bat6oko Posted September 23, 2004 Share Posted September 23, 2004 Направих си Инфра червен приемник за дистанционни управления по схема на Млад Конструктор Info Работя с PC Remote Control понеже IrAssistant не работи. Имам обаче един голям проблем-Всеки път когато натисна копче от дистанционното програмата рзпознава различен код. От схемата ли е или от програмата??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted September 23, 2004 Share Posted September 23, 2004 probvaj s nqkolko distancionii, kolkoto ima6 i ako pak koda e razli4en sigurno e ot shemata probvaj s tova http://www.girder.nl/indexold.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted September 23, 2004 Share Posted September 23, 2004 да, и при мен беше така, с някои дистанционни работи, с други хваща много кодове за 1 бутон, това дистанционно с което работи е от видео Sony иначе моя приемник е с малко различна схема - с PIC12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted September 25, 2004 Author Share Posted September 25, 2004 К'ъв е тоя PIC12??? Дай няк'ва схема. С Girder провбах но нищо не стана. Само с тая PC Remote Control го подкарах ама нещо го преебах и ся пак се мъча. Ако някой има по лесна и с по малко настройки схема да поства. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted September 25, 2004 Share Posted September 25, 2004 еииии, къса памет ей ! виж тука, точно с теб сме си говорили по темата обаче не отговаря на условието ти за "по-лесна" схема Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted September 27, 2004 Author Share Posted September 27, 2004 Оки. Значи аз си взех Инфра червен фото приемник от кузманов на цена 2.70лв(универсален) Диоди резистори кондензатори и интегрална схема на обща цена 0,90лв Може ли нещо от хардуера да ми е прецакано и за т'ва да ми разпознава 1 бутон с няколко кода??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 свързан между колектора на транзистора и маса през резистор от 620 W. Уникално Има бая стандарти за дистанционни, най добре е да погледнеш с осцилограф на 1 крак на ДБ9-ката какво излиза. Иначе и модулиращите честоти са различни и дават отклонения. Аз навремето правих едно дистанционно за една система и се наложи да си избера из между 6-7 вида, това което вършеше лесно работа. Това което трябва да видиш на извод 1 е ясно подчертан сериен протокол с кратни по дължина импулси (без първия и последния, в някои стандарти се различават по дължина) - от там и търсиш подходящия драйвер за избраното дистанционно. Ако фронтовете ти са полегати - явно честотата на дистанционното не съвпада с тази на избрания приемник. Дължината на вълната на светодиодите във предавателя и фототранзистора на приемника също е от значение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted September 27, 2004 Author Share Posted September 27, 2004 Refresh! Виж предишният ми пост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Az si kupih predi dosta vreme takyv priemnik ot edin sofiqnec. Naistina raboti samo s nqkoi distancionni. Drugite podavat sqkash 2 ili 3 signala i tva se byrka. Byrka se i kogato si pusna tv s ati rage pro 128! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted September 27, 2004 Author Share Posted September 27, 2004 Az si kupih predi dosta vreme takyv priemnik ot edin sofiqnec.Naistina raboti samo s nqkoi distancionni. Drugite podavat sqkash 2 ili 3 signala i tva se byrka. Byrka se i kogato si pusna tv s ati rage pro 128! <{POST_SNAPBACK}> С к'ъв софтуер бачкаш??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 Refresh!Виж предишният ми пост. <{POST_SNAPBACK}> Това не го разбрах. Компонентите ги знам по име, не по цена. Я кажи какво точно си взел като IR receiver и какво точно ползвш като IR Remote control. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 С к'ъв софтуер бачкаш??? <{POST_SNAPBACK}> WIRC imam nqkolko versii Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted September 27, 2004 Author Share Posted September 27, 2004 А за ХР имаш ли??? Ако имаш го ъплоадни или ми дай адрес да го дръпна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 27, 2004 Share Posted September 27, 2004 А за ХР имаш ли???Ако имаш го ъплоадни или ми дай адрес да го дръпна. <{POST_SNAPBACK}> za 98se e ne sym probval na xp ai utre ako imam vreme shte testvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted September 28, 2004 Share Posted September 28, 2004 А за ХР имаш ли???