и обемиста и е по-скоро за професионалисти, ориентирай се към по-дружелюбна и ефективна програма. Някои сайтове ще ти дадат прекрасна информация: http://www.doom9.org http://www.videohelp.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvodomir Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Като става въпрос за Клоне ДВД Новата Версия Клоне ДВД 2 прави ДВД 4,7ГБ без значение колко е голямо а и качеството е супер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Някой записва ли ДВД филми? Трябва ми оригиналният филм с менютата с всичко! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 Някой записва ли ДВД филми? Трябва ми оригиналният филм с менютата с всичко! <{POST_SNAPBACK}> В какъв смисал дали записва? Аз попринцип си записвам ДВД-та. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 10, 2004 Share Posted December 10, 2004 В какъв смисал дали записва? Аз попринцип си записвам ДВД-та. <{POST_SNAPBACK}> Ами търся си някой да ми записва филми. Естествено срещу заплащане Просто уточних, че ми трябва ДВД филм, а не Avi направено на ДВД Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted December 11, 2004 Share Posted December 11, 2004 Ами търся си някой да ми записва филми. Естествено срещу заплащане Просто уточних, че ми трябва ДВД филм, а не Avi направено на ДВД <{POST_SNAPBACK}> Аз по принцип мога да ти запиша ДВД-та. Но зависи какви и колко пари даваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted December 11, 2004 Share Posted December 11, 2004 Какве филми имаш iv_laz и колко искаш на диск? Пищи PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shopa Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Zdraveite niakoi moje li da mi kaje dali ima software koito da redaktira(otriazva momenti i gi saediniava sas drugi momenti ot filma) napravo vav DVD format?Ili da go obra6ta vav drug format za da se napravi redakciata i posle da go varne vav DVD? Imam DVD sas semeini zapisi koito iskam da grupiram za6toto sega sa mnogo razhvarliani.Blagodaria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 9, 2013 Share Posted July 9, 2013 пфф ... тея тема все едно е от миналия век отдавна не съм се занимавал с такива програми( ... а едно време компа беше пълен с такъв софтуер), но сега ми трябва да рипна едно двд ... въпроса е, че е "парчетосано" на много отделни части/файлове(vob) и всяка програма, с която пробвам, просто не намирам опция за обединяване на всичките тези файлове в един ... дава ми ги да ги рипва по отделно, а на мен това не ми трябва. пробвам главно с dvdfab .. .ако имате някоя програма, която сте ползвали наскоро(то като цяло двд формата май умря), ще съм благодарен ако споделите малко опит Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.