velvet_underground Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Всъщност подозираме колко сме бедни и мизерни,но съм съгласен с ГеоргиК.Не може да си клатиш краката и да очакваш,че държавата всеки месец ще те храни и пои.Ние сме си виновни,плюем тези,които са отгоре и се возят в мерцедеси,клатят манекенки,за които простосмъртния Аз не мога и да помечтая,ядат и пият като свине в луксозни ресторанти,но в следващия момент правим някоя далавера,я изкараме някой лев,я не,щото все пак и ние трябва да живеем и в най-лошия случай да храним семейство.Но даже не се напъваме,за да свършим нещото както трябва.И тъй като парите са ни малко и като се сетим за баровците отгоре-айде пак плюене.Това е моето мнение-като започнем да си даваме зор и да си вършим работата както трябва тогава ще има промяна,защото всичко е навързано-онези отгоре зависят от нас и ние зависим от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Държавата е такава, каквито са гражданите и. Гражданина е основата на държавата. Съответно тя е неговото отражение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 21, 2004 Author Share Posted September 21, 2004 Е добре малко икономика защо тогава БВП на страната ни е сравним с този на някои бананови републики <{POST_SNAPBACK}> Tanzania, naprimer. Ama tam ne pla6tat parno i red drugi smetki i nacionalnoto im iastie e ne6to kato tova, koeto nie davame na jivotnite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Държавата е такава, каквито са гражданите и.Гражданина е основата на държавата. Съответно тя е неговото отражение. <{POST_SNAPBACK}> и обратното. готов съм да давам още повече данъци ако получавам нещо в замяна. не може само да давам - искам нещо и да взимам. плащам здравни осигуровки но появя ли се близо до някое медицинско заведение почват да ми изчезват парите в неизвестна посока. не е нормално. искам да се оправи. когато се оправи - тогава ще спра да търся начини да емигрирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Tanzania, naprimer. Ama tam ne pla6tat parno i red drugi smetki i nacionalnoto im iastie e ne6to kato tova, koeto nie davame na jivotnite. <{POST_SNAPBACK}> Какво общо има в тоя лаф с темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 21, 2004 Author Share Posted September 21, 2004 Какво общо има в тоя лаф с темата <{POST_SNAPBACK}> Ob6toto e tova, 4e zaplatite ni sa kato v Tanzania. tova ne vi li obijda pone malko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 и обратното.готов съм да давам още повече данъци ако получавам нещо в замяна. не може само да давам - искам нещо и да взимам. плащам здравни осигуровки но появя ли се близо до някое медицинско заведение почват да ми изчезват парите в неизвестна посока. не е нормално. искам да се оправи. когато се оправи - тогава ще спра да търся начини да емигрирам. <{POST_SNAPBACK}> Добре. И ти как ще допринесеш за това оправяне? В написаното по- нагоре аз виждам само едно изречение - "Ще чакам някой друг да оправи нещата". Типично за повечето българи.Не искам да те обидя - всеки тук си има собствено мнение и аз го уважавам, но просто според мен не е това начина да се оправят нещата.Ти трябва да си плащаш данъците, осигуровките и така на татък.Ти трябва да разбереш какво е да си гражданин - не само да получаваш, а и да даваш.А плащането на данъци и здравни осигуровки не е единственият начин да допринесеш.Защото лелката в общината утре ще се пенсионира(или ще я утрепе някой) и на нейно място ще дойде някой млад и да се надяваме кадърен българин, който не е осакатен от социализма. Тогава ще дойде промяната. Сега сигурно ще кажеш ама те всички свободни места ги заемат братчеди и вуйчовци.Ами не е така.