Ако имаш го ъплоадни или ми дай адрес да го дръпна. <{POST_SNAPBACK}> Абе Коко абе човек ти за Гугъл чул ли си бе???? ДОКОГА??? Докога със топици дето само "праим лаф да става течение" .Ами кадърно момче си "поне за такъв те мисля" вземи се разрови малко. Ако си понаучил малко руски ...вземи потърси и във тяхната търсачка www.rambler.ru "интересна е " . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted September 28, 2004 Author Share Posted September 28, 2004 Батка за разлика от теб на руски съм жив зян и като видя някоя програма на руски получавам ортикарии Имам чувството че с тази програма WIRC ще стане ама не е сега момента да инсталирам 98. За сега това е ако има някакво подобрение и намеря работеща програма ще ви кажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted September 30, 2004 Author Share Posted September 30, 2004 Най после го подкарах с PC Remote Control единствения проблем е че при стартиране на winamp 5 програмата разпознава различни кодове за 1 бутон(но не е болка за умиране Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 30, 2004 Share Posted September 30, 2004 Що не пробваш с Remote Administrator 2.1. Много е лесна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 30, 2004 Share Posted September 30, 2004 Най после го подкарах с PC Remote Control единствения проблем е че при стартиране на winamp 5 програмата разпознава различни кодове за 1 бутон(но не е болка за умиране <{POST_SNAPBACK}> smeni si distancionnoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted October 2, 2004 Author Share Posted October 2, 2004 Програмата я подкарах и за Winamp но с скин на Winamp 2(не разбирам защо се получава така?) @Botev1912 говорим за "Дистанционно управление" от ТВ(примерно) към РС а не за управление по лан и И-нет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted October 9, 2004 Share Posted October 9, 2004 Преди време когато бях с 98 си го бях направил това дистанционно от МК и нямах проблеми с него.Обаче ми мина мерака.Имам друг въпрос: Знае ли някой с какво инфрачервено дистанционно да си управлявам MICRODVD V1.2 защото с WIRC не проработва.Между другото да спомена че съм с XP вече... едит: да спомена също и че дъното ми има опция за IR.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 9, 2004 Share Posted October 9, 2004 Преди време когато бях с 98 си го бях направил това дистанционно от МК и нямах проблеми с него.Обаче ми мина мерака.Имам друг въпрос: Знае ли някой с какво инфрачервено дистанционно да си управлявам MICRODVD V1.2 защото с WIRC не проработва.Между другото да спомена че съм с XP вече... едит: да спомена също и че дъното ми има опция за IR.. <{POST_SNAPBACK}> i az predi polzvah wirc kajete sega podobna programa za xp Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted October 9, 2004 Share Posted October 9, 2004 Аз от няколко години използвам IRAssistant, първоначално със самоделен IR приемник (UIR) а по-късно с приемника на тунера ми. Ако някой има проблеми с настройката на IRAssistant ще се опитам да помогна. Използвам версия 3.40b1, която не е най-новата, но следващата версия не ми хареса защото даваше грешка когато правех shutdown на windows-а и той се опитваше да я затвори. edit: а, забравих да изброя други програми, да не стане така че все едно рекламирам моята SlyControl и Girder са големи програми с много възможности, на мен ми се сториха прекалено сложни за да ги разучавам Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted October 9, 2004 Share Posted October 9, 2004 еми тва бозаливо XP... аз съм с win98+girder (мноо ме озори докато си направя менюта и всичко)+RPMнещоси - тва е IR приемник и 2 тразисторчета и външно захранване, почти няма програма която girder-а да не може да излъже, всички дистанционни ги хваща (без това на климатика ама то е на съвсем друг прицип) пък WINLIRC ползвам да праща IR кодове... IRAssistant също е доста добро Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 9, 2004 Share Posted October 9, 2004 Преди време когато бях с 98 си го бях направил това дистанционно от МК и нямах проблеми с него.Обаче ми мина мерака.Имам друг въпрос: Знае ли някой с какво инфрачервено дистанционно да си управлявам MICRODVD V1.2 защото с WIRC не проработва.Между другото да спомена че съм с XP вече... едит: да спомена също и че дъното ми има опция за IR.. <{POST_SNAPBACK}> Мооого трудно на ХР се прави директ мемори, ИР на дъното няма нищо общо с ИР на дистанционните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.