Pisach Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Искам да си купя лазерен принтер и съм се спрял на два варианта: 1. HP LaserJet 5M - втора ръка, 12 стр./мин, 600х600 dpi, 10 MB RAM, PosCript, 3 м. гаранция, чисто нова касета с тонер - 245 лв. 2. Samsung ML-1710P - нов, 16 стр./мин, 600х600 dpi, 8 MB RAM, 12 м. гаранция, - 235 лв. И двата варианта са добри и не мога да реша???? Мнения? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Аз гласувам за ХП, но винаги трябва да имаш едно на ум когато купуваш втора употреба... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Samsung ML-1710P - нов.Новото си е ново Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 ХП - наблюдение 4 години в склад. Бая лазерни се извъртяха, но ХП се оказаха най стабилни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 И аз така мисля, в офиса сме с ХП и до сега не е отказвало...а на него се печата наистина много... Корейските по принцип нещо не ми харесват, правят хубави работи, обаче не са много трайни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xerosis Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Не съм запознат с моделите, ама като гледам инфото което си дал за тях бих избрал самсунга - по-бърз, с по-голям гаранционен срок и и е чисто нов, а и е малко по-евтин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Не съм запознат с моделите, ама като гледам инфото което си дал за тях бих избрал самсунга - по-бърз, с по-голям гаранционен срок и и е чисто нов, а и е малко по-евтин. <{POST_SNAPBACK}> Не се бях загледал в инфото. Сега вече твърдо за ХП. Има PS Качеството на печат зависи от касетата. А механиката на ХП е 100 пъти по издръжлива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zamoth Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 s HP LaserJet4 sym na mnoooogo godini rabota. Kupih go vtora ryka. super stabilen e(goliam e kolkoto monitora mi ama np de:). ama vtorata ryka si e vtora. HP se pak ot mene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunter Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Second ne bih ti preporychal, kasetite koito slagat sa reciklirani i mnogo skoro moje da se naloji sa si kupuvash nova pomisli i za brother ima edin model deto e na cena mnogo blizka do Samsung ako iskash poveche info imash mi icq-to Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Брадъра не става - още на първия месец почна да прави ивици. На половината касета още Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 s dvete race sam za HP naistina otskor si zeh hp laserjet 4 no e perfecten snimka na edna kniga ot foto aparata mi e izkara kato pi4 na stranicata a ne 4isto 4eren list Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted October 1, 2004 Author Share Posted October 1, 2004 Second ne bih ti preporychal, kasetite koito slagat sa reciklirani i mnogo skoro moje da se naloji sa si kupuvash novapomisli i za brother ima edin model deto e na cena mnogo blizka do Samsung ako iskash poveche info imash mi icq-to <{POST_SNAPBACK}> Офертата е с чисто нова касета, разпечатват е пред мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Айде стига си се правил на зачуден Взимай го и да се свършва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Пич има същия Самсунг и е супер як до сега вече 4-5 месеца нямам никакъв проблем а се разпечетва по много ама наистина мноо така че зимай го Наскоро в на майками фирмата зеха такъв ХП втора ръка и правише много мизерии разпечатва както и когато си иска и мноо капризен за листовето(нито повече, нито по малко) аз гласувам с 2 ръце за Самсунга Ааа и ХП-то ми се струва мноо бавно и ми мачкаше малк олистовете Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Е предполагам тоя принтер може да се тества преди да се купи.Значи на майка ти фирмата е виновна, че не са го пробвали и не са ги забелязали тези проблеми преди да го купят. То с всичко втора ръка е така -ако не гледаш си набутан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Аз по принцип съм на мнение че HP-то е по добро, дори и аз имам HP 1010 в къщи, но това което ти предлагат е старо вече. Тоя самсунг не го знам какъв е, но бих предпочел него поради факта че е нов. Нямаш си напредстава тези употребяваните колко са сдухани и как ще ти се прецака още на 4тия месец Купи си нов принтер! Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Нов, пък ако ще да е Лексмарк. Цената му е доста ниска. Това предполага компромис в качеството. Затова препоръчвам ХП-то. Поне е доказан. Ако трака и гърчи листовете - не го взимай, то е ясно, но ако ти изкарат 10-тина безпроблемни копия - ще бачка. Ако някой има наистина впечатления, преки от Самсунга, ама да е оставен някъде да печата поне по 3000 копия месечно - да си казва. Щото Брадър и Оки се изложиха тотално (клиента ми залитна по по ефтиното - на два пъти не ме послуша ) и последното което взе преди 9 месеца беше 1010 и няма ядове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Ето линк за друг лазарен принтер на Самсунг - 1520,не вярваям да има голяма разлика между тях. http://www.pcmag.ru/?ID=457588 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted October 2, 2004 Share Posted October 2, 2004 Потърси HP LaserJet от 4-та серия. Мисля че + и М бяха с PostScript /ако ти трябва такава функция де/. Виждал съм 12-14 годишни принтери които ще изкарат още толкова. Механиката им е най-здравата правена някога според мен /Canon EX1 или нещо такова/. И нова касета за 6000 копия е около 180лв от Стемо. Но задължително пусни един ContSelfTest да видиш на колко копия е. Ако са над 200-300000 не го взимай. Също ако е възможно огледай фюзера /печката от зад долу/ да няма 'язви' по тефлоновия вал. Това са наистина здрави машини. 5-ците на hp нещо им развалиха механиките, много пластмаса има вътре и не са много здрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 2, 2004 Share Posted October 2, 2004 Касетите ги пълнят в някаква фирма на улица цанко дюстабанов за 60 лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 2, 2004 Share Posted October 2, 2004 Днес четох едно ревю за този Самсунг в ПС Магазин. Направи ми впечатление, че всичко му е добро, но не писаха нищо за малък сайц текст и тест бели линии на черен фон. Като им знам начина на писане, това означава, че не е добре в този тест, но пък не искат да обиждат рекламодателя . Иначе първо копие излиза значително по бързо (май) но пък USB-то му е 1.1 Общо взето нищо особено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.