Има го и това, но не е толкова масово, колкото им се иска на всички мързеливци, които просто си търсят извинение, че не са достатъчно квалифицирани за да бъдат одобрени за дадена позиция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 оффтопик://ето още един анархист :Р Мухахаха, ако аз съм анархист, то тогава Папата е вокалист на дед-метъл банда Момчета, емоциите прекалено много ви замъгляват съзнанието и гледате съвсем повърхностно на нещата. Истината винаги е някъде по средата - точно там, където е баланса на силите или точката на неустойчивото равновесие. За да го кажа по-ясно - вземете някои доста ярки (учебникови) примери на взаимоотношенията индивид-държава. Това са например скандинавските държави или Канада (Щатите не влизат в тази "категория", колкото и да им се иска на самите американци). Там ще намерите почти идеалния баланс между свободата на индивида (във всякакво отношение) и същевременно здравата му връзка със системата. Едновременно разчиташ само на собствените си способности за реализиране, но в същото време се опираш на солидната основа, която ти дава системата, както и самата система оказва влияние, щото да не стават "издънки" извън узаконените норми, което пък в никакъв случай не нарушава свободите на индивида. Ако успеете да вникнете в тази малка истина, ще разберете защо тези държавици са окупирали първите места в класацията за качество на живота (това е доста по-различно от стандарт на живот, като в случая са важни стотици критерии, включително и нивото на престъпността да речем). Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 21, 2004 Author Share Posted September 21, 2004 Dobre togava, niakoi moje li da mi kaje za6to valutnia fond ne razre6ava da se vdigne min. rab. zaplata s 30 lv tolkova burzo, ami 6te triabva da 4akame tova da stava s 10lv/godina. Tova sa iz4islenia po niakavi si formuli, koito ne vur6at rabota v darjava s na6eto polojenie. Vsi4ko tova sa drun-drun. Zdravo represia otvsiakude. Koito se e zaxvanal s mejdunarodnia valuten fond ne e uspial. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 genecatcher ти изобщо имаш ли представа колко много неща са обвързани с минималната работна заплата?Ако се вдигне тя трябва да се вдигнат и много други неща.Това е проблемът.Пък и тебе какво те грее минималната работна заплата?Ако се вдигне ще станеш ли по-богат?Ще станеш, ако сега взимаш 120 лева, което малко ме съмнява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Ob6toto e tova, 4e zaplatite ni sa kato v Tanzania. tova ne vi li obijda pone malko... <{POST_SNAPBACK}> Само малко не си ме разбрал обаче ама ко да праим (на твоито мнение съм) Значи да поясня БВП(Брутен Вътрешен Продукт)=Сбора от стоиностите на всички произведени стоки и всички извършени услуги за период 1 година Та значи stefan се изказа че се давали пари на ръка и те били добри пари и сме се оправяли с тях и не сме били толкова бедни Е тогава защо БВП -то ни е такова Link to comment Share on other sites More sharing options...
4 MOTION Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Tanzania, naprimer. Ama tam ne pla6tat parno i red drugi smetki i nacionalnoto im iastie e ne6to kato tova, koeto nie davame na jivotnite. <{POST_SNAPBACK}> Taka e - podkrepiam te ! Az sam dovolen i na tova - vse pak pomislete i varhu tova ! Vse pak ima darjavi ,koito sa vav voina vse oshte i vseki moment za horata tam ima opasnost za jivota i domovete im ,taka che stiga ste se oplakvali koi kolko kradial ot darjavata i koi ne si plashtal osigurovkite ! Ima i mnogo po-zle ot nas ! P.S - genecatcher ako min. rabotna zaplata se vdigne s 30 lv. nali i hliaba i domatite i toka i parnoto shte se vdignat be -znam kav e smisala ot uvelichenieto - samo ei taka da kazvame che vzimame poveche ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 21, 2004 Author Share Posted September 21, 2004 genecatcher ти изобщо имаш ли представа колко много неща са обвързани с минималната работна заплата?Ако се вдигне тя трябва да се вдигнат и много други неща.Това е проблемът.Пък и тебе какво те грее минималната работна заплата?Ако се вдигне ще станеш ли по-богат?