Jump to content
BulForum.com

Clear CMOS

Recommended Posts

Ами, разправям им аз, ама те спорят! :P А, иначе, именно в щепсела е голямта дилема! Като го изключиш, е сигурно, че дъното е останало без захранване и няма вероятност да окъсиш нещо. Ако го оставиш включен, е сигурно, че ще имаш занулена кутия и ще се отведе правилно евентуалното статично електричество. И от тук -двата лагера на привържениците на двете "теории".

Не че ти не го знаеш това, де, ама да е ясно на младите, кога, защо и как се процедира.

Аз, лично, изключвам щепсела и ползвам (понякога!) заземяваща гривна ;) !

EDIT: Обръщението беше към KILLERINCHO!

За гривна и аз отдавна си мисля, че трябва да си купя, ама се не остава време да ходя да си харесам една :) Предполагам като прецакам някое дъно ще ида да си купя :D

Трябва да има култура на движения :) Задължително едната ръка здраво на корпуса, а тази с която се оперира, да се опира и тя. Отделно дето задължително трябва да се разредиш.

Явно няма да се оправи пича , купи си по-свястно дъно и тогава го барникай по-сериозно. Моето например говори , като има проблем - каде е проблема ... само ако то изпляска , спира да говори :punk

Явно няма да се оправи пича , купи си по-свястно дъно и тогава го барникай по-сериозно. Моето например говори , като има проблем - каде е проблема ... само ако то изпляска , спира да говори  :punk

Е, такова дъно да имам, да му разкажа играта! :D Ще го направя само да си говори! :D

Явно няма да се оправи пича , купи си по-свястно дъно и тогава го барникай по-сериозно. Моето например говори , като има проблем - каде е проблема ... само ако то изпляска , спира да говори  :punk

Ей , браво, говорящо дъно , как се казва , представя ли се ? :)

ДА не се засегнеш сега ?:)))

Dai mi to4ni danni na danoto i 6te ti kaja kak da go clearne6. :woot

Ей , браво, говорящо дъно , как се казва , представя ли се ? :)

ДА не се засегнеш сега ?:)))

Не се засягам , ама имам чувството .... че си мислите , че ви базикам. Просто , примерно ако CPU-to и изплиаскало , женски глас ти говори : You may have problem with your CPU !!! Подобно е с РАМ-а , видеото и т.н. .. Доста , често го чувам , като се олея с оварклока :punk

Не се засягам , ама имам чувството .... че си мислите , че ви базикам. Просто , примерно ако CPU-to и изплиаскало , женски глас ти говори : You may have problem with your CPU !!! Подобно е с РАМ-а , видеото и т.н. .. Доста , често го чувам , като се олея с оварклока  :punk

Ne ve , molq ti se , vednaga mi stana qsno ,4e za tova stava na vypros -ne e trudno da se napravi , nashte pishtqt razli4no v takyv slu4aj ..ili hi4 ne pishtqt :)))

Na4i sq izpolzvam temata da spodelq i moq problem.Na4i flashnah biosa si no ili ne se e flashnal kakto trqva ili roma e bil gre6en (spored men vtoroto).Kakto i da e ma6inata ne dava nikakvi priznaci.Kato q pusna monitora si zaspiva (nqma signal) pc-to si sedi taka i tova e.Kajete kakvo da pravia pls tuk ili na PM.

10x predvaritelno

da namerish nyakoy sys syshtoto dyno , da vzemesh ot nego chipa na BIOS-a , da go slojish na tvoeto , da pusnesh kompa , da svalish pravilnia ROM , ili da napravish dump na BIOS-a vyv ROM-fayl (bin) , da izvadish negovia chip i da slojish tvoya bez da gasish kompa , i da flashnesh BIOS-a si ot Windows i gotovo.

da namerish nyakoy sys syshtoto dyno , da vzemesh ot nego chipa na BIOS-a , da go slojish na tvoeto , da pusnesh kompa , da svalish pravilnia ROM , ili da napravish dump na BIOS-a vyv ROM-fayl (bin) , da izvadish negovia chip i da slojish tvoya bez da gasish kompa , i da flashnesh BIOS-a si ot Windows i gotovo.

nqma ot koi da zema sa6tia bios 6toto e star toq... btw kak staa flashvaneto v windows?

kajete nqkoi serviz kadeto moga da ida i kolko pari gore-dolu 6a mi zemat 6toto az danoto moga da go prodam za 15-tina lv te ako mi zemat 10 nqma smisal...

Ако разрешиш да попитам "понеже невидях" ...кой точно модел е дъното ????

Ако разрешиш да попитам "понеже невидях" ...кой точно модел е дъното ????

mi misla 4i sa vodi PCCHIPS m748mr iam info i snimka ma gi iztriha ot ftp-to na biosa pi6i ne6to ot sorta na: "Burn 24hours" ili ne6to takova Ami bios mislia 4i sa vodi....

Намираш подобен чип с БИОС и става, доста често става и сас доста по-разли4ни.

Другия вариант е да си го флашнеш просто със същия БИОС. Само трябва да захапе , пускаш ДОС. След като е заредил , махаш стария с пинсета или каквото имаш под ръка , най-удобно преди да запалиш компа , вадиш БИОС-а слагаш 2 танки жици на куплунга , само да не са заголени и слагаш 4ипа отгоре. След това като си заредил ДОС-а , издърпаш жиците от двата края и излиза чипа без проблем. След това си слагаш твоя , оригиналния и си стартираш програмаата за флашване на БИОС-а , флашваш и си готов. Доста дъна с побъркани БИОС-и съм оправил така :) Пробвай мисля , 4е трябва да стане :punk Това е за тотално убити БИОС-и , които не искат да запалят компа , може на някой да свърши работа и без това се хванах да пиша и реших да поотворя очите на малките лами :woot Някой , да не вземе да натовари сега. :allien

na4i pi4 maha6 bateriqta i puska6 pcto i trea se iz4isti cmos

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...