Jump to content
BulForum.com

Информация за Sempron

sohm

Recommended Posts

Трябва да събера една машинка и се триумя между мобилно AMD 2600+, Barton 2500+ и някакъв Sempron.

Ако има някой да каже добра дума за някой Intel -ски процесор (без никакви Селерони) до към 130-150 $ също ще му зачета мнението :)

Най-малко впечатление имам от Семпрона за това и за него питам.

Семпронът, според мен си заслужава, защото е малко по-бавен от Бартона, но е значително по-евтин. Добро решение е Sempron 2600+... :punk

znam 4e edin Celeron pri parvoto vklu4vane za denq sas startiraneto temperaturata na procesora e bila 90 gradusa sled kato e porabotil e stignala 100 nqma pove4e kakvo da kaja napravete si izvodi za modela ne sam siguren

Това по Фаренхайт, нали :P

-----

И какво общо има Селерона тук с темата????? Че и аз се изспамих :(

-----

Узи, след втория ти едит долу разбрах, че си пълен $%@#*!, a не майтапчия. Сорри :P

znam 4e edin Celeron pri parvoto vklu4vane za denq sas startiraneto temperaturata na procesora e bila 90 gradusa sled kato e porabotil e stignala 100 nqma pove4e kakvo da kaja napravete si izvodi za modela ne sam siguren

Kvo obshto ima tova?

Napishi go v temata za amd vs intel :)

Ако ще клокваш взимай мобилен.

Дам имам намерение да клоквам, и знам за мобилния Атлон, незнам как се клоква Семпрона обаче, а ако се клоква добре за парите които струва май ще е най-добрия вариант.

Ima li smisul da sravnqva6 mobile Barton s Sempron eto ti edno sravnenie tuk ina4e PR-a na Semprona se sravnqva s Celeron D.Max koito az dostignah be6e 9.5*235~2200mhz pri 1.725V tova e 2300+9(Sempron)

Ами да ПР рейтинга е променен при семпроните.. примерно 2800+ отговаря на целерон д 2800.Ако искаш да клокваш и ти се дават 110 долара взимай мобилен 2600 и няма да съжаляваш.

Ако нещеш мобилен взимай бартон 2500+ , пускай го на 200 фсб и си свиркай :)

Ами да ПР рейтинга е променен при семпроните.. примерно 2800+ отговаря на целерон д 2800.Ако искаш да клокваш и ти се дават 110 долара взимай мобилен 2600 и няма да съжаляваш.

Ако нещеш мобилен взимай бартон 2500+ , пускай го на 200 фсб и си свиркай :)

Не вси4ки Бартони 2.5+ се клокват успешно на 200-ФСБ! Вси4ки тръгват ,но като пуснеш Прайма на макс.жега до 20-мин. половината издъхват , разбира се компа не забива ,но при продължителна работа и това можеш да усетиш!

Ima li smisul da sravnqva6 mobile Barton s Sempron eto ti edno sravnenie tuk ina4e PR-a na Semprona se sravnqva s Celeron D.Max koito az dostignah be6e 9.5*235~2200mhz pri 1.725V tova e 2300+9(Sempron)

Това е най-смислената оферта ,която видях тук !

"9.5*235~2200mhz pri 1.725V tova e 2300+9(Sempron)"

Ако не те устройва постижението на Бакбоун ,можеш да си земеш Семпрон с по-голям множител! А остатъка от прите си да вложиш в по-хубава памет и дъно за да удариш по- голяма шина!

Като си сложиш адекватно охлаждане и пуснеш достатъчно напрежение всичките тръгват.

НЕ, не си прав ,просто не си тествал достатъ4но Бартони, има куци бройки ,на който нищо не помага ,стигат до 380-385 и нагоре не искат ...знам какво трябва да се направи за да се клокне едно ЦПУ!

Сега докато ровя, установих, че има 3 или повече ядра Семпроните като тези на сокит 754 дават някакви фрапиращи резултати ...!!! Ако разгледате тестовете ще видите, че на места бие двойно почти и Селерон Д и по-малкия Семпрон..., което ми се вижда чудно - та освен да взема едно дъно на сокит 754 и да се разбере цялата работа :)

Сега докато ровя, установих, че има 3 или повече ядра Семпроните като тези на сокит 754 дават някакви фрапиращи резултати ...!!! Ако разгледате тестовете ще видите, че на места бие двойно почти и Селерон Д и по-малкия Семпрон..., което ми се вижда чудно - та освен да взема едно дъно на сокит 754 и да се разбере цялата работа :)

AMD SEMPRON 3100+/S754/BOX 144.00 150.00 155.00

да не гоеорим 4е и за дъното трябва да се изръсиш много пове4е от такова за малкия Семпрон

Ами като имаш толкова пари какво ни занимаваш с глупости , да пишем и да мислим тука 10-човека ,как да минеш по-тънко ....а те пари4ките те биели по ръцете, ами кажи 4е имаш пари за хар4ене да могат да се намесят и Интел -феновете !

taka cenata izliza dosta solena

AMD SEMPRON 3100+/S754/BOX 155.0+dds

po dobre

ATHLON64 2800+/512K CACHE167.00

ATHLON64 3000+/2G/512K CACHE 191.00 koito nqmat na4islqvane na cqlo dds.

AMD SEMPRON 3100+/S754/BOX 144.00 150.00 155.00

да не гоеорим 4е и за дъното трябва да се изръсиш много пове4е от такова за  малкия Семпрон

Ами като имаш толкова пари какво ни занимаваш с глупости , да пишем и да мислим  тука 10-човека ,как да минеш по-тънко ....а те пари4ките те биели по ръцете, ами кажи 4е имаш пари за хар4ене да могат да се намесят и Интел -феновете !

Абе прав си ама горе долу, не искам да давам много пари за нищо това ми е зора, а не колко пари ще дам. Т.е. търся някакъв оптимум и понеже знам, че интелски процесор, който да си заслужава парите е чак Intel Pentium 4 2.8 GHz/800MHz/1 MB/478 pin Hyper Threading със скромната цена от 188$, затова гледам алтернативите от АМД.

И нищо не ме бие никъде :), просто искам максимално "правилно" да ги дам и всяко мнение тук помага според мен.

Слушай сега пич!!

Зарежи АМД-тата, винанги има някакъв проблем с тях! Верно е ,че са много добри и изчистени вече, обаче винаги си остава въпросителна стабилноста на туй животно! Примери много! Освен това много е важно за какво ще я ползваш тази машина ? Айде със здраве! :punk

НЕ, не си прав ,просто не си тествал достатъ4но Бартони, има куци бройки ,на който нищо не помага ,стигат до 380-385 и нагоре не искат ...знам какво трябва да се направи за да се клокне едно ЦПУ!

Може, но всички , които съм тествал до сега са стигали.Повечето на default волтаж. Но това не значи, че всички са такива, признавам си.

И ще помоля интел феновете да не правят много крайни изказвания, че тая тема ще стане бойно поле.

Преди седмица сглобих една скромна машина със Семпрон 2200 +. Да си кажа честно, нищо особено не беше и даваше резултат на тестове като ХР 1800+. При нормална работа се усещаше като Duron 1600 - 1800. Мисля, че Barton е все още по-добрият избор. Още повече, че по-бавните Семпрон са с ядро Thoroughbred, но 333 шина.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...