ScherZ Posted May 13, 2003 Share Posted May 13, 2003 Imam vapros4e ...kakto vinagi... ta iskam da popitam nqkoi ima li ideq zashto vrazkata mi kam warez.ru e tolova nestabilna v smisal nepostoqnna v edin moment svalqm s 22 k v sledvashtiq s 3 s 15..i taka se smenq po4ti postoqnno a predi kato zakoweshe na 22 i ne mardashe....neshto da ne sam napraila shtot naskoro si pipah security nastroikite na IE...a po printzip svalqm sas FlashGet:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 13, 2003 Share Posted May 13, 2003 Причините може да са най-различни и на най-невероятни места. Не трябва обаче да ги търсиш в настройките на IE, едва ли са там Ако не е поредното задръстване на виндовса , може да се окаже проблем с обратния канал (особено ако се забелязва влошаване на картината на програмите), за което трябва да потърсиш съпорта на Евроком. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted May 13, 2003 Share Posted May 13, 2003 mi , as sum sus ikonomi4na za momenta, i do sega nesum svalial sus to4no 7kb/s , realno gledam tu svalia 2~3kb/s i sled tva ska4a kum 9~11kb/s i pak pada , ai sushto pogledni vuv flashget da ne si pipala neshto ...mai niama nishto obshto sus tvoia problem ... drugo ne mi hrumva :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScherZ Posted May 13, 2003 Author Share Posted May 13, 2003 mi ne znam oba4e super kofti stava....daje odewe mi beshe super lag vav battlenet nishto ne mojah da igraq super lag...do sega ne e imalo takova neshto pri polojenie 4e ne svalqm ne znam....sha trqa da pitam bashtata da ne mi e pipal neshto na pc-to 4e toi mn obi4a da mi smenq nastroiki mersi vse pak za pomoshta nai weroqtno ako ne se opravqt neshtata shte se obarna kam evrokom:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 13, 2003 Share Posted May 13, 2003 Има начин да се провери това донякъде но изисква по-специални инструменти. Най-лесното, което мога да ти кажа е да пробваш да речем командата: ping -n 15 gw, където на мястото на gw да сложиш IP адреса на твоя Default Gateway (адреса се получава с командата ipconfig /all за XP или winipcfg за Win98. След това постни резултата и да поумуваме малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScherZ Posted May 13, 2003 Author Share Posted May 13, 2003 xixi oki samo da mi kajesh kade trqa se napishe taq komanda....4e sam mn zapoznata s neshtata ..i si4ko sha s eopravi:) ama da ti kaja ne se trevoji sha se opraq nqkak si...Sha govora s bashtata toi da si opravq bakiite shtot toi gi e zabarkal az ne sam pipala pc-toshtot me nqmashe v pld:) mersi ne se zanimavaite de sha s eopravq sami4ka ne e nujno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 13, 2003 Share Posted May 13, 2003 OK, няма проблем Само за информация - тези команди се въвеждат в т.нар. DOS прозорец или Command Promt (Намира се в програмната група Accessories ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 Moze pak samia download menager da luze ili da se e skapal. Ako e natovarena mrezata v daden moment bi mogla da iamsh problem da se rovish iz saitove, koito sa navun (sirech da stava po-bavno ot normalnoto), no kam warez-a, ne bi triabvalo da ima grizi, osven ako samia sarvar tam neshto ne se e sburkal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScherZ Posted May 14, 2003 Author Share Posted May 14, 2003 mi zna4i dade mi minimum =5 ms maximum =62ms Average = 13ms nqmam ideq kakvo ozna4ava tova ama ti nali kaza da pastena da poumuvash:))) i az sam dobro detence:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 mi zna4i dade mi minimum =5 ms maximum =62ms Average = 13ms nqmam ideq kakvo ozna4ava tova ama ti nali kaza da pastena da poumuvash:))) i az sam dobro detence:) Ami zna4i, ako si s bronzova tarifa, togava si gore-dolu v normata, t.e. problema ne ti e v obratnia kanal. Triabva da e ne6to v tvoia computer, koeto ozna4ava, 4e triabva da se vidi na miasto ot 4ovek, koito razbira ot tia ne6ta S win98 li si ili s XP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScherZ Posted May 14, 2003 Author Share Posted May 14, 2003 ne sam s bronzova sas sredna sam 22 k mi e az sam po dr tarifi:PPPpppp ama kakto i da e sas win XP sam sega kato 4e li se poopravi malko ama da vidim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 A, v tozi slu4ai samneniata mi za problemi v obratnia kanal mai se potvrjdavat. Ako prodalji tova obadi se na Evrocom da poglednat kak stoiat ne6tata v tazi posoka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScherZ Posted May 14, 2003 Author Share Posted May 14, 2003 ok shte vidim dano da se oprai ama az zamislqm da se puskam na po visoka tarifa shte vidim.... ako ne se oprai shte callna na evrokoma taman imat da mi praat i poshti4ca:0 aide mersi za pomoshtta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 ok shte vidim dano da se oprai ama az zamislqm da se puskam na po visoka tarifa shte vidim.... ako ne se oprai shte callna na evrokoma taman imat da mi praat i poshti4ca:0 aide mersi za pomoshtta Нямаш грижи Link to comment Share on other sites More sharing options...
