Jump to content
BulForum.com

Информация за Sempron

sohm

Recommended Posts

Слушай сега пич!!

Зарежи АМД-тата, винанги има някакъв проблем с тях! Верно е ,че са много добри и изчистени вече, обаче винаги си остава въпросителна стабилноста на туй животно! Примери много! Освен това много е важно за какво ще я ползваш тази машина ? Айде със здраве! :punk

Ei kefish me :)

Q dai nqkoi primer

no gledai da ne uchastva v nego starata mi K5 !

Може, но всички , които съм тествал до сега са стигали.Повечето на default волтаж. Но това не значи, че всички са такива, признавам си.

И ще помоля интел феновете да не правят много крайни изказвания, че тая тема ще стане бойно поле.

С какво си ги тествал за стабилност, за волтажа съм напълно съгласен ,който се клокват се клокват и по4ти без Волт...,но който не стават и 220 Волта да им пуснеш пак не щат :))) Това за 220 е шега ,да не земе някой да клоква сега Бартони с ток от контакта ,да пробва ,като ни 4ете тук със Стефан:)))

A za6to ne zalojish na INTEL.Primerno da si vzemesh Процесор INTEL P IV 2.8GHz/800 Prescott s.478 Hyper-Threading Technology 1 MB.Az kato si prava upgreid tova 6te e edin ot procesorite mejdu koito 6te izbiram :) Cenata na tozi procesor e 200 $.

EDIT:Samo da kaja dopulna che razlikata mejdu tozi procesor Prescott na 2.8 Ghz i P4 3.0 Ghz e samo 5 $.To4nata cena na Prescotta e 191 $.

A za6to ne zalojish na INTEL.Primerno da si vzemesh  Процесор INTEL P IV 2.8GHz/800  Prescott s.478  Hyper-Threading Technology 1 MB.Az kato si prava upgreid tova 6te e edin ot procesorite mejdu koito 6te izbiram  :) Cenata na tozi procesor e 200 $.

EDIT:Samo da kaja dopulna che razlikata mejdu tozi procesor Prescott na 2.8 Ghz i P4 3.0 Ghz e samo 5 $.To4nata cena na Prescotta e 191 $.

Aйде започна се :bgrin: абе четете малко какво се пише :online2long:

С какво си ги тествал за стабилност, за волтажа съм напълно съгласен ,който се клокват се клокват и по4ти без Волт...,но който не стават и 220 Волта да им пуснеш пак не щат :))) Това за 220  е шега ,да не земе някой да клоква сега Бартони  с ток от контакта ,да пробва ,като ни 4ете тук със Стефан:)))

Най-вече с прайм95 тествам.

Най-вече с прайм95 тествам.

Аа да , тогава признавам постиженията ти ! И аз с него тествам !

Клоквал съм Бартони 2,5+ на 3,2 и си ба4кат без проблем на вси4ки тестове , въртят Марковете с 4асове ,Сандри - мандри вси4ко ,НО като пусна на Прайма - теста за мах. жега на ЦПУ-то и на приоритет 10 тея бартон4ета издъхват на 10-та минута ,мах на 20-тата ..и не помага ни напрежение ни охалждане ,запъват се кат магаре пред локва и толкоз., не са много и само на Прайма се дънят ,но все пак това е достатъ4но за мен ,за да мога да твърдя 4е не вси4ки се клокват до 400, но смело мога да кажа 4е вси4ки се клокват до към 380ФСБ , а ина4е тези който ударят 400 без проблем,могат да отидат и по-нагоре

Аа да , тогава признавам постиженията ти ! И аз с него тествам !

