Jump to content
BulForum.com

Детската железница в Пловдив

cheese

Recommended Posts

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply
абе то и охрана да сложиш те като са решили да го разрушат, ще си намерят начин. не го оценяват въобще това влакче, а аз съм се разцепвал баба ми да ме вози на него. даже помня, че на единия ден баба ми ме заведе и на другия пак ходихме, ама влакчето не бачкаше и от тогава вече не помня колко години нито го виждам, нито чувам за него ;( а кога се очаква да го отворят пак???

ами от работниците преди години като го правеха още разбрах от тях,че на 1-ви юни,ама май нещо е станало :(

Трасето е завършено, спирките са измазани и боядисани, вратата на тунела е оправена, завършена е и подпорната стена преди спирка "Панорама". В момента се полага телефонната линия между спирките. Трябва да се завърши и сигнализацията (семафорите). Датата 1 юни не беше спазена но се работи. Не е ясно какво става с локомотивчето и вагоните. Доколкото чувам в момента има големи колебания какво задвиждване да му сложат. Има вариант с генератор, дизел или акумулатори. Ако остане на акумулатори, влакчето ще може да прави само 4 курса дневно. Толкова ще му стигнат силите. Ако някой има връзки в депото да каже какво става там.

Ч.А.

Дизела определено е лоша идея. Иначе... странна работа.. преди пак беше на акумулатори (като се правеше едно зареждане на обяд но.. ми се струва че правеше повече от 4 курса на ден.

Най тъпото е че толкова време никой не си мръдна пръста.. все пак дори не е нужно да се прави социологическо проучване за да стане ясно че още на първия ден ще е фраш с хора които искат да си припомнят детството (по няколко пъти :))

• 1 month later...
Линията е вече готова, кво става с локомотива и вагоните?

Понеже бащата работи в БДЖ .... ми каза, че локомотива още стои в депото и бере прах :blink: ... до сега никой не си е мръднал пръста да го оправи :unsure: ... а за вагоните нз кво става с тях....

Понеже бащата работи в БДЖ .... ми каза, че локомотива още стои в депото и бере прах :blink: ... до сега никой не си е мръднал пръста да го оправи :unsure: ... а за вагоните нз кво става с тях....

Кай на бащати да вземе да го оправи де, нали работи в БДЖ :)

• 4 weeks later...
За празника на Пловдив пускат Детската железница

13.08.2007 17:08 ч.

News.Plovdiv24.com

Приключи реконструкцията на детската железница в Пловдив. Това стана възможно след като общинска администрация реши това да стане със средства от бюджета.На 6-ти септември железница официално ще се пусне в експлоатация. 300 хил. лева излезе основният ремонт, съобщи зам.-кмета Константин Писков.

Модернизираното влакче има изцяло нов локомотив, три нови вагончета и три напълно ремонтирани гари. На релсите и траверсите също е направен основен ремонт. Освен това са ремонтирани батерийте на влакчето, което ще позволи целодневното му ползване. Влакчето ще зарадва децата с нов дизайн. Локомотивът и вагоните му са обрисувани с приказни герой. Трасето, което влакчето ще изминава е дълго 1 км.

:smile:

... а за вагоните нз кво става с тях....

боядисаха ги някви свежи цветове ... жълтички са ... :) единият го изрисуваха с разни цветенца :) предполагам че и другите ще ги довършат скоро :)

• 2 weeks later...

Споко локомотива е почти готов ! Аз работя в депото и следя всеки ден как варви работата по него. Беше бая изгнило. Сега има 2 нови кабини и ремонтиран кош и усилено се работи по него. Скоро трябва да е готово. Ако не мине котка пат предполагам до края на годината.

Лееееееееелеееееееееееееееееееее не мога да повярвам, ще се обадя веднага на г-н Варужан и Владимир неееееееееееее е истинаааааааааааааа :punk :punk :punk :punk :punk :punk :punk :punk :punk :punk :woot :woot :woot :woot :woot :woot

Лееееееееелеееееееееееееееееееее не мога да повярвам, ще се обадя веднага на г-н Варужан и Владимир неееееееееееее е истинаааааааааааааа :punk :punk :punk :punk :punk :woot :woot :woot :woot :woot :woot

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...