albudala Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Цоньо - форма на Стефан (колкото и да ми е странно). Венец (от гръцкото stephanos (στεφάνι) - венец). Св. Стефан е първият мъченик в Новия Завет. Той е описван като праведен и добродетелен човек, който отказва да скрие вярата си, въпреки че това му коства живота. Осъден е на смърт чрез пребиване с камъни и е екзекутиран от Савел от Тарсус, който по-късно приема християнската вяра и става известен като апостол Пaвел. Един друг Стефан става първия християнски крал на Унгария, а по-късно е обявен и за светец-покровител на тази страна. Стефановден народът отбелязва на 27 декември. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Мартин -- лат. Martinus - по името на бог Mars, Martis; име на календарен светия, напоследък се свързва с месец март. хаха ко да говора бог съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.T. Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Елена-слънчев лъч(от гр.helios) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Милен може би от хилядолетие (милениум). Тоест хилядолетен, което ме съмнява.Ама не знам поне така си мисля. Иначе не знам как са решили да ме кръстят с това име.И пак предпочитам го пред традиционните: Христо, Димитър, Иван, Петър, Йордан и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alf Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 Ivan idva li ot nekude ili ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeR_MeISteR| Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 az sam ivailo i po princip moeto ime idva(kakti vi e izvestno)ot car Ivailo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 2 Offtopica az sam ivailo i po princip moeto ime idva(kakti vi e izvestno)ot car Ivailo А него как са решили да го кръстят? А може би аз утре ще кръстя детето си авфасдф и след време някой ще каже "Аз се казвам авфасдф, което идва от авфасдф , сина на Петър Стоянов" Ivan idva li ot nekude ili ne Ако прочетеш темата ще разбереш. Сигурен съм, че имаше някой Иван, който каза какво му значи името. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Мммм... ми аз съм Христо, което идва от гръцкото "христос", което е титла на Исус, и означава "месия", "пратеник". А програмката рулира. Не позна само едно отрицателно качество - според нея съм безнадежден песимист, а аз всъщност съм непоправим оптимист. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valesh Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Atanasот гр. athanasios - "безсмъртен" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Димитър а) разговорна форма от Димитри(й) - от гр. Demetrios - "посветен на богинята на плодородието Деметра" б) свързва се със свети Димитър Много разпространено в цялата страна. и тфа значи ми означава именцето аз сам бил газар ахахаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 АЛФ вече ти казаха саит за да си видиш ве следжаштия пак чети всичко http://www.imena.hit.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guardian Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Aleksei-bogi 4ovek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kardozo Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Иван от евангелското Ioannes, старобългарското Ioaнъ, от евр. "Бог е милостив" или "Божия благодат" - най-разпространеното мъжко име в цяла България Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted December 21, 2004 Share Posted December 21, 2004 Иван - най-разпространеното мъжко име в цяла България <{POST_SNAPBACK}> След Георги...за жалост... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAP`BOY Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 a kakvo ozan4ava iliqn ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Kaloqn kalo - krasiw/dobyr + joan - dar ot boga = krasiw dar ot boga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Mqmam ideq az sam Kostadin, ako nqkoi znae kakvo ozna4ava 6te mi e interesno da razbera i az. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddy Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 http://free.data.bg/sevie/Programs/Z-Info/ теглите .ехе-то,стартирате,въвеждате си егн-то и научавате много неща за себе си enjoy <{POST_SNAPBACK}> Otkazva da mi prieme datata na rajdane .Molq vi koitoima tazi programka da opita i da kaje dali mu otvarq datata 22.07.1981 Ina4e po temata,Teodora-Boji dar Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharky88 Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Miroslav - slavi mira ili ne6to takova Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 'божи дар' означава моето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted December 23, 2004 Share Posted December 23, 2004 Victor - победител Link to comment Share on other sites More sharing options...
TALIA Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Diliana -moeto oznachava zmiq;)syshto taka e i bilka no pyrvoto po me kefi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blue Sphere Posted December 25, 2004 Share Posted December 25, 2004 Ако някой ми каже какво означава името Веселин или даде линк за да разбера ще съм му много благодарен. Най вероятно идва от весел но ако някой знае нещо повече да поства. THX от сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimi_boq Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Мммм... ми аз съм Христо, което идва от гръцкото "христос", което е титла на Исус, и означава "месия", "пратеник".А програмката рулира. Не позна само едно отрицателно качество - според нея съм безнадежден песимист, а аз всъщност съм непоправим оптимист. <{POST_SNAPBACK}> При мен каза, че темпераментът ми е меланхоличе Не е така, но за останалите неща позна, дори че съм артистична и бих (се) справям добре на сцената Шашна ме отвсякъде тая програмка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted December 26, 2004 Share Posted December 26, 2004 Denislav - idva ot den i slava oba4e kva e vruzkata mejdu 2te.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.