evi^^ Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 извинете,че пускам такава досадна тема,ама съм на зор.утре имам входно по география,а на преговора има едни думи и неща,които не сме обсъждали в клас,а пък и наште са позабравили накои неща и не могат да ми помогнат,затова се обръщам към вас. някой знае ли да ми каже какво означават-делта,устие и естуар,ако може да ми ги обясните като определение,с няколко изречения,ще ви бъда благодарна. сщо така се интересувам за определенията на бряг и брегова линия.ако мислите,че съм глупава,защото не ги знам,се лъжете,просто имаме старшно много неща да учим по различни предмети и човек забравя. и имам още един последен въпрос,само да видим дали ще го задам правилно-значи интересува ме наименуванието на НЕдвижещите се водни басейни(извори,езера)много ви моля за съдействие,ако може бързо трябва ми за утре!!!благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 делта-вид устието,влиза на много ракави в по-големите водни басейни. естуар-широко към морето тясно към реката.Влиза като фуния. Място кудето се влива реката в големия басейн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Да допулна за последното изре4ение-устие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imago Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 изначи интересува ме наименуванието на НЕдвижещите се водни басейни(извори,езера)много ви моля за съдействие,ако може бързо трябва ми за утре!!!благодаря <{POST_SNAPBACK}> Ми принципно - сладководни. Мисля, че не разбирам добре въпроса. Инъче езерата биват оточни и безоточни. Да допъля само, че там където реките се вливат чрез делти често има големи заблатявания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi^^ Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 Инъче езерата биват оточни и безоточни.Да допъля само, че там където реките се вливат чрез делти често има големи заблатявания. <{POST_SNAPBACK}> точно това ми трябваше-оточни и безоточни!благодаря,а от по-горните определения малко се обърках и не ги разбрах,ако може малко по ясно и простичко да ми го обясните? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Извън от темата-Ако на някой иска да се забавляваме със въпроси по география да види темата А Т Л А С Link to comment Share on other sites More sharing options...
velikiat Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 виж това Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Ами за мойте ли?Е добре.Какво да ти кажа-делта.Реката влиза във големите басейни като на края се разделя на много малки ръкав4ета-малки реки4ки.Естуар-влиза като се разширява ето как ----<|Устие-мястото където се влива реката. Например виж края на река Нил-делта.Чаткаш ли??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi^^ Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 Ами за мойте ли?Е добре.Какво да ти кажа-делта.Реката влиза във големите басейни като на края се разделя на много малки ръкав4ета-малки реки4ки.Естуар-влиза като се разширява ето как ----<|Устие-мястото където се влива реката. Например виж края на река Нил-делта.Чаткаш ли??? <{POST_SNAPBACK}> напълно!!!благодаря за помоща на всички,стана ми ясно,стискайте палци утре на контролното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 evi^^ влез в мойте теми де,напиши нещо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 А кой клас си??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi^^ Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 А кой клас си??? <{POST_SNAPBACK}> добре,ще вляза,като си науча. в шести клас съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Х а,и аз съм в шести клас Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi^^ Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 Х а,и аз съм в шести клас <{POST_SNAPBACK}> честно?!не ми се вярва Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 И що!!!В кое училище си???В 6 клас съм!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 MuFFi, njama da ni otmakvash deteto! Nie ot wareza si osinovihme evi^^-to i mu pomagame koj s k'vot' moje. Naj-mnogo na edna sreshta da vi pusnem, ama drugiden......kato vidim rezultata ot kontrolnoto. P.S. evi^^ - pojelavam ti naj-malko 5! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bat Na4e Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 Еви,дано си искарала на контролната!Моето момиченце сега е четвърти клас и много ползва "Българска енциклопедия от А до Я".Погледнах и видиях,че има отговори на твойте въпроси. П.П. Препоръчвам енциклопедията на всички ученици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 Имам я!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 Еви,ако ти трябват неща свързани с училище проверявай ТУК! И успех на контролното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi^^ Posted September 29, 2004 Author Share Posted September 29, 2004 Еви,дано си искарала на контролната!Моето момиченце сега е четвърти клас и много ползва "Българска енциклопедия от А до Я".Погледнах и видиях,че има отговори на твойте въпроси. П.П. Препоръчвам енциклопедията на всички ученици. <{POST_SNAPBACK}> имам тази енциклопедия и намерих доста информация по някои въпроси. midex,благодаря за пожеланието и мисля,че ще успея да изкарам 6!обещах,че ще ви кажа въпросите.те бяха следните:1.планетата Земя като част от Слънчевата система. 2.литосфера-видове скали и полезни изкопаеми и 3.фактори на климата. мисля,че на 2-и въпрос съм писала малко.писах видовете скали и как са образувани и дадох примери за полезни изкопаеми-рудата,медта ,въглищата и др. иначе за другите мисля,че се справих добре. MuFFi,не давам такава лична информация като адрес,телефон или пък къде уча на хора ,с които не съм се виждала и не познавам достатъчно добре,но ако ти искаш да споделиш къде учиш,давай,може пък да си от моето училище! П.С.искам да благодаря на всички за помощта и ви благодаря и за пожеланията!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 ако мислите,че съм глупава,защото не ги знам,се лъжете,просто имаме старшно много неща да учим по различни предмети и човек забравя. по-скоро мислим че не си си отваряло учебника да прочетеш кво означават тия неща те затва са входните нива-да ти дадът някъв стимул да си отвоиш чуебника от миналата година и да си препомниш някои неща Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi^^ Posted September 29, 2004 Author Share Posted September 29, 2004 по-скоро мислим че не си си отваряло учебника да прочетеш кво означават тия неща те затва са входните нива-да ти дадът някъв стимул да си отвоиш чуебника от миналата година и да си препомниш някои неща <{POST_SNAPBACK}> виж сега,не искам да съм груба,но като не знаеш-не говори.аз дадох учебника си на една позната,която сега ще бъде 5-и клас,а тетрадките,в които съм писала,-не можах да ги намеря.потърсих учебника от мои съученички-те също го нямат. сега разбра ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 ако мислите,че съм глупава,защото не ги знам,се лъжете,просто имаме старшно много неща да учим по различни предмети и човек забравя. И това само в 6-ти клас и то в началото на годината. Това ако ти се опира не ми се мисли в 10-ти как би било. Иначе..даскалото от 1 до 7 клас е най-големия айляк и същевременно най-приятно.След това почва една..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imago Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 по-скоро мислим че не си си отваряло учебника да прочетеш кво означават тия неща те затва са входните нива-да ти дадът някъв стимул да си отвоиш чуебника от миналата година и да си препомниш някои неща <{POST_SNAPBACK}> Входните са за удоволствие на учителите. Дават ти контролна върху материала от 1 цяла година и то след 3 месеца през които си забравил всичко. Тва си е опасно близо до съдизма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi^^ Posted September 29, 2004 Author Share Posted September 29, 2004 Входните са за удоволствие на учителите. Дават ти контролна върху материала от 1 цяла година и то след 3 месеца през които си забравил всичко. Тва си е опасно близо до съдизма. <{POST_SNAPBACK}> наистина е така!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.