PSYCHOSIS Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Баба ми вчера ми подари някакво медальонче с облик на лъв. Опитваше се да ми внуши, че Борис значело "планински лъв" на някакъв си език, та този медальон щял да ме пази. Аз обаче се поразрових и открих, че същото име може да се тълкува като "вълк". А и преди малко ми докладваха, че и "божи човек" е вариант. Малко вероятно Е, знаете ли вашето име какво означава? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Тодор <- Теодор <- Божи дар !!! атеизъм <- а-тео-изъм <- отрицание-бог-"изъм" :Р Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Иван....нямам представа какво означава.От кал да си,Иван да си.Все някой ще каже значи ли нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 пък аз крася мира приятно ми е Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Баба ми вчера ми подари някакво медальонче с облик на лъв. Опитваше се да ми внуши, че Борис значело "планински лъв" на някакъв си език, та този медальон щял да ме пази. Аз обаче се поразрових и открих, че същото име може да се тълкува като "вълк". А и преди малко ми докладваха, че и "божи човек" е вариант. Малко вероятно Е, знаете ли вашето име какво означава? <{POST_SNAPBACK}> Психо, ся не съм сигурен дали си точно беше така както ти го обяснявам и дали точно е вярно, но доколкото си спомням Борис идва от "Барс", донякъде съвпада с "планинския лъв", да не излене, че е и същото. иначе..Веселин...има ли нужда да се коментира? Вероятно от "весел" идва Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 ИВАНСтаринная форма: Иоанн. Древнееврейского происхождения, означает: Яхве (Бог) смилостивился, помиловал (дар Бога). хм, не бих казал... нещо не е съвсем така при мене ама аиде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nutshell Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Идва от Hecate - древногръцко хтонично божество. Но не мисля, че има конкретно значение. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 александър-победител според мен александър-роден за да губи Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 na PSYCHOSIS veche kazah, ama aide i drugite da osvetlq.... snejana - nai-napred vidqh che se e poqvilo prez 1919 godina kogato sa prevejdali "Snejanka i 7te djudjeta" , posle pyk se okaza che bilo drevnoslavqnsko ime obrazuvano ot "snqg" i pojelatelno za fizicheska krasota. tova poslednoto koito go e pojelaval ne go e napravil dostatychno silno...samo da razbera koi e i shte mu smachkam mutrichkata Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 ist3k,благодаря.Аз винаги съм знаел,че има нещо в мен,явно затова съм толкова хубав и умен/бел.ред.-минути за самореклама / Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkWish Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Незнам за мойто име Владимир какво означава.Имам само предположения: предполагам че е нещо свързано с мир но дотук се изчерпва моята мисъл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squiffy Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Баба ми вчера ми подари някакво медальонче с облик на лъв. Опитваше се да ми внуши, че Борис значело "планински лъв" на някакъв си език, та този медальон щял да ме пази. Аз обаче се поразрових и открих, че същото име може да се тълкува като "вълк". А и преди малко ми докладваха, че и "божи човек" е вариант. Малко вероятно Е, знаете ли вашето име какво означава? <{POST_SNAPBACK}> Българските имена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest liquid Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 basi..i moito li izlezna s nqkvi ludi koreni bibleisko ue ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOKOMOTIVcho Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Стилиян(а) гр. Stelianos - "стълпник" (от гр. stele - "стълп, колона") - име на календарен светия. Давали го като защитно име, защото свети Стилиян се смятал за защитник на децата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 @bio-адаши сме пич,само че твоето име е от гръцки,но и то означава божидар Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Ива-"божията милост" Link to comment Share on other sites More sharing options...
an2 Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Моето е от еврейски произход"ханнах" и означава-БЛАГОДАТ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Данаил разговорна форма на Даниил - име на библейски пророк (вж. Даниил) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Atanatos(нямам гръцки букви,иначе с тях щях да го напиша) Побългарен вариант - означава "безсмъртен" и идва от мита за 12-те подвига на Херакъл(Херкулес),когато героят побеждава бога на смъртта -Танатос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Иван от евангелското Ioannes, старобългарското Ioaнъ, от евр. "Бог е милостив" или "Божия благодат" - най-разпространеното мъжко име в цяла България vajnoto e 4e sme pi4ove ivanovcite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Кирил гр. Kyrillos - "господарски" Как само ми отива Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_A_I_D_E_R Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Atanatos(нямам гръцки букви,иначе с тях щях да го напиша)Побългарен вариант - означава "безсмъртен" и идва от мита за 12-те подвига на Херакъл(Херкулес),когато героят побеждава бога на смъртта -Танатос. <{POST_SNAPBACK}> Agarvaen adash Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Мирослав-старинно име: "слава на света" или "който слави мира"; Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi^^ Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 а някой може ли да намери какво значи моето име-евелина?моля ви Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted October 1, 2004 Share Posted October 1, 2004 Евелина, Евелин умалително и видоизменено от Ева Ева библейско име, евр. "живот" Надявам се това да отговаря на въпроса ти еvi^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.