Клоквал съм Бартони 2,5+ на 3,2 и си ба4кат без проблем на вси4ки тестове , въртят Марковете  с 4асове ,Сандри - мандри вси4ко ,НО като пусна на Прайма - теста за мах. жега на ЦПУ-то и на приоритет 10 тея бартон4ета издъхват на 10-та минута ,мах на 20-тата ..и не помага ни напрежение  ни охалждане ,запъват се кат магаре пред локва и толкоз., не са много и само на Прайма се дънят ,но все пак това е достатъ4но за мен ,за да мога да твърдя 4е не вси4ки се клокват до 400, но смело мога да кажа 4е вси4ки се клокват до към 380ФСБ , а ина4е тези който ударят 400 без проблем,могат да отидат и по-нагоре

от новите малко ходят на повече от 200 нали за това има мобилни.

Foxy: Спрая ли се тоя Делукс 300в с тоя хардуер че на мен нещо не ми вдъхва доверие.

от новите малко ходят на повече от 200 нали за това има мобилни.

Foxy: Спрая ли се тоя Делукс 300в с тоя хардуер че на мен нещо не ми вдъхва доверие.

Да ,малко тръгват найстина ,но са ми попадали !

А ина4е Делукса с супер , не есъм о4аквал такова нещо от него и аз не ми вдъхваше доверие в на4алото , но излезе много як , справяше се и като бях с Радеон 9800СЕ@ 9800ХТ, имам и 5 вентилатора 80мм-Гласиал Тек-Сайлънт Блейд, те не 4е хар4ат нещо ,но да ги спомена !

Слагал съм Фортрон 300 в и Сиртек 300в -само за тестове, защото найстина бях решил да го сменям ,ами да ти кажа -абсолютно никаква разлика ..и реших да не се набутвам излишно!

На делукса само съм го моднал (ако може това да е мод :))) малко ,като съм му сменил Вентилатора също със ГЛ.тек за тишина :)))

това беше единственото по което отсъпваше на Фортрона и Сиртека (На мойта система естествено) и се погрижих:)))

Само да ти кажа , като слагах охладителя (Гаинт3-ТТ) на радеона9800се, тия от ТТ, бяха прецакали пулта за управление на Фановете на Гайнт-а и даваше на късо направо и 12-те и 5-те Волта ,ами какво да ти кажа запускам за гледам

1-2 сек не изгрява компа (естествено ръката ми е на кабела и докато го издърпам ,Делукса стопи си4ки кабели на ТТ-Фановете ,който бяха на късо ...и му сработи защитата и изклю4и, след това махнах пулата ,вързах директно Фановете ,обезто4их за 2-3мин. машината и си тръгна без проблем , не 4е това е пример от който можеш да си вадиш генерални изводи за едно захранване ,но рекох да го спомена и това !

offtopic:

Пичове, някой пробвал ли е да тества със SETI@HOME? Имам чувството че товари повече от Prime95?!?

Да бе.

Пробвай Прайма ,WinRar да архивира някой фалове около 1-2 ГБ

и онзи декодер на филми (забравих му името дето правеше от avi->mpeg и вгражда суб(ако някой се сети да му каже името).Всичко на RealTime priority

и като издържи този тест за 2-3 часа начи си4ко е ок.Може и 3д марк да включиш да натовари видеото ама това не съм го провал.

Да бе.

Пробвай Прайма ,WinRar да архивира някой фалове около 1-2 ГБ

и онзи декодер на филми (забравих му името дето правеше от avi->mpeg и вгражда суб(ако някой се сети да му каже името).Всичко на RealTime priority

и като издържи този тест за 2-3 часа начи си4ко е ок.Може и 3д марк да включиш да натовари видеото ама това не съм го провал.

Ако имаш в предвид ,вси4ки тези неща заедо с Прайма за тест ,процесора се дъни малко по-късно , но пак се дъни ,веднага давам пример :

Като съм пускал Прайма на Бартон4ета 2,5 + @ 3,2 (Праима с приоритет 10) процесора се дъни по-рано и вдига много по-бързо температура от колкото ,когато го тествам с Прайма и с още нещо едновременно!

Е разликата е 10-тина минути ,но само Прайма пуснат на мах.хиитинг ги хваща най-бързо!

Ина4е не е зле да се пусне и Прайма + още неща ,за по пълен тест- както казваш!

Pusnah tozi post zashoto choveka kaza che moje da mu predlagame i INTEL-ski procesori.

