Jump to content
BulForum.com

Какъв лазерен принтер да си купя?

Какъв лазерен принтер да си купя?  

20 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Искам да си купя лазерен принтер и съм се спрял на два варианта:

1. HP LaserJet 5M - втора ръка, 12 стр./мин, 600х600 dpi, 10 MB RAM, PosCript, 3 м. гаранция, чисто нова касета с тонер - 245 лв.

2. Samsung ML-1710P - нов, 16 стр./мин, 600х600 dpi, 8 MB RAM, 12 м. гаранция, - 235 лв.

И двата варианта са добри и не мога да реша???? Мнения?

И аз така мисля, в офиса сме с ХП и до сега не е отказвало...а на него се печата наистина много...

Корейските по принцип нещо не ми харесват, правят хубави работи, обаче не са много трайни.

Не съм запознат с моделите, ама като гледам инфото което си дал за тях бих избрал самсунга - по-бърз, с по-голям гаранционен срок и и е чисто нов, а и е малко по-евтин. ;)

Не съм запознат с моделите, ама като гледам инфото което си дал за тях бих избрал самсунга - по-бърз, с по-голям гаранционен срок и и е чисто нов, а и е малко по-евтин. ;)

Не се бях загледал в инфото. Сега вече твърдо за ХП. Има PS

Качеството на печат зависи от касетата. А механиката на ХП е 100 пъти по издръжлива.

s HP LaserJet4 sym na mnoooogo godini rabota. Kupih go vtora ryka. super stabilen e(goliam e kolkoto monitora mi ama np de:). ama vtorata ryka si e vtora. HP se pak ot mene.

Second ne bih ti preporychal, kasetite koito slagat sa reciklirani i mnogo skoro moje da se naloji sa si kupuvash nova

pomisli i za brother ima edin model deto e na cena mnogo blizka do Samsung

ako iskash poveche info imash mi icq-to :woot

Second ne bih ti preporychal, kasetite koito slagat sa reciklirani i mnogo skoro moje da se naloji sa si kupuvash nova

pomisli i za brother ima edin model deto e na cena mnogo blizka do Samsung

ako iskash poveche info imash mi icq-to :woot

Офертата е с чисто нова касета, разпечатват е пред мен ;)

Пич има същия Самсунг и е супер як до сега вече 4-5 месеца нямам никакъв проблем а се разпечетва по много ама наистина мноо така че зимай го ;)

Наскоро в на майками фирмата зеха такъв ХП втора ръка и правише много мизерии разпечатва както и когато си иска и мноо капризен за листовето(нито повече, нито по малко) аз гласувам с 2 ръце за Самсунга

Ааа и ХП-то ми се струва мноо бавно и ми мачкаше малк олистовете :)

Е предполагам тоя принтер може да се тества преди да се купи.Значи на майка ти фирмата е виновна, че не са го пробвали и не са ги забелязали тези проблеми преди да го купят.

То с всичко втора ръка е така -ако не гледаш си набутан.

Аз по принцип съм на мнение че HP-то е по добро, дори и аз имам HP 1010 в къщи, но това което ти предлагат е старо вече. Тоя самсунг не го знам какъв е, но бих предпочел него поради факта че е нов. Нямаш си напредстава тези употребяваните колко са сдухани и как ще ти се прецака още на 4тия месец :)

Купи си нов принтер!

Нов, пък ако ще да е Лексмарк. :P

Цената му е доста ниска. Това предполага компромис в качеството. Затова препоръчвам ХП-то. Поне е доказан. Ако трака и гърчи листовете - не го взимай, то е ясно, но ако ти изкарат 10-тина безпроблемни копия - ще бачка. Ако някой има наистина впечатления, преки от Самсунга, ама да е оставен някъде да печата поне по 3000 копия месечно - да си казва. Щото Брадър и Оки се изложиха тотално (клиента ми залитна по по ефтиното - на два пъти не ме послуша :) ) и последното което взе преди 9 месеца беше 1010 и няма ядове.

Потърси HP LaserJet от 4-та серия. Мисля че + и М бяха с PostScript /ако ти трябва такава функция де/. Виждал съм 12-14 годишни принтери които ще изкарат още толкова. Механиката им е най-здравата правена някога според мен /Canon EX1 или нещо такова/. И нова касета за 6000 копия е около 180лв от Стемо. Но задължително пусни един ContSelfTest да видиш на колко копия е. Ако са над 200-300000 не го взимай. Също ако е възможно огледай фюзера /печката от зад долу/ да няма 'язви' по тефлоновия вал. Това са наистина здрави машини. 5-ците на hp нещо им развалиха механиките, много пластмаса има вътре и не са много здрави.

Днес четох едно ревю за този Самсунг в ПС Магазин. Направи ми впечатление, че всичко му е добро, но не писаха нищо за малък сайц текст и тест бели линии на черен фон. Като им знам начина на писане, това означава, че не е добре в този тест, но пък не искат да обиждат рекламодателя :) . Иначе първо копие излиза значително по бързо (май) но пък USB-то му е 1.1 Общо взето нищо особено.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...