Jump to content
BulForum.com

6Ghz

Recommended Posts

Двама от най-известните оувърклокъри в света - macci и The Stilt,членове на Team Akiba,са достигнали невероятната честота от 6,0GHz.Дъното е модифицирано ASUS P5P800,а процесорът - Intel Pentium 4 560,с ядро Prescott.Достигнатата честота са невероятните 6009MHz.Повече подробности могат да се намерят във форума на XtremeSystems.org на този линк:

click

Източник : HardwareBgе честито на печелившите :) дай боже и на нас простосмъртните такива честоти на процесора в нашите скромни кутиики :rolleyes:

Това ме озадачава. Мислех си, че амд са клокърските. Да не си объркал нещо :(

Modificiranoto duno na Asus dava vuzmojnost za izmenenie na processornia mnojitel na P4. Stava duma za taka nare4enata funkcia, CPU lock free. S 4ip na P4 s iadroto Prescott moje da se imitara rabota v rejim na FSB do 1066Mhz (4*266).

Мда, мисля че са 'открили' потенциала на Р4 ядрото:-) След като нищо не пречи на 'старата' технология на Р4 да вкарат 64 битови инструкции, кво им пречи да го 'докарат' до 10GHz...след 4-5 години естествено...малии, де останаха 100-те MHz :woot отпреди 10-на години..

Най ми хареса момента когато подкарали процесора и на 6108Мхз обаче не им запалил Paint-а  да запазат картинка  :woot  :punk  :punk  :punk  :evil

Ето, видяхте ли, че моя е по-хубав ! :)

...обаче не им запалил Paint-а да запазат картинка

Spored men za edin clocknat processor, kriteriat trjabva da e 2 igri i 3 programi (ako e AMD - moje i posledovatelno :P :D :P ) raboteshti na full pone chas. Kel fajda kato ne moje da zaredi Windows-a i se nalaga da go napavash ot tam, za da zadarji pone 5 sekundi. :sick

Spored men za edin clocknat processor, kriteriat trjabva da e 2 igri i 3 programi (ako e AMD - moje i posledovatelno  :P  :D  :P ) raboteshti na full pone chas. Kel fajda kato ne moje da zaredi Windows-a i se nalaga da go napavash ot tam, za da zadarji pone 5 sekundi. :sick

Важното е, че са го направили!

Преди 10 години сънувал ли си 1 Ghz ? :woot

Важното е, че са го направили!

Преди 10 години сънувал ли си 1 Ghz ?

Predi 20 godini imah 2-3br. 8-bit. Praveca, predi 10 - veche imah PC i sanuvah dosta po-razlichni komputri. A za gigahertzite - to si beshe jasno, che neshtata shte otivat natam, no vaprosat tuk e drug - govorim za raboteshti systemi....ot drugite, koito sa samo na kartinka, njama polza....Moeto CPU raboti stabilno do 3.3....max do 3.4. Tova ne mu prechi da pusne nabarzo edno SuperPI na 3.55 bez da crashira. Az moga da go zadarja za sekundi i na 3.8(moga da ti izkaram screenshot), no kakvo ot tova. Govorim za stabilna rabota s programi, novi igri i prochie.

Новината беше :

Интел смятат да пускат 10 Ghz процесор, до няколко години.

Специалистите обещават...

Tova shte e varha na sladoleda.

Абе хора....стига с тия гигахерци...не е всичко в тях (АМД и Макинтош го доказват отчасти). Сега са на линия дву- (и повече) ядрените процесори. Това вече не е НТ, а почти двупроцесорна мощ в един кристал - до година-две ще се произвеждат. Да не говорим пък за малко по-далечните технологии, които се разработват и когато се получат, ще бъде нещо като разликата между калкулатор и Пентиум, понеже нещата слизат до атомно ниво.

Абе хора....стига с тия гигахерци...не е всичко в тях (АМД и Макинтош го доказват отчасти). Сега са на линия дву- (и повече) ядрените процесори. Това вече не е НТ, а почти двупроцесорна мощ в един кристал - до година-две ще се произвеждат. Да не говорим пък за малко по-далечните технологии, които се разработват и когато се получат, ще бъде нещо като разликата между калкулатор и Пентиум, понеже нещата слизат до атомно ниво.

а и още не са се доразровили в оптичните интегрални схеми. има време - ще го измислят.

и аз предпочитам да не гледам ГХз-ите а реалното бързодействие на машината като цяло. процесора е само част от компютъра.

Az moga da go zadarja za sekundi i na 3.8(moga da ti izkaram screenshot), no kakvo ot tova. Govorim za stabilna rabota s programi, novi igri i prochie.

Тва искам да го видя !!! Моя го пъна до 3,77Гхз и не мога да откина повече(поне не съм успял още - не съм се отказал).Много ми е чудно как твоя от 2,6 тръгва на 3,8 :woot

Тва искам да го видя !!!

Ще постна при първа възможност като се освободи местенце във ftp-то. Вярно, че голям зор беше докато изкарам картинка, щото още на 3.6 ми рестартирваше, ама бая лъгане падна с таймингите на паметта (разбира се освен това бях я смъкнал на 266) и още някои подробности из биоса. Иначе проблем със загряването нямам, понеже съм със същия фан, който взех от теб да го пасваме за видеокартата, но изцяло с меден радиатор (+още няколко в кутията). А относно въпроса "Много ми е чудно как твоя от 2,6 тръгва на 3,8", отговорът е - не тръгва. ;) В един от пет случая времето ми стига само да запиша скрийншот(в останалите 4 - и това не успявам :P )....дори на 3.6-3.7 нищо по-сериозно не може да тръгне. Затова не го пъна повече от 3.3 (а и паметта ми не е много добра). Само веднъж за сравнение пуснах SuperPI на 3.55 (знаеш защо) и дори го изкарах :D

Едит: Първата възможност дойде. :rolleyes: Ето ти линк със скрийншот.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...