Jump to content
BulForum.com

купувам lan карта

Recommended Posts

Нека бъдем реалисти моля.

"Мр.карта 10/100MB UTP Realtek 5,50 103,00 Мрежова карта 10/100MB UTP Realtek INFOSMART 3 години гаранция" - из ценова листа на Ера Компютърс

някаква друга оферта. Трябва ми 2 употреба не нова

Нека бъдем реалисти моля.

"Мр.карта 10/100MB UTP Realtek 5,50 103,00 Мрежова карта 10/100MB UTP Realtek INFOSMART 3 години гаранция" - из ценова листа на Ера Компютърс

някаква друга оферта. Трябва ми 2 употреба не нова

Sorry za off topica ama se draznia ot takiva raboti

Choveka ti e predlojil mrejova karta 3 Com a ti mu vadich tsenova lista za Realtek kato ne iskash mrejova karta pishi che tarsish platka za vrazka s mrejata Realtek ! i niakoi niama da ti predlaga 3 Com

3 COM 100MB -6USD

За "3COM 3C905 TX" на PCI слот, ако говорим, я взимам!

А на "Реалиста", мога до предложа точно картата, чията цена е цитирал. Само да вметна, че на тази цена, която е посочил от праислистата, не вялвам да може да я купи (без особени връзки или количества)!

Аз ще му я дам за 5$.

Че са различни категории, нищо повече! И Москвич и Мерцедес возят, и са автомобили, и започват с "М" и по 4 колела имат, ама са различни неща! ;)

Че са различни категории, нищо повече! И Москвич и Мерцедес возят, и са автомобили, и започват с "М" и по 4 колела имат, ама са различни неща! ;)

Ne sym syglasen. Kategorichno. Obosnovi se kakvo ne im haresvash na RTL. Az imam golyam opit s tyah i ne sym vidyal nedostatyci pri tyah.

Offtopic: V 1 druga tema citirah emos i ti mi kaza che sym citiral neshto , koeto ne sym razbral. Obosnovi se kakvo ne sym razbral. I vyobshte obosnovavay se kogato tvyrdish neshto. "Tova e taka , zashtoto e taka" ne e argument.

Когато нямаш проблем с хардуера, и ти върши работа, е все едно с каква карта си! Ако искаш да постигнеш наистина високи скорости, добър трансвер, с постоянна скорост и стабилна работа, си трябват истински мрежови карти, с фул дуплекс. Точно такива са 3COM-ските ланки. Освен, това имат и галванично разделяне на сигнала и предпазват дъното от токов удар, при често бушуващите бури в кварталните мрежи. Сигурно има и други причини, тези карти да струват 8 пъти повече от другите! Иначе и другите вършат работа.

И аз си карам моя автомобил, ими върши работа, ама причината изобщо не е, че е най-добрият на света, или пък, че не знам какъв да си купя!

Мисля, че това е достатъчно, нали?

Тъй като стана търкала, моля някой модератор да цепне темата в Hardware

Сега за 3 com vs. Realtek - няма особено значение разбира се. Време много. Дали един филм ще го дръпнеш за 2-3 минути или минута и малко от комшията - все тая :)

Обаче когато сложиш една такава карта на едно сървърче вече има значение. Така, че извода е - все ми е тая щото аз само се гъбаркам с компютъра си. :)

За 'домашна' работа. Вържи две 3комки на 100 метра кабел и виж трансфера. Смени ги с реалтИк и пак сравни. Ами хубавото си е хубаво, но струва и повече пари.

Що се отнася до галваничната защита - всяка ланка си има галванично разделен трансформатор. Задължително. Друг е въпроса, че на "мрежовите платки" пропускат да им слагат варисторите от масата на лана към масата на компютъра, така че цялата тежест поема трансформатора и естественно - пробива. И в "кутийките тип свич" дето ги продават е същата работа. Аз лично съм слагал на всеки свич по два три варистора - да има :) Ама и спокойно съм си вързал лан-а за дъното директно, а не както до скоро - през ртл8139.

Значи извода е - ртл8х39 са много добри по отношение че са за жълти стотинки и няма ОС дето да не ги поддържа, но за сериозна работа се иска и нещо истинско. Аз лично никога не купувам друг вид освен ртл-ка, ако трябва да я слагам някъде на потребителски комп, и винаги истинска, ако трябва да е на машина за работа. И за какво трябва да се спори?

Ами за това говоря. Ако исках хубава карта щях да отида в магазина и да си купя хубава. Пък и в Изот сервиз има доста добри за тези пари. Търсех евтино решение. ОК няма значение вече си купих. Благодаря на всички взели отношение. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...