NRG_God Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 Баба ми вчера ми подари някакво медальонче с облик на лъв. Опитваше се да ми внуши, че Борис значело "планински лъв" на някакъв си език, та този медальон щял да ме пази. Аз обаче се поразрових и открих, че същото име може да се тълкува като "вълк". А и преди малко ми докладваха, че и "божи човек" е вариант. Малко вероятно Е, знаете ли вашето име какво означава? И аз знам така,за планиския лъв Сега и ти го потвърждаваш адаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane_Doe Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 no zashto programata kazva za egn-to mi 4e e greshno nqmalo takava data vsi4ki drugi dati gi ima, samo moqta q nqma pffff ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earthwalker Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 И аз знам така,за планиския лъв Сега и ти го потвърждаваш адаш. Според едно от етимологичните обяснения на името Борис, то възхожда към общотюркското барс. Предполага се, че барсът е животното, с което българите заменят тигъра от китайския календар в своята календарна система. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Петър = ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Петър = ? скала (от гръцкото petros (πέτρος) - скала). Pеtros e гръцкия превод на прякора на един от учениците на Христос, Симеон, използван, за да го различават от другия Симеон, известен oще като Фанатика. Апостол Петър е един от основателите на xристиянската религия. Според народните вярвания той държи ключовете за Райските порти и определя коя душа е праведна и коя - грешна. Тези му заслуги, заедно с думите на самия Исус: "Върху тази скала ще построя църквата си" превръщат някогашния прякор в едно от най-популярните имена в християнския свят. Петровден е 29 юни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Aе демек името ми значи "паве" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 НИКОЛАЙ - победитeл на народитe (от името на гръцката богиня на победата Nike и logos = народ). Името на 2ма руски царе. Ако иска някой да ми каже нещо, а Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 Венец Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Аз се чудя пък какво значи Димитър Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Димитър. Има 2 форми едната е плодороден от Деметра, според другата означава "покровител". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danger_Boy Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 Янислав - ако някой ми обясни кво значи ще съм му благодарен Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Мазен селянин... A popular male first name, George is pronounced jorj. It is of Greek origin, and its meaning is "farmer." Saint George, a knight who became the patron saint of England, achieved legendary status through the medieval story of his struggle with a fire-breathing dragon, symbolic of the devil. George was a royal name in England, and in the US, George Washington made it as popular. Link to comment Share on other sites More sharing options...
^SaDeR^ Posted January 24, 2007 Share Posted January 24, 2007 Ето и едни сайтчета където може да видите името ви на различни древни и несъществуващи езици Вашето хобитско име, Вашето елфическо име, Вашето вампирско име, Името на вашата фея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spot_ex Posted January 25, 2007 Share Posted January 25, 2007 Георги съм аз, а това че Св. Адаш-ми Победоносец е покровител на армията е показателно... едно от най-българските имена, веднага след Аспарух и шатрата му... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.