Jump to content
BulForum.com

pinga

red^shark

Recommended Posts

Значи проблема ми е следният. Едни приятели си направиха мрежа м/у две пц-та.Сложили са си ИП и Съденмаск ама едното като му напиша пинг и ип-то и се вижда че има връзка обаче от другото пц няма? :blink: :blink: И въпроса ми е следния - имали нещо което трябва да се направи допълнително?

Благодаря ви предварително!!!

Разтоянието е точно 10метра. А за firewall-а кое по точно трябва да се орави и от къде? Аз ползвам Антивирусна Нортон 2004 а firewall си ми е от ХП-то.

А сега отваряш Windows Firewall

check >> On

uncheck >> Don't allow exceptions

Page Excepction

check >> File And Printer Sharing

и всичко което искаш да ти върви

Page Advanced

Отваряш последователно, четеш и слагаш каквото трябва

В секция ICMP:

Check >> Allow Incoming Ping Request // Това е за пинга

в общи линии това е началото, но пинг от твоя компютър трябва да се връща

пак нестава изписва ми:

\\Bb-2uw9am4qpu0p is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of the server to find out if uoy have permission.

The network parh was not found.

И ми дава само ОК.

Това със защитната стена ми е точно. :wacko:

След това оправяш Share Permision или най добре пускаш Setup Network...

Поиграваш си малко със Local Polici, чекваш да те логва като guest и още няколко дребни нещица. Пробвай направо и с ип-адреса.В секюрити на директорията трябва да я разрешиш за нетворк - в най-общия случай. А като за начало трябва да си ънчекнеш use simple sharing ли нещо такова беше......

А това на кое пс трябва да го направя?На което не се получава отговор или н другото. А иначе на моето пс (което не получава отговор) всичко си е така.

А в add/remove programs->windows componente i na networking services и като дам details там има едно Симъл ТСП/ИП сървисес трябва ли да бъде отметнато?

най добре пускаш Setup Network...

на двата компютъра и ако не тръгне четеш тук където ще намериш отговор за всеки проблем

Network Connections >>> Tasks >>>> Setup a home or small ofice network

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...