Jump to content
BulForum.com

Лаптоп проблем с RAM паметта!

Recommended Posts

Значи ето какво стана :

Имам си аз едно лаптопче, което го дадох на един човек.След като ми го върна, вече в началото, когато прави тест на RAM паметта, не ми намира 48 МВ, ами 8 МВ, като когато стигне до 8-мия ми дава "FATAL ERROR", при което аз си продължавам работата, но имам само 8 RAM :( (недостатъчен за да инсталирам Windows 95).

Лаптопът е - Compaq LTE 5100

48(8) MB RAM, 90 Mhz, 2.1 GB Harddisk.

Какво мога да направя по въпроса ?

Какъв windows да кача на 8 МВ рам ?

Възможно ли е това да е вирус? :confused

1. Най-добре разпитай човека, комуто си давал лаптопа какво му се е случило междувременно, да си признае, за да се вземат адекватни мерки.

2. Иначе с 8 МБ върви Win95 и Office97 и други приложения. Пробвал съм го на едно скромно ноутбукче Texas Instruments (8 MB RAM, ~800 MB HDD) и не беше много бързо, но не се и влачеше.

3. Не ми се вярва да е вирус.

1. Най-добре разпитай човека, комуто си давал лаптопа какво му се е случило междувременно, да си признае, за да се вземат адекватни мерки.

2. Иначе с 8 МБ върви Win95 и Office97 и други приложения. Пробвал съм го на едно скромно ноутбукче Texas Instruments (8 MB RAM, ~800 MB HDD) и не беше много бързо, но не се и влачеше.

3. Не ми се вярва да е вирус.

1.Той нищо не разбира, нищо не схваща и т.н.

2.Пише ми, "Getting ready to run Windows 95 for the first time", и си остава така постоянно, неще да продължи. :confused

Защо го даваш, човече, на хора, дето нищо не разбират? Сега най-добре го занеси на някого, дето разбира (ако междувременно тук във форума някой не ти подскаже добра идея).

Аз съм дотук, за съжаление. И като не мога друго, пожелавам ти успех!

Я по добре го обърни отдолу и виж, трябва да има едно квадратно капаче с някакъв надпис за РАМ. Отвори го и виж колко сима имаш. Ако е само един - някъде съвсем случайно ти е изпаднал един 32МБ, а другия 16МБ е бил сменен за 8

Moje da sa izgoreli banki ot RAM-a. Vednuj mi se slu4i na desktop PC. Modula be6e 128MB, no go rapoznava6e kato 24MB. Zanesox go vednaga vuv firmata i mi kazaxa, 4e e izpu6il i go smenixa.

Това ме подсети, че старите машини имаха ръчно установяване размера на инсталираната памет. Виж сетванията на БИОС-а

А, ако му махна батерията за 2-3 минути няма ли да се ресетнат настройките ?

Ще се ресетнат, ама не от тази батерия, ами от тази дето е вътре. По добре не го отваряй. Има опция - set to default в менюто

-----

ти провери ли дали паметта си е намястото?

Ще се ресетнат, ама не от тази батерия, ами от тази дето е вътре. По добре не го отваряй. Има опция - set to default в менюто

-----

ти провери ли дали паметта си е намястото?

Не съм проверил дали си е на мястото, щото го няма това капаче, а тя била доста на вътре...

Ima makar i mnogo mizava (a ma naistina mnogo mizava) vazmoznost da se e razmestila pametta ot raznasianeto. Ako se e "otkachila" niakoia ot bankite e vazmozno da ti dava edi si kolko RAM po-malko. Ne mi se viarva mnogo, a ma e vazmozno.

A ti siguren li si v choveka na koito si go daval tozi laptop? Ubeden li si che toi niama nishto obshto sas sluchaia?

Не съм проверил дали си е на мястото, щото го няма това капаче, а тя била доста на вътре...

Айде като провериш тогава ще умуваме по нататък. Виж и фон_томов какво те съветва

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...