Curunir Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 Играе ли някой емулирани чудеса на PC-то си? От най-старите, които се появиха на българския пазар, Атаритата с огромните джойстикове с по едно копче, през Nintendo-тата и Sega-та, до по-новите аркадни машини с жетони. Аз лично обожавам по-старичките конзоли и напоследък пак много ми влезе мухата и инсталирах наново емулаторите и тоновете ромове и всичкото му. Почнах да свалям и целия Mame32 въпреки че съм на най-мизерната тарифа. Толкова се бях подпалил към края на това лято, че дори с малко вуду магия, малко дъвка и малко клечки за зъби си закачих един Playstation джойпад за PC-то на LPT порта (щото мисля, че няма нужда да обяснявам на всеки пробвал, че да се играят конзолни и аркадни игри с клавиатура е по-лошо от китайско мъчение) Качеството е ужасно, но дигиталното апаратче няма светкавица и вътре стават шитливи снимки. Та, има ли други ентусиасти? Мераклия съм да играем multiplayer на каквито емулатори поддържат или просто да плямпаме за едно-друго от едното време. Мислех си и ако има достатъчно желаещи да издрънкаме някой да пусне един dedicated server на Kaillera да може хората да бухат там на спокойствие Mame и SEGA игри. И без това отпушиха малко CS server-ите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 Тва за Kaillera е много добра идея. Аз не съм ги трил емулаторите никога... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted October 10, 2004 Share Posted October 10, 2004 На моето PC имам инсталирани емулатори на Sega-Малеееее, Super Nintendo-Майко милааа, Nintendo 64 -Мале малеее, Sony Playstation-якооо, е и в къщи , 2-3 конзолки и за всеки случай едно GameBoy-Color е така за джоба. Мнението ми е ,че за мен старите(конзолни) игрици ще си останат най-великите в цялата история на гейм индустрията(е и доста за PC естествено) имам в предвид годините между 90-96 година. Просто не пропускам ден да не "врътна" поне 1 -час нещо от тях страхотия .Mame-то си го джиткам на работата от време на време.В момента съм "закачил" 560 игрици за Super Nintendo-то ама нещо много се "влачи". С най-голямо удоволствие бих споделил мнения и материали с други ентусиасти като мен.Или просто да си побъбрим за добрите стари времена,на "Plug n Play"-я: включваш захранването TV-входа и геймиш. До зашеметяване.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 11, 2004 Author Share Posted October 11, 2004 90-96-a година стари ли са? Да кажеш 87-88, разбирам. Пък и щом на работа ходиш, значи трябва определено да си окачил от ония игри, аз съм на 20 и на "младини" имах Nintendo NES. И срамота е, нямаш най-любимата ми конзола и единствената, която съм имал вкъщи като дете - NES. (бързо да се свърши нещо по въпроса http://fceultra.sf.net/ ) SEGA съм играл само у разни приятели. А що се отнася за MAME, който не е играл нещо от списъка с игри за MAME, не знам в коя пещера е живял. Колко пари се дадоха, колко жетони отидоха. И така и не се научих да играя добре нищо освен Punisher и Fatal Fury Оле, Punisher-а. ЧИЙТЪТ! Не знам ама ми се струва, че всеки, който е играл на Punisher на аркадна машина с жетони го знае. То е някакъв бъг, който минава едно ниво още в началото му. Няма да казвам кое и как точно, ако някой го знае, да каже Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 аз знам за какъв бъг става въпрос аз колкото по жетонки съм играл ти толкова не си живял мой човек Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 11, 2004 Author Share Posted October 11, 2004 Ади да не се обиждаме Иначе, ако трябва да сме сериозни, поколението, което нямаше Quake 2 като почна да играе, всичкото е прекарало половината си смислено юношество из разните гаражи с жетонки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted October 12, 2004 Share Posted October 12, 2004 Току що си го инсталнах.10Х... Здраво,лелее тетрис...и други такива работи между другото тази конзолка ми беше първата, купих я някъде около 89 година доколкото си спомням. В Пловдив имаше само един магазин за такива неща ,беше до тунела на ц.поща. Кви цени само бяха ама кой ти гледаше. Очите са ми били със седмици на понички и бози....... Между другото ми е много интересно как си import-нал джойстика на плей-стешъна към компа.Звучи ми интересно.