Jump to content
BulForum.com

Ne podozirame kolko sme bedni!!!

genecatcher

Recommended Posts

Bulgaria e durjavata s nai-niski zaplati v celia umeren poias. Kak 6te komentirate tova i zamisliali li ste se vurxo nego? :( :( :wacko: :cry

Edit: Mejdu drugoto temata ne ia puskam, za da po4nat vsi4ki da se zaiajdat edin s drug, a da se zamislim za tova i da si dadem ravnosmetka. Namirisva mi na konspiracia i izkustveno zanijeni zaplati i uveli4ena bezrabotica.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

A ti kak shte komentirash tova

V BG primerno litar benzin e okolo 1.50 ,a v Germanija niama pod 2 leva

Da ne govorim za danacite i osigurovkite !

Taka che takiva temi sa napalno bezmisleni !

България е държавата чийто граждани се оплакват винаги от всичко и всички без да си дават сметка че никой за нищо не им е длъжен в целия свят. Замисляли ли сте се и как ще коментирате това? ;)

V BG primerno litar benzin e okolo 1.50 ,a v Germanija  niama pod 2 leva

Само дето, както казаха тая вечер по новините по Бтв, 2 милиона българи не са си плащали здравни осигуровки... А и данъците за бая хора са непосилни.

Като гледам годините ти ме съмнява да се осигуряваш... ако за теб такива теми са безсмислени ,за други това е не е така!

Само дето, както казаха тая вечер по новините по Бтв,  2 милиона българи не са си плащали здравни осигуровки... А и данъците за бая хора са непосилни.

Като гледам годините ти ме съмнява да се осигуряваш... ако за теб такива теми са безсмислени ,за други това е не е така!

10x

I na men mi napravi vpe4atlenie, 4e godinkite na 4 MOTION sa malko, za da se e zamislial po tozi vupros.

България е държавата чийто граждани се оплакват винаги от всичко и всички без да си дават сметка че никой за нищо не им е длъжен в целия свят. Замисляли ли сте се и как ще коментирате това? ;)

ЕТО КАК ЩЕ ГО КОМЕНТИРАМ:

не си прав!

ама никак!

не само БГ е такава държава. Разликата е че в другите освен да се оплакват те и правят нещо по въпроса. а тук не дават нищо да се направи.

и освен това държавата като структура ми е ДЛЪЖНА в много отношения особено онези записани в конституцията, защото аз съм основна нейна клетка - ГРАЖДАНИН. Държава без граждани не може да съществува. иначе да си се връщаме към първобитно-общинния строй и натуралната размяна на стоки и услуги и тва е!

Държавата е длъжна да се грижи за мен както аз съм длъжен да се грижа за себе си и да съм здрав и работоспособен. А не днес в общината да ми обясняват че не могат да ми приемат писмото защото компютъра й не работел и не можела да ми даде входящ номер, което обезсмисля цялата процедура на внасянето. обаче компютъра работеше, а като й казах, че не е задължително да го обработва на компютъра а може да си дигне дебелия задник да иде до бюрото и да пише в дневника НА РЪКА, ми се обиди. така й не разбрах защо.........

държавата има какво да ми дава в много отношения, а аз имам право да си искам. и ще го правя винаги и по всяко време.

без да си дават сметка че никой за нищо не им е длъжен в целия свят.

Не си прав! Длъжен е! Ако не да дава, то поне да не вреди! А на нас българите се вреди целенасочено. Мизерията в България се дължи именно на това, че от нас се краде. Краде се организирано и на държавно ниво. Взимат ни голяма част от продукта, който произвеждаме. Той изтича към други нации, и това ги прави богати.

С какво аз и ти сме заслужили да плащаме 14 милиарда външен дълг! Това са много пари. А ти си млад човек, сега започваш живота си. Може ли да го почнеш с такъв дълг! Порастваш, почваш работа и ти се казва - плащай. А ти от тези пари не си видял и цент. Твоите родители също. И тогава ти идва да вземеш една тежка картечница и да изрежеш целия Лондонски клуб и всички тарикати в него.

А ти ми разправяш че никой по света не ни бил длъжен. Напротив, длъжен ни е, при това много. Ако съберем всичките ни длъжници на едно място, един цял крематориум няма да насмогне.......

Оплакването трябва да прерасне в протест - яростен и организиран. Винаги има ефект. Припомням ти 97-ма година. Пробаваха ни колко ще изтърпим. Е, изтърпяхме дотолкова че се подпали парламента. Още малко и друго да се подпали. Тогава пролича че този дето дърпа конците също го е страх и знае кога да пусне.

Е всеки път ли трябва да палим....

Чавдар Ангелов

Da be da , ot nas se krade i darjavata ne ni obrashtala vnimanie

Abe sluchaino darjavata da ne ti vzima chast ot zaplatata ili kakvo ?

Ili ako si tap ili te marzi - kakvo darjavata li da ti dava pari ?

