PSYCHOSIS Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Боже, какво става на този свят, Боже! Компютърът ми се рестартира когато си поиска, мишката забива и заспива и тя когато си поиска, а на всичкото отгоре, преди малко компютърът се ИЗГАСИ, но си остана включен. Сиреч светеха му всички лампички... Какъв може да е проблема? Не съм овърклоквал нищо. Възможно ли е някой зъл хакер да се гаври с мен? Плийз дайте съвет, че вече се побърквам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Е тва за злия хакер ми хареса Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 Нали Учудвам се как запазвам чувството си за хумор в такива тежки моменти Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 форматираш,преинсталираш,флашваш биос,инсталираш драивери за дъно едн шитз,инсталираш прозорец,бичиш най-новите драивери дори и за флопито,и си слагаш най-новия биос за твоито дънце. разбирасе можеш първо да видиш дали не е някои вирус Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Ami na edin aver kompa mu se restartirashe na sredno okolo 5-10 minuti sled puskaneto na pc-to. Beshe s duno na soltek, koeto se okaza brakuvano. Sled smqnata mu vsi4ko trugna po voda. Drugi varianti za proverka sa: zahranvaneto, rama... Tova s hackera trqbva da e nqkoi dosta infantilen...are da go napravish 2-3 puti za smqh na dadena kompaniq, no da go povtarq postoqnno...Ina4e prati4eski e vazmojno, az samiq sam si pisal dadeni malki programki za resvane na pc...polzvah gi za zadavane na vreme i 4as za shut down, res ili dr podobno na pc-to...v na4aloto oba4e shutdown-a ne go realizirah mn pravilno i pc-to pravishe po opisaniq ot teb na4in...izgasqne na lampi4kite, no produljava da raboti Ina4e moje da se zadade prez 5 minuti do 3000 godina da go pravi tova v opredeleni 4asove. Estestveno moje da se napravi i guvkavo (demek kogato mu skimne na pc-to)...no pak ti kazvam shansa za tova e po4ti nulev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 izkliu4i si neta, pusni si antivirusna updeitnata, pregledaj kakvo ima6 startirano (do tuka bqhme s hacker-a , ako trqbva preistalira6, moje i da e ot dyno ili ne6to drugo harduerno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Ако си с WinXP и не си качил SP2 (service pack2) или всички патчове преди него, има голяма вероятност да си пипнал Sasser. Иначе WinXP то рестартира винаги в ситуация която при Win9x би дала син екран... Намери си диск на WinXP с вграден в него SP2 и го инсталирай на чисто. Ако продължава да рестартира, компа отива на сервиз. Ако се оправи не забравяй да изключиш firewall-а на SP2 и да си сложиш твоя любим, иначе ще береш ядове. Ако си с Win9x просто преинсталирай, с изключен кабел на интернет. Съвета за сервиза важи и тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shizo Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Ako ti e staro dunoto i pravi nqkakvi problemi e napulno vazmojno da ti blokira taka.Drugia variant spored men e sasser.Imashe nqkade na warez-a fix za toq virus.Uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Da ne pregriava mashinata? Ventilatorite OK li sa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Ако е Sasser, тогава ще го предупреждава, а сега директно ли се рестартира Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgorro Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 95 % e virus. Za bravih mu imeto no to4no tova prave6e. Restart kogato toi si poiska. preinstalirai no i se oburni kum niakoi po otvoren da vidi kompa. taka ne moje da se kaje ni6to.smiatam 4e e virus. i az imah su6tia problem predi. spoko. ne e mnogo stra6en:))))))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Имах почети същия проблем ,мишката даваше на късо някаде кабела и смених мишката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Да бе от една мишка да ти се рестартирва компютъра Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Абе хора не говорете глупости , това е хардуерен проблем. На първо четене ми идва : Захранаване или Памет , а мобе би и кофти дъно или спрял вентилатор Едва ли човека е такава ламя , да не види че не е вирус Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Da ne pregriava mashinata? Ventilatorite OK li sa? <{POST_SNAPBACK}> Имах почети същия проблем ,мишката даваше на късо някаде кабела и смених мишката <{POST_SNAPBACK}> Да ти събера разумните отговори, че се загубиха из талаша. Захранването също може да сдава, което е крайно неприятно. Като за начало влез в БИОС и наблюдавай температурите. Ако и там започне да се рестартира - отваряй гледай, чисти вентилатори, виж радиатора на процесора, ако си клокнал - свали на нормален режим (след това пак може да пробваш нагоре), виж някоя от картите да не се е разместила. @Ботев1912 - когато захранването на мишката се окъсява е напълно нормално да сработи защитата и компютъра да се гаси или рестартира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 abatt_doom е напълно прав, това прилича на кофти памет или захранване, ...