aXe Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 A nqkoi ste poznae li koq e stolicata na Zamunda ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zippo Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 A nqkoi ste poznae li koq e stolicata na Zamunda ? <{POST_SNAPBACK}> Разбира се, че Каршиака Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 А коя е столицата на Еритрея??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forbidden Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Преди десетина години бях на екскурзия във Франция - Париж, невероятен град с магическа атмосфера, видяхме доста неща - Айфеловата кула, катедралата Нотр Дам, Секре Кьор,Мулен Руж, триумфалната арка, нощна разходка по Шанз'елизе и др.(да ме простят франкофоните ако не съм изписала правилно имената на забележителностите) но и доста пропуснахме - не видях Лувъра, Версай и много други, така че с удоволствие бих се върнала поне още два пъти до Париж. Пътьом до Франция направихме еднодневен престой в Виена и Цюрих. <{POST_SNAPBACK}> Аз преди 2 години бях в Франция и за 5-те дни в Париж посетих точно тези места,без Мулен Руж.Нощно време на Шанз'елизе е лудница,какво и в цял Париж.А пък нощно време да погледнеш от Айфеловата кула ,... ми няма такава гледка Навсякъде е фрашкано с паметници,фонтани,градини има и езеро в района на Лувъра,който не можах да посетя.Бяхме го оставили за последно да минем през него ,а групата си тръгвахме в неделя,когато работел само до 11.00 часа и се прецакахме и за т'ва им казах "Ето нещото заради, което някой ден ще се върнем " А във Виена минахме през Пратера да го видим кво е що е ,понеже спряхме там за 5-6 часа и кой квото обиколи т'ва ще му е. В Белград,Сърбия щъкахме бая по главната там,все едно си тука,само където говорат малко на "шльокавица" и в един замък се замотахме по едно време на края на града. То при подобни пътувания човек където да се забие ,ще му е интересно и така си беше. Сега ако хвана да разглеждам и снимките от там, ще ме залеят едни спомени ,та.... просто желая на всеки някой ден да се метна натоя или оня край на света ,така да се каже и да си направи густото там Мен лично ми се ходи в Египет или някъде в Южна Америка,ама за сега си кретам в родната пловдивска Тракия,не че и тука няма такава растителност (да оставим на страна змии и гущери по поляните) ... P.S. Много ми е кеф като гледам някой филм сниман в Париж и да изскочи някоя сцена ,снимана на място на което съм бил.Примерно "Целувката на Дракона" с Джет Лий - ей тоя филм имам чувството ,че са вървели след мен операторите и са го снимали Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuFFi Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 Как се нарича първият контенент?!@#$%^&*()_+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Аз съм бил в Полша и Германия. Пазя много хубави спомени от един зоопарк Освен това посетих един парк, където един човек съзваша статуи-динозаври в естествени размери. А аз между другото обожавам динозаври и направо такива приятни емоции бяха... Друго много интередно място е Албертиниум-а в Дрезден - да се нагледате на красоти - всякакви произведения на изкуството, сътворени с невероятно майсторство. Ако щете ми вярвайте, имаше костилка от череша, сложена зад една дебела лупа за да можеш хубаво да я разгледаш - върху мизерната малка костилчица имаше резбовани 98 човешки лица! Посетих и Цвингера с неговите музеи - рицарски брони, мечове и други средновековни реликви. И разбира се прословутата Дрезденска галерия - обиколих я цялата и накрая ми се виеше свят от картини в буквалния смисъл на думата... То това е нечовешко да го разгледаш всичкото на един път!!! Часове и часове картини на известни майстори. Когато излязох си мислех, че ако видя още една картина и ще се побъркам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.