simbata Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Значи ето какво стана : Имам си аз едно лаптопче, което го дадох на един човек.След като ми го върна, вече в началото, когато прави тест на RAM паметта, не ми намира 48 МВ, ами 8 МВ, като когато стигне до 8-мия ми дава "FATAL ERROR", при което аз си продължавам работата, но имам само 8 RAM (недостатъчен за да инсталирам Windows 95). Лаптопът е - Compaq LTE 5100 48(8) MB RAM, 90 Mhz, 2.1 GB Harddisk. Какво мога да направя по въпроса ? Какъв windows да кача на 8 МВ рам ? Възможно ли е това да е вирус? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 1. Най-добре разпитай човека, комуто си давал лаптопа какво му се е случило междувременно, да си признае, за да се вземат адекватни мерки. 2. Иначе с 8 МБ върви Win95 и Office97 и други приложения. Пробвал съм го на едно скромно ноутбукче Texas Instruments (8 MB RAM, ~800 MB HDD) и не беше много бързо, но не се и влачеше. 3. Не ми се вярва да е вирус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 1. Най-добре разпитай човека, комуто си давал лаптопа какво му се е случило междувременно, да си признае, за да се вземат адекватни мерки. 2. Иначе с 8 МБ върви Win95 и Office97 и други приложения. Пробвал съм го на едно скромно ноутбукче Texas Instruments (8 MB RAM, ~800 MB HDD) и не беше много бързо, но не се и влачеше. 3. Не ми се вярва да е вирус. <{POST_SNAPBACK}> 1.Той нищо не разбира, нищо не схваща и т.н. 2.Пише ми, "Getting ready to run Windows 95 for the first time", и си остава така постоянно, неще да продължи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Защо го даваш, човече, на хора, дето нищо не разбират? Сега най-добре го занеси на някого, дето разбира (ако междувременно тук във форума някой не ти подскаже добра идея). Аз съм дотук, за съжаление. И като не мога друго, пожелавам ти успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 Все пак мерси! Правя му формат, и ако пак не кача нищо ще видим кво ще го правя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazorGL Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Продай го по-добре не го хвърляй. Все ще му вземеш нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Я по добре го обърни отдолу и виж, трябва да има едно квадратно капаче с някакъв надпис за РАМ. Отвори го и виж колко сима имаш. Ако е само един - някъде съвсем случайно ти е изпаднал един 32МБ, а другия 16МБ е бил сменен за 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Moje da sa izgoreli banki ot RAM-a. Vednuj mi se slu4i na desktop PC. Modula be6e 128MB, no go rapoznava6e kato 24MB. Zanesox go vednaga vuv firmata i mi kazaxa, 4e e izpu6il i go smenixa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Това ме подсети, че старите машини имаха ръчно установяване размера на инсталираната памет. Виж сетванията на БИОС-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 Това ме подсети, че старите машини имаха ръчно установяване размера на инсталираната памет. Виж сетванията на БИОС-а <{POST_SNAPBACK}> А, ако му махна батерията за 2-3 минути няма ли да се ресетнат настройките ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 Ще се ресетнат, ама не от тази батерия, ами от тази дето е вътре. По добре не го отваряй. Има опция - set to default в менюто ----- ти провери ли дали паметта си е намястото? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 Ще се ресетнат, ама не от тази батерия, ами от тази дето е вътре. По добре не го отваряй. Има опция - set to default в менюто ----- ти провери ли дали паметта си е намястото? <{POST_SNAPBACK}> Не съм проверил дали си е на мястото, щото го няма това капаче, а тя била доста на вътре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Ima makar i mnogo mizava (a ma naistina mnogo mizava) vazmoznost da se e razmestila pametta ot raznasianeto. Ako se e "otkachila" niakoia ot bankite e vazmozno da ti dava edi si kolko RAM po-malko. Ne mi se viarva mnogo, a ma e vazmozno. A ti siguren li si v choveka na koito si go daval tozi laptop? Ubeden li si che toi niama nishto obshto sas sluchaia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Не съм проверил дали си е на мястото, щото го няма това капаче, а тя била доста на вътре... <{POST_SNAPBACK}> Айде като провериш тогава ще умуваме по нататък. Виж и фон_томов какво те съветва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.