Jump to content
BulForum.com

AMD64 vs. P4

Veli

Recommended Posts

Когато Интел изкарат 64 битов, тогава ще видим бъдещето.

Че те интел са изкарали много отдавна процесор с 64 битова архитектура, още преди 3-4 години ако не и повече името му е iTANIUM, друг е въпроса, че процесора е сървърен, а не за домашни потребители :rolleyes: Иначе интел са си едни от пионерите в разработването на 64 битови сървърни процесори, друг е въпроса кога ще направат и такъв за домашни потребители :( а и да изкарат много малко от нас ще могат да си го позволят :cry

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply
Много се философстваше от хора, които не са работили с P4-HT, но не знам да има човек, който да е работил поне час на такава машина и да продължи да ми обяснява глупости прочетени някъде. Мисля, че Midex и Ael казаха достатъчно по въпроса B)

Лично аз никога повече не бих седнал на машина, която няма поне HT технология, а по добре и 2 процесора :) Супер изнервящо ми действа само като видя просесора на 100% и екрана ми застине за секунда. Бе.... :P

Кажете ми АМД почитателите, като ънзипвате, ънрарвате, сканирате за вируси, продължавате ли да работите нормално с компа или чакате да си свърши горното за да продължите? Особено като се сканират zip, rar, iso от по 800МБ .

Повярвай ми братле, точно на 30 сантиметра от дясната ми ръка се намира въпросното P$ HT 2.8GHz 800MHz FSB ! Пиша дискове, слушам музика, ползвам ICQ + доста резидентни програмки и все пак лаг нямам със "скапаното" си AMD AthlonXP 1700+ ! Няма нужда да чакам нещо да свърши за да свърша друго през това време. Машината ми е със 256MB DDR333. Btw работил съм доста повече от час със въпросната машина и с въпросния Р$. Де факто работя на нея всеки ден. Сравнявал съм работата на този процесор със доста други и смея да отбележа, че Интел имат да наваксват още доста с оптимизациите на новите си процесори. Но това е мое мнение, аз не ги чаткам чак толкова. Тея дето ги чаткате се изказахте вече :) Ако има мераклий , добре сте ми дошли да тестваме. Няма да е проблем да осигуря AMD аналог за тестовете, а след това някой ще плати сметката в кръчмата :)

Повярвай ми братле, точно на 30 сантиметра от дясната ми ръка се намира въпросното P$ HT 2.8GHz 800MHz FSB ! Пиша дискове, слушам музика, ползвам ICQ + доста резидентни програмки и все пак лаг нямам със "скапаното" си AMD AthlonXP 1700+ ! Няма нужда да чакам нещо да свърши за да свърша друго през това време. Машината ми е със 256MB DDR333.  Btw работил съм доста повече от час със въпросната машина и с въпросния Р$. Де факто работя на нея всеки ден. Сравнявал съм работата на този процесор със доста други и смея да отбележа, че Интел имат да наваксват още доста с оптимизациите на новите си процесори. Но това е мое мнение, аз не ги чаткам чак толкова. Тея дето ги чаткате се изказахте вече :) Ако има мераклий , добре сте ми дошли да тестваме. Няма да е проблем да осигуря AMD аналог за тестовете, а след това някой ще плати сметката в кръчмата :)

Ами ,ако мислиш моята система е достойна за теста (особенно ако намериш по-бърза памет от мойта ) мога да ти предложа услугите си за тестовете ,само трябва да видим как ще уредим въпроса с времето , 4е ми е малко кът !

Но мисля 4е такъв тест ще е болезнен за болшинството от Интел феновете ,защото ще се убедят 4е не са си вложили парите най-целесъобразно (това е меко казано :))....изклю4вам тези дето ба4кат и вадят хляб с тея П$!

Кажете ми АМД почитателите, като ънзипвате, ънрарвате, сканирате за вируси, продължавате ли да работите нормално с компа или чакате да си свърши горното за да продължите? Особено като се сканират zip, rar, iso от по 800МБ .

Нямам никакви проблеми да сканирам с f-prot и да играя ФИФА 2004 без да ми лагва, както да ънрарвам и да си права други разни работи без никви проблеми

Много се философстваше от хора, които не са работили с P4-HT, но не знам да има човек, който да е работил поне час на такава машина и да продължи да ми обяснява глупости прочетени някъде. Мисля, че Midex и Ael казаха достатъчно по въпроса B)

Лично аз никога повече не бих седнал на машина, която няма поне HT технология, а по добре и 2 процесора :) Супер изнервящо ми действа само като видя просесора на 100% и екрана ми застине за секунда. Бе.... :P

Ще взема да си взема 1 Интел (от 500$) с ХиперУлтраСуперСвръхТрединг , ама вътре поне с 14 виртуални процесора , че да мога едновременно да гледам филми , пиша вируси , сканирам за вируси , записвам на СД-RW , трия същото CD-RW , и даже да форматирам дяла на който гледам филма в докато форматирам.

