Jump to content
BulForum.com

проблем с хдд

Recommended Posts

Така ... имам нужда от малко помощ . Имам два харда единият е Баракуда 80 GB,а другият е ExcelStor j680 80GB. Така проблемът ми се състои в това че като закача и втория<на еди кабел> възниква някъкъв проблем и машината не иска да трагне . Как мога да се справя с това ? Когато е само баракудата се стартира без проблем ...

Така ... имам нужда от малко помощ . Имам два харда единият е Баракуда 80 GB,а другият е ExcelStor j680 80GB. Така проблемът ми се състои в това че като закача  и втория<на еди кабел> възниква някъкъв проблем и машината не иска да трагне . Как мога да се справя с това ? Когато е само баракудата се стартира без проблем ...

Proveri, dali tozi na koito ti e OS e MASTER, a drugia SLAVE. Tova e samo edin ot vuzmojnite problemi.

виж джъмперите. също така виж дали имаш достатъчно захранване и за двата.. ако не.. изключи нещо и пробвай дали вървят на първо време.

ами всичко съм направил както тряа , ама дори и да е само с него не иска да го види ,между другото на единия има ХР а на другия 98 ,този който е с ХР не иска да трагне ,иначе друго всико е наред джъмпери мъмпери всичко :cry

тръгва ли само с единия ?

тръгва ли само с другия ?

какво значи ”не тръгва” ?

не го вижда БИОС-а или Виндовса ти дава грешка или не може да бутне от него ?

предполага се , че и двата са САТА , нали ?

кога взе да не работи ?

правилно ли са сложени джъмперите ?

на друг комп какво е положението с проблемния хард ?

ако заредиш от флопи или СД , тогава как е хавата с харда ?

така не иска да тръгва само с проблемния . (биоса не го вижда )взе да не работи след като го искарах от едната кутия и го сложих в другата като слеив ,джумперите са ок , сложил съм ги по схемата която е отзад на харда .(когато са и двата също не става нищо) ПС : дали може да е станало нещо при пренасянето ??

nyakoi diskove , ako sa sami , iskat da sa master (ako sa slave - ne trygvat) probvay go kato sam master , probvay i na drug komp. Day na BIOS-a F3 ili kakvoto e tam da si proveri IDE-diskovete , ponyakoga ako BIOS-a e na autodetect ne gi vijda , no kato mu kajesh da opresni - se opravya.

значи пробвах го и сам , боса въобще не го детектва ,изписва че няма диск ,и иска боот през драйв а , след като сложа дискетата стартира някакъв дос ама 98 а ос е хр , кабелите и другите работи са си на място .

sloji li go tozi pyt kato master ?

kazvash "kabelite sa na myasto - znachi si razmenil mestata na dvata diska i rezultatyt e spak syshtiat , taka li ?

mejdu drugoto - ima i DOS s poddryjka na NTFS , daje s GUI , naprimer Volkov Commander. Probvay go vse pak i na drug komp.

пробвах го и на други РС<мастер ,слеив> същата картинка биоса въобще не го вижда да не би да е изгорял <хард на 1 ден > възможно ли е ? При положение че всичко е било както трябва . Възможно ли е да му е станало нещо като съм го носил ,въпреки че не си спомням да съм му направил нещо :angry1

pochi sam 100 % siguren che nesto ne si napravil s jamperite

pogledni pak shemata hubavo da ne si ia gledal naobratno ili nesto takova. Drugo no mnogo malko veroiatno e da ima znachenie kade tochno na kabela e zakachen master HDD i Slave HDD (po printsip mastera se zakacha na kraia an kabela ima niakoi dana i HDD-ta sa kaprizni na taia tema )

kade tochno na kabela e zakachen master HDD i Slave HDD (po printsip mastera se zakacha na kraia an kabela ima niakoi dana i HDD-ta sa kaprizni na taia tema )

daaa tva sym go vijdal ne ponasqt da im obry6ta6 kabela

te dori buksite da s razli4ni cvetove

ako toq kojto e kym dynoto go slo6ij na hard te 4akat problem4eta....

Ами готов съм. Проблемът е решен . Не е бил в свързването . :excl: Хард диск на 5 часа е изгорял ,незнаино как . Чудя се дали да кажа името на фирмата от която е купен или .... де да знам .

Сециално за ov3rm4n : Трябва да се видим за да ти разкажа какво стана след като занесохме диска там . Голям смях стана . B)

Ами готов съм. Проблемът е решен . Не е бил в свързването . :excl:  Хард диск на 5 часа е изгорял ,незнаино как . Чудя се дали да кажа името на фирмата от която е купен или .... де да знам .

Сециално за ov3rm4n : Трябва да се видим за да ти разкажа какво стана след като занесохме диска там . Голям смях стана . B)

Кажи я тая фирма да знаем и ние

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...