но захранване едва ли понеже ако беше то и правеше такива проблеми досега да е изгоряло заедно с половината ти комютър.... аз преди 1 седмица зсглобявах комп на един човек и му сложих 2х256 ДДРки 400 и заради 1та правеше всевъзможни глупости, но най често рестарт....ако ти е в гаранция иди да си смениш паметта. Колкото до вируса..не съм запознат с него може и такива неща да има. Приятел защо не си напишеш подробно хардуера? Така ще може доста по точно да определим къде е белята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Едва ли е вирус, хардуерно е нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Значи и аз да се изкажа.Борисе,колкото и невероятно да звучи,понякога се натрупва статично електричество(опит от залата).Гасиш всичко,вадиш всички кабели от кутията(разбирай външните) и го оставяш така за около 1-2 минути.След това го включваш.На мен ми се случи на 6 копма наведнъж Но винаги може да е и нещо друго Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Ами на мен захранването не ми държи на много периферия и когато сложа два-три допълнителни вентилатора, неонка и 4 IDE устройства, компа се ресетва при голямо натоварване на процесора и рама. Същите цигании прави и при голям клок (затова сега съм го бутнал). Вариант е да е изгърмяло нещо - наскоро на приятел му изгърмя видеото и компа или не запалваше, или монитора не загряваше, или се ресетваше. А, когато ми се скапа мишока, просто пойнтъра не мърдаше, компа продължаваше да работи иначе нормално. А какъв рестарт прави? Soft или директен? Аз досега съм те плашил само за хардуерни проблеми - при такъв компа се ресетва директно (не както при ShutDown на Win) - ако е от рама понякога и със син екран, показващ от кой сектор не е прочетено. Това е мой-личен опит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Ако ти се рестартираи показва едно прозорче и ти показва че ще се рестартира след 1 мин. значи е вирус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 abatt_doom е напълно прав, това прилича на кофти памет или захранване, ...но захранване едва ли понеже ако беше то и правеше такива проблеми досега да е изгоряло заедно с половината ти комютър.... аз преди 1 седмица зсглобявах комп на един човек и му сложих 2х256 ДДРки 400 и заради 1та правеше всевъзможни глупости, но най често рестарт....ако ти е в гаранция иди да си смениш паметта. Колкото до вируса..не съм запознат с него може и такива неща да има. Приятел защо не си напишеш подробно хардуера? Така ще може доста по точно да определим къде е белята. <{POST_SNAPBACK}> Не е задължително да е гръмнало всичко, ако е скапано захранването. Може някое кондензаторче да е сдало багажа и да прецаква положението. Последно на мене ми се случи подобно нещо преди две седмици. Безпричинни рестарти, без значение дали е натоварен компа или не. На дъно Солтек отново, рама не искаше да работи в асинхронен режим. Пуснах ги синхронно и всичко тръгна без проблем. И да ти кажа не е казано че рама е скапан. Тва си е супер калитарска работа да го уцелиш от ряз проблема. Мене ми отне два дена тестване, докато светна откъде е проблема и то с помоща на един друг форум за хардуеър. Пробвай да пуснеш рама на същата честота на FSB-то. Свали си Prime95, последната версия и пусни и двата теста. Единия е benchmark, другия е trothle test ако не се лъжа. При тестване с по големи пакети вече се тества и работата между процесора и паметта. Така че, действай Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 Значи не е от вирус, вентилаторите са си ок. По принцип дъното, процесора, захранването и рам-а са ми нови, така че не би трябвало да имат проблем. Ама би трябвало не значи , че нямат...Форматирах и реинсталирх Уиндоус и ако пак се случват подобни гадости... Ей, най-много ще ме е яд, ако наистина се окаже, че е от мишката Гадинката само блокира и ме дразни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 смени мишката и пробвай пак де Edit: найстина напиши си машинката .. да видим Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 Tя мишката бачка от време на време. Като се прецака, вадя и кабелчете, вкарвам го и в повечето случаи се оправя. Ама понякога иска рестарт. Сдухана работа. А за машината ми: Albatron КХ600 VT8237 Barton 2500+ 2x256 DDR 400 Codegen 300w ATX 2.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.