JESUS Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 az puk sum nai dovolen ot toia sait vinagi mi podurza edna i sushta skorost Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScherZ Posted May 14, 2003 Author Share Posted May 14, 2003 mi i az beh dovolna ot toq sait i vinagi mi poddarjashe edna i sashta skorost ama ot edno wreme na sam skorostta vaobshte ne e postoqnna i to4no ot tova se oplakvam i za tva pitam dali nqkoi znae ot kakvo moje da e Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Ako pitash men, problema ti e v download menagera (programataq s koiato darpash) ili v samia windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JESUS Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 saita mnogo gotino si svalia Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScherZ Posted May 15, 2003 Author Share Posted May 15, 2003 JESUS ame 4ovek ti ne slyshash li kkavo govorq... ti moje da svalqsh dobre...az imam broblem i ne svalqm mn dobre vav momenta ....4eti pone mani4ko kato postvash de.... A ina4e ne znam ot kvo e we4e to mi pisna we4e ne vqrvam da e ot windowsa wse pak i predi sam polzvala XP pak i Naskoro imashe format...sashto i FlashGet hi4 ne mi se vqrva da e shtot tva e nai gotinata "svalq4ka":))) ne we ne znam ne se pritesnqvaite we4e ei sq sha krankam bashtata da go oprai:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Godfather i pri men ima neshto podobno na Scherz. Napravih tova, koeto si i kazal s pinga i t.n i gledai kakvo se polu4i: Packets: Sent = 15, Received = 15, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 8ms, Maximum = 110ms, Average = 46ms Kakvo ozna4ava tova??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Godfather i pri men ima neshto podobno na Scherz. Napravih tova, koeto si i kazal s pinga i t.n i gledai kakvo se polu4i: Packets: Sent = 15, Received = 15, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 8ms, Maximum = 110ms, Average = 46ms Kakvo ozna4ava tova??? Малко са големички закъсненията , но причината може да е най-различна. Ако си сигурен, че в момента на теста не си свалял нищо (това е много важно, да няма никакава мрежова активност), то причината е или в обратния канал, който е слабото място в топологията на всяка една кабелна мрежа или пък причината си е в твоя компютър Ако машината е яка и няма сериозни сривове в windowsa, то тогава не е зле колегите от евроком да хвърлят едно око на положението с обратния канал, затихвания разни и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted May 19, 2003 Share Posted May 19, 2003 Ina4e kazano izpushvat im cabelite na evrocom i ne mogat da poemat trafika Ami .... to ..... "topologiata e takava" kis-ki-kis I kolko obraten kanal ti trjabva za 10kb download?? Vig - jaki servers deto da ustiskat na 1000 users tova e nugno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 19, 2003 Share Posted May 19, 2003 Ina4e kazano izpushvat im cabelite na evrocom i ne mogat da poemat trafikaAmi .... to ..... "topologiata e takava" kis-ki-kis I kolko obraten kanal ti trjabva za 10kb download?? Vig - jaki servers deto da ustiskat na 1000 users tova e nugno Тука става въпрос за нещо съвсем друго - обратния канал е в честотен диапазон, който е доста по-податлив на затихване и смущения, затова понякога, да речем ако някой тарикат от блока си сложи сплитер по трасето ще прецака параметрите на сегмента и комшията с кабелен интернет ще почне да духа супичката , в общи линии и съвсем грубо казано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 19, 2003 Share Posted May 19, 2003 Znachi problema ne e niakade drugade, a v signala na kabela...... Izliza che kato e slab signala (po niakakva prichina) se ebava downloada. V takav sluchai viknete pichovete ot Evrokom da si opraviat vrazkata.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JESUS Posted May 19, 2003 Share Posted May 19, 2003 Godfather e mnogo prav tochno edin muhlio tova napravi.Toi mi se pohvali i az kato razbrah kakvo stava s moiata vruzka poludiah. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.