Айде стига глупости. С Дюрон 950 и ДДР256МБ съм и нямам проблеми да ”ънзипвате, ънрарвате, сканирате за вируси, продължавате ли да работите нормално с компа или чакате да си свърши горното за да продължите? Особено като се сканират zip, rar, iso от по 800МБ” едновременно. Въпроса е да знаеш какви програми да инсталираш.

Абе не е ли ясно вече, не знам и аз. За 'домашна' работа АМД, графичен дизайн, мултимедия, СЪРВЪР - Интел. Айде ходете сред природата...амаха!

Със винрар и другите програми трудно може да затрудните един компютър особенно ако е със бърз хард. Ай като сте чок отворени сичките амд фенс направете следния тест,пак после пак ще си говорим.

Тестче:

•Изисквания:

1. Super PI (тест на ЦПУ-то, който въртим в един друг топик,повечето от вас го знаят и го имат вероятно)

2. Corel Draw (версия 9,10,11 или 12)

3. Photoshop (версия 7 или 8) - не е задължително за всички да го имат щото половината от вас няма да могат да стигнат до него да го пуснат :evil

4. Няква игра от по новичките (DOOM 3,Warcraft 3,COD, дори и Counter Strike ще ви свърши работа) - това е за тези с по мощните АМД-та :bgrin:

•Условия:

Стартирате първо Super PI и го пускате да смята на 32MB. Миниманизирате доло и пускате Corel Draw. След като ви зареди (не бързайте ще е бавно за повечето от вас :devil ) отворете нов документ и напишете едно кратко изречение(например "AMD is the best" :P ). След това маркирайте целия надпис ,натиснете Ctrl +Q (за да го обърните в криви) и горе в стойностите "Object(s) Size" задайте 400 инча (което е около 10 метра :bgrin: ). След като имате един такъв голям надпис ,цъкнете в лентата от ляво "Interactive Blend Tool". Като натиснете малкото триъгълниче в него ви излизат останалите скрити инструменти. Изберете последния "Interactive Drop Shadow Tool". Хванете надписа от средата и изърпайте една черта към долния десен ъгъл така че да видите втория надпис който излиза (това ще бъде сянката която ще се получи от него). Когато отпуснете бутона на мишката Corel Draw ще почне да изчислява надписа каква сянка ще получи ако случайно някой ден го огрее слънце :D До тук имате 2 приложения които използват на 100% процесора ви. Сега стартирайте Photoshop и засечете за колко секунди ще ви го зареди. Аз на Р4 с HT го зареждам за около 8-9 сек. Ако и вие го заредите за толкова ще ме убедите че съм похарчил 200$ на вятъра,и че АМД е върха. За да видите че сте се затлачили достатъчно ,можете да пуснете и някоя игрица ,аз при това състояние играя CS без лаг,но тък вече и бързината на процесора играе роля.

Успех на тези който ще се занимават да пробват :lol:

Няма да ме хванеш.....направих това всичкото дето казваш (даже и Thiеf 3 си пуснах).....е и?

П.П. Ооопс....забравих, че и аз бях с P4(НТ). :D :D :D

П.П.П. AMD - не сърдете....кодош да става.... :)

Със винрар и другите програми трудно може да затрудните един компютър особенно ако е със бърз хард.

Стига бе :) С тоя тест ги уби.

Аз затова им дадох тоя пример - уловка, щото знам, че на всички ще им забръмчът хардовете, обаче никой няма да си признае, че му лагва :P

Един гооооляяяям офтопик:

Не мога да разбера модераторите - уж са много стриктни за неточни рубрики или когато не си проверил за отворени теми и др., а тук от 2 страници насам темата се обърна в доказване и заяждане и според мен отдавна се изчерпа, а те май си седят и ни гледат сеира :wir Абе затваряйте я вече....оттук нататък е само тъпчене на място...... :excl:

айде .. отиди .. момчета темата не е Амд срещу Интел ,а за това какъв процесор ще е по-добър ? хмм май се отплеснахте доста най-добре ще е да се затвори темата за да не се стигне до някой бой :)

vijdam 4e ima izkazvaniq ot roda :

"ще го кажа просто

за работа : Пентиума

за игри : 64битовия"

mnogo mi e interesno kato vijdam podobni tvardeniq ,koq igra primerno 6te varvi na athlona i nqmq da varvi na P4.spored men tova sa palni gluposti osobenno pak za tezi dvata modela CPU-ta

spored men trqbva da se gleda koi s kakav cash e i kolko MHz mu e 6inata i estestveno kolko im sa realnite Ghz:)

В япония вече се продава п4 560 емт64 или нещо такова...така, че много скоро.

i kakvi pari go prodavat tam

tukak kak shte mu varvi senata

che se kanih da si zimam P4-ka no ako trqbva shte izchakam oshte malko za di zema 64 bitova P4-ka ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...