@little Procheti posta kazva se che moje da predlagame i INTEL samo da ne e celeron ;) (Mai ti trqbva da chetesh)

Относно това "...choveka kaza che moje da mu predlagame i INTEL-ski procesori." виж първото което е отбелязано в червено, а от второто което е отбелязано в черевено става ясно, че това което му казваш си го знае, но ......

за това е хубаво да се чете а не да се повтарят едни и същи неща :)

QUOTE(sohm @ Sep 24 2004, 16:39 PM)

.......Ако има някой да каже добра дума за някой Intel -ски процесор (без никакви Селерони) до към 130-150 $ също ще му зачета мнението :)

Най-малко впечатление имам от Семпрона за това и за него питам.

Абе прав си ама горе долу, не искам да давам много пари за нищо това ми е зора, а не колко пари ще дам. Т.е. търся някакъв оптимум и понеже знам, че интелски процесор, който да си заслужава парите е чак Intel Pentium 4 2.8 GHz/800MHz/1 MB/478 pin Hyper Threading със скромната цена от 188$, затова гледам алтернативите от АМД.

И нищо не ме бие никъде :), просто искам максимално "правилно" да ги дам и всяко мнение тук помага според мен.

;)

Така като гледам и тук и себе си - всичко клони към мобилен Атлон, на този етап май от него ще получа най-голяма прозиводителност за 1 долар, стига да се клокне поне на около 2,2-2,4 GHz.

П.П. 10х за всички мнения, помогнаха ми много. В понеделник ще си поръчам таквоз ЦеПеУн -це.

Тук му е мястото да спомена и дъното което съм решил да взема - ASUS A7N8X/nForce2/FSB400/DualDDR400/AGP8x/6ch.ALC650/Lan/USB2.0 за около 80 $, ако някой има виждане по въпроса защо да не си купувам такова, а да кажем DFI LP или някакво дргуо ще се радвам да го чуя.

Така като гледам и тук и себе си - всичко клони към мобилен Атлон, на този етап май от него ще получа най-голяма прозиводителност за 1 долар, стига да се клокне поне на около 2,2-2,4 GHz.

П.П. 10х за всички мнения, помогнаха ми много. В понеделник ще си поръчам таквоз ЦеПеУн -це.

Тук му е мястото да спомена и дъното което съм решил да взема - ASUS A7N8X/nForce2/FSB400/DualDDR400/AGP8x/6ch.ALC650/Lan/USB2.0 за около 80 $, ако някой има виждане по въпроса защо да не си купувам такова, а да кажем DFI LP или някакво дргуо ще се радвам да го чуя.

Аз препоръ4вам НФорс2-Ултра400..по конкретно Инфинити-то или Епокса,със МЦП-Т(без раидовете,дето е 80 и нещо $ ) ,Ланпартито мисля 4е не е лъжица за твойте уста(в смисъл едвали ще използваш възможностите който има в пове4е от другите две дъна ,за който съм ти писал)..и още Ланпартито май е поне 150$,само не се сещам с ДДС или...аве скъпи4ко си е!

С тоя Асус я се клоква добре -я не , по-добре разпитай из форумите за него преди да го земеш , аз не бих рискувал -бих заложил на сигурен кон:))))- един от тия двата горе дето съм ти писал ...или ако имаш $$$- Ланпарти

Едит: Имах в предвид тоя Епокс: EPOX 8RDA+ , Nforce 2 + MCP-T, по4ти на цената на Асуса е ,но както виждаш има и МЦП-Т, аз не съм голям разбира4 на музиката ,но съм о4арован от СаундСторма на Нвидиа!

Mi DFi Lanparty B e za hora koito sa dosta navutre s ovrecklocka.6oto trqbva da smenq6 Bios koito nai dobre ti pasvat.I lanparty-to e mn skupo 2xEpox ili Soltek.

Epox-ite ne6to gi nqma naposleduk.No w nikakuv slu4ai ne Asus(za Amd)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...