По-принцип си купих 8-бутонен джой-пад специално за конзолките ама и това ме интересува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 13, 2004 Author Share Posted October 13, 2004 Сваляш driver-и, намираш схеми, запояваш 5 диода на края на joypad-а, ръгваш в LPT порта и играеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Непременно ще пробвам. Между другото ако някъде срещнеш ROM за Sonic1&2 за SEGA ще съм ти безкрайно благодарен за линкче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 13, 2004 Author Share Posted October 13, 2004 Sonic 1 + 2 http://www.zonesega.com/roms.php?id=53&con...&l=S§ion=dn http://www.zonesega.com/roms.php?id=110&co...&l=S§ion=dn Айде да ме споменаваш с добро [Edit] Сайта е на френски, ама не се плаши. Праскай Télécharger и сваляй. [/Edit] Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Tova Mame32 e 10gb. Dobro li e? Zaslujava li si da go svaliam? Pitam zastoto nisto ne mi govoriat tezi igricki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 13, 2004 Author Share Posted October 13, 2004 Знам ли дали работи... Надявам се, че работи, защото иначе ще трябва да утрепя с камъни, тоя дето го е качил Свалих го на 14 диска, ама нямам място на харда, така че ще си стои на cd-та до Коледа, като взема нов хард, тогава ще видим. Но вярвам, че ще работи. Игрите за Mame ги има тук, това е само списък с имена, на сайта има и screenshot-ове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Даже ще те черпя и бира(по-желание на клиента ). Ама жестоки игрици да знаеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sme6en Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 aide niakoi da se navie da ka4i "tomb raider 3" i "colony wars-red sun" za playstation 1! stari igri sa no za men sa klasiki.predvaritelno mersi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 Защо сваляте наред всички игри?! Тъпо е. На мен лично ми е трудно да се зарибя по игра от онова време която не съм играл преди. Днес например бях на Sonic 3D за Sega Най редовно си припомням доброто старо време със: Super Mario Bros. (което не работи със FCE Ultra, ползвайте например Nessie (макар че и при този емулатор ми се струва че не излизат скритите животи )) Contra (най-великата!!!) Tiny Toon Adventures (пробвайте да я минете без да cheat-вате със сейвове да видите къв зор е...) за Sega (с емулатор Gens) Sonic (за Sega Master System и за Sega Genesis) Earthworm Jim 2 и разбира се: Zombies ate my Neighbours Link to comment Share on other sites More sharing options...
sme6en Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 hubabvo de!radvam se 4e si igral na starite si igri4ki ,no s ni6to ne mi pomogna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finish him !!! Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 Абе скоро видях в 4к Street Fighter ама беше 3Д Някой да знае отде да си я дръпна ? Но май нетръгва с маме .. предполагам де ... невидях с коя програма е пусната но си беше 3д ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cernd Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 nqkoi da e 4uwal za yu-gi-oh za x-box Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 As moga da pochna da kachvam igrisi za XBOX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted February 21, 2005 Share Posted February 21, 2005 As moga da pochna da kachvam igrisi za XBOX <{POST_SNAPBACK}> Mi zemi da ka4i6 i Yu-Gi-Oh (ako moje6),6tot za XBOX i 4udovi6tata izlizat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mon1O Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 a bre hora are da mi dadete nqkolko qki linkove za emulator4eta za PS one 4e ima edna igrica koqto tarsq kazva se Digimon World 2,3 ili 4 az q imam na disk y nas ama nqmam hubav emulator.Pak 6te sam 1000000X blagodaren ako mi dadete link za igrata na Pc nezavisimo ot kakav sait.BLAGODARQ PREDVARITELNO Link to comment Share on other sites More sharing options...
idolmind Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Някой по-просветен може ли да ми помогне?Успях да подкарам Cool Boarders 3 с ePSXe,но играта върви много бързо ,а звука още повече???Как да пусна играта с нормална скорост?Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Niakoi instalirval li e oniia golemiia MAME deto e 10GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JeyDee Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Niakoi instalirval li e oniia golemiia MAME deto e 10GB. <{POST_SNAPBACK}> az sum go ka4val.spored men nqma smisal sled kato maksimum 50 igri sa qki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaio Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 Az pukam Yu-Gi-Oh!!!Mojete li da mi namerete otkade da svalq Yu-Gi-Oh!Dawn of the Destiny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.