Jump to content
BulForum.com

Трябва ми програма за създаване на шрифтове

MyTag

Recommended Posts

Прочетох една статия за създаването на една пощенска марка и казаха че са измислили нов шрифт спецялно за създаването и.

Ако знаете някоя програма за създаване на шрифтове даите линк или кажете името и.

10Х от сега

FontLab - http://warez.ru:8083/Win_Appz/FontLab.4.6/ Това е едната програма.

Другата е FontMaster на Dutch Type Library, но не може да се намери (а и няма нужда де, FontLab е предостатъчен).

Това са двете програми, които се използват от шрифтовите дизайнери към момента.

Само да вметна нещо обаче - създаването на шрифт е ужасно трудоемка работа...

S corel draw stavashe. Az bqh naprail a,b i v ma ne mi sa zanimavashe za ostanalite:)

Hmm .... abe az nqmah nikvi ma se spravih

Кое от двете е вярно? Правенето на шрифт е наука. Аз лично не знам пропорциите, които трябва да се спазват, като ширина, дебелина, разстояние до следващата буква и т.н. при векторен шрифт. (не че няма от къде да се прочетат, ако дотрябва) Иначе с растерния съм о.к. :) Не е работата да цъкаш с мишката и да правиш буквички :zzz

Mi i dvete! Stava vypros che bez problem napraih A , B i V (ne tvyrdq che sa bili krasivi:) i gi pastih za ostanalite bukvi ei taka za probata. Spored men se iska poveche tyrpenie i talant.

• 1 year later...

Надявам се това да е правилната тема да помоля за следното:

Преди време бях попаднал на един сайт с търсачка на шрифтове, категоризиране, топ *число* и т.н. Имаше доста безплатни, които ми харесаха, но просто забравих сайта а и не си го бях сложил на favourites. Може ли някой да ми препоръча сайт, защото ми се вижда доста трудна работата с тази програма FontLab?

Мерси предварително.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...