FuRyFoX Posted September 25, 2004 Share Posted September 25, 2004 Така ... имам нужда от малко помощ . Имам два харда единият е Баракуда 80 GB,а другият е ExcelStor j680 80GB. Така проблемът ми се състои в това че като закача и втория<на еди кабел> възниква някъкъв проблем и машината не иска да трагне . Как мога да се справя с това ? Когато е само баракудата се стартира без проблем ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 25, 2004 Share Posted September 25, 2004 Така ... имам нужда от малко помощ . Имам два харда единият е Баракуда 80 GB,а другият е ExcelStor j680 80GB. Така проблемът ми се състои в това че като закача и втория<на еди кабел> възниква някъкъв проблем и машината не иска да трагне . Как мога да се справя с това ? Когато е само баракудата се стартира без проблем ... <{POST_SNAPBACK}> Proveri, dali tozi na koito ti e OS e MASTER, a drugia SLAVE. Tova e samo edin ot vuzmojnite problemi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 25, 2004 Share Posted September 25, 2004 виж джъмперите. също така виж дали имаш достатъчно захранване и за двата.. ако не.. изключи нещо и пробвай дали вървят на първо време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 ами всичко съм направил както тряа , ама дори и да е само с него не иска да го види ,между другото на единия има ХР а на другия 98 ,този който е с ХР не иска да трагне ,иначе друго всико е наред джъмпери мъмпери всичко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 тръгва ли само с единия ? тръгва ли само с другия ? какво значи ”не тръгва” ? не го вижда БИОС-а или Виндовса ти дава грешка или не може да бутне от него ? предполага се , че и двата са САТА , нали ? кога взе да не работи ? правилно ли са сложени джъмперите ? на друг комп какво е положението с проблемния хард ? ако заредиш от флопи или СД , тогава как е хавата с харда ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 така не иска да тръгва само с проблемния . (биоса не го вижда )взе да не работи след като го искарах от едната кутия и го сложих в другата като слеив ,джумперите са ок , сложил съм ги по схемата която е отзад на харда .(когато са и двата също не става нищо) ПС : дали може да е станало нещо при пренасянето ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 nyakoi diskove , ako sa sami , iskat da sa master (ako sa slave - ne trygvat) probvay go kato sam master , probvay i na drug komp. Day na BIOS-a F3 ili kakvoto e tam da si proveri IDE-diskovete , ponyakoga ako BIOS-a e na autodetect ne gi vijda , no kato mu kajesh da opresni - se opravya. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 значи пробвах го и сам , боса въобще не го детектва ,изписва че няма диск ,и иска боот през драйв а , след като сложа дискетата стартира някакъв дос ама 98 а ос е хр , кабелите и другите работи са си на място . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 sloji li go tozi pyt kato master ? kazvash "kabelite sa na myasto - znachi si razmenil mestata na dvata diska i rezultatyt e spak syshtiat , taka li ? mejdu drugoto - ima i DOS s poddryjka na NTFS , daje s GUI , naprimer Volkov Commander. Probvay go vse pak i na drug komp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 пробвах го и на други РС<мастер ,слеив> същата картинка биоса въобще не го вижда да не би да е изгорял <хард на 1 ден > възможно ли е ? При положение че всичко е било както трябва . Възможно ли е да му е станало нещо като съм го носил ,въпреки че не си спомням да съм му направил нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 pochi sam 100 % siguren che nesto ne si napravil s jamperite pogledni pak shemata hubavo da ne si ia gledal naobratno ili nesto takova. Drugo no mnogo malko veroiatno e da ima znachenie kade tochno na kabela e zakachen master HDD i Slave HDD (po printsip mastera se zakacha na kraia an kabela ima niakoi dana i HDD-ta sa kaprizni na taia tema ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted September 26, 2004 Share Posted September 26, 2004 kade tochno na kabela e zakachen master HDD i Slave HDD (po printsip mastera se zakacha na kraia an kabela ima niakoi dana i HDD-ta sa kaprizni na taia tema ) <{POST_SNAPBACK}> daaa tva sym go vijdal ne ponasqt da im obry6ta6 kabela te dori buksite da s razli4ni cvetove ako toq kojto e kym dynoto go slo6ij na hard te 4akat problem4eta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted September 26, 2004 Author Share Posted September 26, 2004 неее всичко е както трябва .... не знам защо така се полу4ава . Има ли възможност харда да е изпаткал нещо .?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shizo Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Mi probvai da gi vurjesh edinia na IDE1 master drugia na IDE2 pak master.Taka moje i da trugne.Uspeh! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 Ами готов съм. Проблемът е решен . Не е бил в свързването . Хард диск на 5 часа е изгорял ,незнаино как . Чудя се дали да кажа името на фирмата от която е купен или .... де да знам . Сециално за ov3rm4n : Трябва да се видим за да ти разкажа какво стана след като занесохме диска там . Голям смях стана . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 Ами готов съм. Проблемът е решен . Не е бил в свързването . Хард диск на 5 часа е изгорял ,незнаино как . Чудя се дали да кажа името на фирмата от която е купен или .... де да знам . Сециално за ov3rm4n : Трябва да се видим за да ти разкажа какво стана след като занесохме диска там . Голям смях стана . <{POST_SNAPBACK}> Кажи я тая фирма да знаем и ние Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.