Jump to content
BulForum.com

Музика, на която се разцепвате ;)

Valkyre

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 1/18/2016 at 9:06 PM, Midex said:

Напоследък забелязвам един малко странен феномен...

Напоследък какво ще рече, последните 250 години ли? :lol:

Майтап, ама нищо чудно да си има и някакво нормално физиологично обяснение на този феномен. Все пак всеизвестен факт е, че чуваме звука не само с ушите, но и с цялото тяло (най-вече ниските честоти).

Не е от чак толкова отдавна - появи се след като започнах да слушам Джъстин Бийбър. :lol:

И аз се майтапя, но реално в последния си албум той има доста субниски честоти, за които споменах по-горе. А физиологичното обяснение вероятно е много просто - когато най-ниските честоти, в комбинация с децибели над 90 станат прекалено интензивни, като достигнат до главата ми, предизвикват разцентроване на зрението....нещо такова...Обаче е яко де - понеже са сравнително "бавни" вибрации, чувствам се почти като Нео, когато на покрива един от агентите стреля по него и на забавен каданс се виждаха звуковите вълни от куршума. :bgrin:

https://www.youtube.com/watch?v=WhxbYTMNMxo

Пламене, обяснението е просто - ако звуковото налягане е достатъчно високо, а честотата - достатъчно ниска, спокойно може да предизвика трептене на тялото ти със същата честота и от там този ефект. Без да броим, че субниските честоти са леко вредни за човека. Ама едва ли си правилният, на който да го обяснявам :D :D :D Все пак имаш доста опит със звука :)

Интересно ми е какъв ефект има на дишането цялата тая история?

Edited by chistacha

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  On 2/19/2016 at 8:50 AM, Ollek said:

Olek, super e pisenta. mn me kefi. az sam golam fen na djastin. lubimata mi pesen e beibe - ei taq - https://www.youtube.com/watch?v=kffacxfA7G4, osobeno me kefi tam kudeto pee beibe beibe! ti ima6 li drugi negovi lubimi pesni? spodeli, 4e mi e interesno!