Ще станеш, ако сега взимаш 120 лева, което малко ме съмнява. <{POST_SNAPBACK}> Kakto i da e, moje da ne sum prav, no ot nikude ne ni davat da si vzemem dux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 аве мн се ядосвам като някой рече че проблема е в гражданите а не в държавата (ама вярно е че толкоз мн хора гласуваха за тоя полу-идот и ся кво глейте кво става) аи да ми каже някой какво се иска от мене да правя та да се оправиме а? гледам хората работят за по 120-150 лв (ако изобщо си ги получат) за някви шефове дебили - не смятам че е редно нали? пък за данаците и 50% от заплатата си давам ама да видя резултат да знаеш че като ти откраднат нещо полицията ще си свърши работата место да те рекетира, да живееш в хубав и чист град, да не говорим за здравно осигуряване и други неща, а не само да замазват положението преди избори Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 genecatcher ти изобщо имаш ли представа колко много неща са обвързани с минималната работна заплата?Ако се вдигне тя трябва да се вдигнат и много други неща.Това е проблемът.Пък и тебе какво те грее минималната работна заплата?Ако се вдигне ще станеш ли по-богат?Ще станеш, ако сега взимаш 120 лева, което малко ме съмнява. <{POST_SNAPBACK}> Да те питам тебе копетентния човек кои пък точно са тези неща за които така увлекателно говориш че ще трябва да се "вдигнат" Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Taka e - podkrepiam te ! Az sam dovolen i na tova - vse pak pomislete i varhu tova ! Vse pak ima darjavi ,koito sa vav voina vse oshte i vseki moment za horata tam ima opasnost za jivota i domovete im ,taka che stiga ste se oplakvali koi kolko kradial ot darjavata i koi ne si plashtal osigurovkite ! Ima i mnogo po-zle ot nas ! P.S - genecatcher ako min. rabotna zaplata se vdigne s 30 lv. nali i hliaba i domatite i toka i parnoto shte se vdignat be -znam kav e smisala ot uvelichenieto - samo ei taka da kazvame che vzimame poveche ! <{POST_SNAPBACK}> А ве ти четеш ли постовете преди тва или постваш еи така да отчиташ деиност Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Само малко не си ме разбрал обаче ама ко да праим (на твоито мнение съм) Значи да поясня БВП(Брутен Вътрешен Продукт)=Сбора от стоиностите на всички произведени стоки и всички извършени услуги за период 1 година Та значи stefan се изказа че се давали пари на ръка и те били добри пари и сме се оправяли с тях и не сме били толкова бедни Е тогава защо БВП -то ни е такова <{POST_SNAPBACK}> Как съм се изказал си пише по-нагоре. Нито съм казал, че парите са добри, нито,че не сме бедни - точно обратното. Чети по-внимателно пич и недей да изкривяваш нещата както на теб ти е кеф. @genecatcher - За съжаление наистина от никъде не ни дават да си вземем дъх, прав си. Но ние трябва да се борим с това.Ние сме хората, които трябва да променят нещата.Не е нужно да се правят революции и така нататък.Достатъчно е да знаеш какви са ти правата и да ги отстояваш до последно, но и да си научиш задълженията. Неможе да очакваш от държавата да ти подаде ръка, след като не си изпълнил задълженията, които имаш към нея(образно казано). @ist3k - Приателю граждани и държава е що годе едно и също, защото първите правят второто.Тъй че и да се ядосваш, и да не се ядосваш - проблема си е в нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Да те питам тебе копетентния човек кои пък точно са тези неща за които така увлекателно говориш че ще трябва да се "вдигнат" <{POST_SNAPBACK}> Ти си икономиста, сам си отговори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Ти си икономиста, сам си отговори. <{POST_SNAPBACK}> Еи заради такива постове ма кефят форумите Бърз Ясен Точен Мъдър Философски То тва е проблема и на българина де че от всичко разбира и по много stefan нищо лично ама темата е нещо от сорта колко точно сме бедни Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Проблема е друг - ти не можеш да ме обориш.Просто защото според мен това, което написа до сега си го прочел я в някой вестник, или пък си го чул от дядо ти.И пишеш тук с идеята, че си супер компетентен. Еми аз никъде не твърдя, че разбирам/знам повече от останалите, няма и да го направя.