Samo taka , pravi ste otsiakade - posle pak gledaite godinite ;)

Emi ti kvo iska6 , kato zaplatite tam sa 5 pati po - visoki :sick

Не аз какво искам ,а какво иска genecatcher

Момчета наистина трябва да го разберете никой за нищо не ви е длъжен. Кофти наследство е това след 45 години свикнали нищо да не правим и държавата да ни "закриля". Ти си държавата - закриляй се. Пробвайте да се справяте сами и да не разчитате на никого и ще се чувствате вие самите по-добре.

Момчета наистина трябва да го разберете никой за нищо не ви е длъжен. Кофти наследство е това след 45 години свикнали нищо да не правим и държавата да ни "закриля". Ти си държавата - закриляй се. Пробвайте да се справяте сами и да не разчитате на никого и ще се чувствате вие самите по-добре.

ОК, нямам нищо против сам да се оправям - и го правя.

Тогава обаче за какъв х.. ми е тази държава и за какво ми прибира хиляди на година за данъци и осигуровки?

V BG primerno litar benzin e okolo 1.50 ,a v Germanija  niama pod 2 leva

Аиде коментираи ти тва

Германия социални помощи --- 600 евро

България социални помощи --- 60 кинта

Тогава обаче за какъв х.. ми е тази държава и за какво ми прибира хиляди на година за данъци и осигуровки?

оффтопик://ето още един анархист :Р

онтопик:// много ми допадна мнението на сър Чаровни !!! хората са държавата, а не обратно (или совите са това, което не са). твърдения, че всеки всеки трябва да се спасява и да се оправя сам са просто смешни. не съм чел конституцията, но едва ли според нея държавата като институция се определя само с събирането на такси и безсмисленото им пръскане за една шепа хора и обкръжението им. държавата би следвало да обслужва гражданите си и да се грижи за тяхното и съответно собственното си благоденствие. ние като "гражданско общество" трябва да следим за това и да искаме обяснение от управляващите, защото както казаха и други хора пък и аз ... НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА, А НЕ САМО "ТЕ", ако нас ни няма и тях няма да ги има.

Глупаво е да се караме един друг, защото както каза Чаровни ако събитията от 97 се повторят не се знае дали държавата няма да ни противопостави едни на други .. и ние да излеем яда си един на друг вместо към самите управляващи ... и накрая да ни яхне друг и да ни изклати докато се усетим и тогава .. не 15 милярда ами 15х15 милярда ще ни се лепнат ... та внуци и правнуци .. и няма да има оправия.

Искренно се надявам такива глупости да не стават и малко по-малко положението да се оправи и да не трябва да обсъждаме подобни теми тук !!! Успех на всички.

А вие всичките замисляли ли сте се как се прави тази статистика ?

Хайде замислете се.

След това можете да се замислите колко от частниците подписват трудови договори с всичките си работници на минимална работна заплата, независимо от това колко ще им дават.

А вие всичките замисляли ли сте се как се прави тази статистика ?

Хайде замислете се.

След това можете да се замислите колко от частниците подписват трудови договори с всичките си работници на минимална работна заплата, независимо от това колко ще им дават.

е ти ся ще кажеш че освен тия 120 кинта необлагаеми на ръка се зимат още хиляди

Kakvo zna4i "sam da se opraviam". Koi moje sam da se opravia - vseki zavisi ot o6te mnogo drugi xora i instancii, i ako ne zapo4nat da deistvat niakakvi pravila suvsem 6te zatunem.

Мдаааа :huh: Типично за мързеливия, дето ще живее на социални помощи :angry1

Това сравнение го правя за да не се изкаже някои колко здраво бачкали там

Е кой ти говори за хиляди ?

Взимат се стотици отгоре.

Дали ще са 100 или 900 - зависи от човека и от работата.

Но просто това не е реално. Не искам да кажа, че сме богати или нещо такова - бедни сме си, но не чак толкова, колкото се изкарваме и ни изкарват.

Просто тази статистика е абсолютна глупост.

Chakajte be, mi biv6ite komunqgi samo s nqkolko miliarda li da jiveqt? Znaete li kolko sa skupi ostrovite? Vzeme6 si edin-dva, edno malko samolet4e i parite svur6ili.Trqbva da pomognem,kvo kato sme bedni, vse pak sa ni drugari,makar biv6i.Az moje da nqmam pari, ama i te nqmat gorkite,ste se zadovolq s po-malka zaplata, stiga te da sa dobre, da mi se topli du6ata.

Е кой ти говори за хиляди ?

Взимат се стотици отгоре.

Дали ще са 100 или 900 - зависи от човека и от работата.

Но просто това не е реално. Не искам да кажа, че сме богати или нещо такова - бедни сме си, но не чак толкова, колкото се изкарваме и ни изкарват.

Просто тази статистика е абсолютна глупост.

Е добре малко икономика защо тогава БВП на страната ни е сравним с този на някои бананови републики

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...