Jump to content
BulForum.com

Загадка ;-]

Forbidden

Recommended Posts

Данни :

- Има 5 къщи с различен цвят

- Във всяка от къщите живее човек с различна националност

- Всеки от тях предпочита определено питие, пуши определена марка цигари и гледа едно домашно животно

- Никой от 5-те човека не пие същото питие, не пуши същите цигари и не гледа същото животно като останалите

1/Англичанинът живее в червената къща

2/Шведът гледа куче

3/Датчанинът пие чай

4/Зелената къща е отляво на бялата

5/Собственикът на зелената къща пие кафе

6/Човекът, който пуши Pall Mall, гледа птичка

7/Мъжът в средната къща пие мляко

8/Собственикът на жълтата къща пуши Dunhill

9/Норвежецът живее в първата къща

10/Пушачът на Marlboro живее до този, който гледа котка

11/Пушачът на Winfield пие с удоволствие бира

12/Пушачът на Marlboro има съсед, който пие вода

13/Норвежецът живее до синята къща

14/Немецът пуши Rothmans

15/Мъжът, който гледа кон, живее до този, който пуши Dunhill

ВЪПРОС: Кой гледа рибката?

Айде да ви видя ;-]

Автор : Айнщаин

Това ми звучи като популярните тъпизми от сорта "Два щъркела си летели единия паднал и умрял пита се какво има в хладилника" ама т'щва немога го чатна некви идей?

бих казал ,че Forbidden нито е измислил таза загадка нито се прави на умен,а Айинщайн е казал , че едва 2% от хората отговарят до 3та минута,по добре като незнаете си мълчета :)

Норвежецът

живее в жълтата къща

пие вода

пуши Dunhill

има котка

Датчанинът

живее в синята къща

пие чай

пуши Marlboro

има кон

Англичанинът

живее в червената къща

пие мляко

пуши PallMall

има птичка

Немецът

живее в зелената къща

пие кафе

пуши Rothmans

има рибка

Шведът

живее в бялата къща

пие бира

пуши Winfield

има куче

PS: хората са изброени по реда на къщите в който живеят

TeQuila^^ ... пиленце, т'ва ,че ти не можеш да се сетиш за отговора не важи и за останалите както виждаш.

Аз съм я написал тук ,за да е интересно и който има желание да помисли оттук - оттам и да я реши.

Излишно е да казвам,че знаех отговорът й преди да постна... или може би трябваше да напиша отдолу някъде :

"Отговор : Немецът " ,... та поне да заприлича на тъпизъм най-накрая.

Пий един айран със сламка от мен.

haha-тва е теста на аинщаин

според него само 1 процент от хората по земята могат да я решат или нещо такова,ама сега процентът е много по-голям:)

инаше го тфа в датата по едно време-оттам го знам:)

Не се ли получава противоречие?

10/Пушачът на Marlboro живее до този, който гледа котка

Ако пушачът на Marlboro живее във втората къща, то са верни:

а) Пушачът на Marlboro живее до този, който гледа котка

б) Пушачът на Marlboro живее до този, който гледа птичка

Кое от двете е вярното и как се вмества в условието на загадката?

Original Posted By :последният запасняк  
Решение:
Задачата се решава по методът на изключването. 
Започвам от НОРВЕЖЕЦЪТ който живее в № 1: 
Той не е в червената къща, не е в бялата, защото бялата не е първа, не е в синята (остават зелена и жълта). Синята къща е втора, така, че не може зелената да е първа, защото тя е непосредствено преди бялата. Остава да е ЖЪЛТАТА. От тук следва, че пуши ДЪНХИЛ. Не пие мляко, не пие чай, не пие кафе, не пие бира, остава ВОДА. Няма куче, няма кон, няма птица (остават котка и рибка). 

ДАТЧАТИН: Пуши МАУБОРО. Има КОН, Къщата е № 2 и е СИНЯ. Пие ЧАЙ. – тоя го определихме!!! 