Просто имам позиция и принципи и съм достатъчно информиран за да ги отстоявам. Прав си , темата е колко сме бедни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Абе мамка му-аз все си мисля че като влезем в Еврейския/имах предвид Европейския де :)/съюз нещата ще се оправят щото тогава много частни фирми ще фалират понеже с мизерния си оборот няма да могат да покрият изискванията абе въобще ще станем толкова зле че пак ще настане екшънът от 97 втора част ама тоя път трябва да успеем да пратим родните депутати във Валхала а не да се спираме като навремето. btw как така нашите тъпотати ги гледам по новините с чисто новички мерцедеси си джиткат в тая авганистанска държавица/как го беше казал оня руснак "Има човек,има проблем-няма го човека,няма го и проблема" / офтопик:"Калашников, Калашников....." Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultimate Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Абе мамка му-аз все си мисля че като влезем в Еврейския/имах предвид Европейския де :)/съюз нещата ще се оправят щото тогава много частни фирми ще фалират понеже с мизерния си оборот няма да могат да покрият изискванията абе въобще ще станем толкова зле че пак ще настане екшънът от 97 втора част ама тоя път трябва да успеем да пратим родните депутати във Валхала а не да се спираме като навремето.btw как така нашите тъпотати ги гледам по новините с чисто новички мерцедеси си джиткат в тая авганистанска държавица/как го беше казал оня руснак "Има човек,има проблем-няма го човека,няма го и проблема" / офтопик:"Калашников, Калашников....." <{POST_SNAPBACK}> donqkade sam saglasen s teb... oba4e ne mislq 4e skoro 6te se powtorqt ne6tata ot 97 6toto nie balgarite sme mnogo tarpelivi...a ne trqbva da e taka! pak i mnogo hora smqtat(i pisaha) 4e sabitiqta ot 97 stanaha s van6na namesa...(nqkoi e imal izgoda ot cqlata rabota) tuka samo se bazikat s nas... ni6to 4udno 4e po4ti vseki gleda da se mahne ot tuka i da se spasqva na zapad-8 miliona balgari ima izva n stranata ni(mai bqha po-malko ne pomnq..) ama prosto taka sedqt ne6tata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 Проблема е друг - ти не можеш да ме обориш.Просто защото според мен това, което написа до сега си го прочел я в някой вестник, или пък си го чул от дядо ти.И пишеш тук с идеята, че си супер компетентен.Еми аз никъде не твърдя, че разбирам/знам повече от останалите, няма и да го направя.Просто имам позиция и принципи и съм достатъчно информиран за да ги отстоявам. Прав си , темата е колко сме бедни. <{POST_SNAPBACK}> Вестници чета им само спортните страници така че не съм го прочел от там От Дядо ми доста неща знам знае човека казал ми е Незнам доколко съм компетентен едвали някъде съм казал колко съм компетентен да вметна имам една диплома която уж удостоверява колко съм компетентен но едва ли това е нещо обективно Аз ти зададох конкретен въпрос: genecatcher ти изобщо имаш ли представа колко много неща са обвързани с минималната работна заплата?Ако се вдигне тя трябва да се вдигнат и много други неща.Това е проблемът.Пък и тебе какво те грее минималната работна заплата?Ако се вдигне ще станеш ли по-богат?Ще станеш, ако сега взимаш 120 лева, което малко ме съмнява. Да те питам тебе копетентния човек кои пък точно са тези неща за които така увлекателно говориш че ще трябва да се "вдигнат" <{POST_SNAPBACK}> на които ти даде твоя отговор формиран вероятно от достатъчната ти информираност: Ти си икономиста, сам си отговори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultimate Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 interesno oba4e da se zapitame: kak se stigna do tuk a koga se zapo4na vsi4ko abe trqbva da ina pove4e temi kato tazi!!!! ako moderatorite smqtat 4e na tova ne mu e tuk mqstoto-delete prosto smetnah 4e ne nujno da puskam nova tema Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted September 21, 2004 Share Posted September 21, 2004 A ti kak shte komentirash tova V BG primerno litar benzin e okolo 1.50 ,a v Germanija niama pod 2 leva Това само подчертава колко сме зле. Защото представи си Българина колко бензин ще си налее за 1.50 лв със ср. раб. заплата 400-500лв и после сметни колко ще си налее Германеца от по 3 лв да речем със ср. раб заплата 3000 Евро Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.