АНГЛИЧАНИН: ЧЕРВНА къща. Не гледа куче, кон. Не пие кафе, чай, вода (остават мляко и бира).Не пуши Дънхил, Боро, Ротманс (остават Пал Мал и Винфиелд). По номер може да е или 3 или 5. Ако пие мляко значи пуши Пал Мал и е в средната къща! 
Ако пуши Винфиелд, значи е във къща № 5 и пие бира! 

НЕМЕЦЪТ: Пуши РОТМАНС, не пие, бира, вода, чай (остават кафе и мляко). Живее или в зелената или в бялата къща. Не гледа птица, кон. Не е в № 1,2 Ако живее в зелената, ще пие кафе и може да бъде с № 4. За № 5 не позволява условието 4. Ако живее в бялата, значи е или № 4 или № 5. Той обаче не може да е във къща № 5, зощато тогава трябва да пуши Винфиелд. Значи остава № 4. Поради това, че в зелената къща не може де се пие мляко, то следва, че зелената къща е №4. и параметрите на НЕМЕЦЪТ са: РОТМАНС, ЗЕЛЕНА КЪЩА № 4, КАФЕ, 

ШВЕДЪТ: КУЧЕ, Живее в зелената или бялата. Не пуши Ротманс, Боро, Дънхил (остават Пал Мал и Винфиелд).Не пие вода, чай. За него остава № 5, БЯЛА, ВИНФИЕЛД, БИРА – тоя също е определен. 

Връщаме се към АНГЛИЧАНИНЪТ: Остава със – ЧЕРВЕНА, № 3, ПАЛ МАЛ, МЛЯКО, ПТИЦА – тоя също е определен. 

Отново се връщаме към НОРВЕЖЕЦЪТ, на който не сме определили животното с точност. Поради условие 10 и поради факта, че от едната страна на датчанинът живее англичанинът, който гледа птица, то остава, норвежецът да е със КОТКА. 

В такъв случай РИБКАТА наистина остава за НЕМЕЦЪТ. 

Задачата е решена и "Нещото, което вие в нощта" я е решил правилно (само където не ги е подредил по номерата на къщите). 

Май- много станахме влезлите в двата процента  

П.П.: Задачката наистина е интересна – реших я два пъти. Първият път я реших почти на ум и доста бързо, но вторият път, когато се наложи да запиша решението, малко се пообърках – признавам  

Понеже има вече верни отговори (немецът), аз ще докажа своя така:

Норвежец

жълта къща

пие вода

гледа си котка

пуши Dunhill

:P Вярно е, нали?

Пичове, сега не ми се поства друга тема затова ще го напиша тук,то не е загадка , а номер с числа и ето какъв е:НАМИСЛЕТЕ СИ ЕДНО ТРИЦИФРЕНО ЧИСЛО, НА КОЕТО ПОСЛЕДНАТА МУ ЦИФРА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ ПЪРВАТА, ПОСЛЕ ОБЪРНЕТЕ ТОВА ЧИСЛО.ПОСЛЕ ИЗВАДЕТЕ ОТ ОБЪРНАТОТО ЧИСЛО ПЪРВОТО ЧИСЛО И НАКРАЯ КАЗВАТЕ НА ТОЗИ КОЙТО ВИ ПРАВИ ФОКУСА ПОСЛЕДНОТО ЧИСЛО. :woot ЗНАЧИ ДА КАЖЕМ ЧЕ ЧИСЛОТО КОЕТО СТЕ СИ НАМИСЛИЛИ Е 123, ПОСЛЕ КАТО ГО ОБЪРНЕТЕ СТАВА 321.ИЗВАЖДАТЕ 321 ОТ 123 И СЕ ПОЛУЧАВА 198.за да познаете вие който правите трика числото просто винаги слагате на числото което трябва да познаете по средата 9 и тъй като трябва да ви се каже последното число оттам от тази 9ка извайдате точа число което са ви казали и полученото число е първата цифра.във числото 198->

9-8=1 и сте готови

като не сте разбрали ще го направя на вас .един от вас двамата да си намисли трицифрено 4исло на което третата цифра е по-голяма от първата.след това да обърне това число и след това го извадете от първото.един от вас двамата да ми каже последната цифра от крайното число.аз ще ви кажа колко ви е, ок? :)

erotevmenos tova e hitro, ste go naprava na nqkoi poznati :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...