Jump to content
BulForum.com

Програма за оптимизиране производителноста на ПЦто

bratmito

Recommended Posts

аз също съм имал много терзания да търся оптимизиращи и подобряващи програми. но никъде в тяхната документация не пише че и най-големите магии, които правят, не повишават производителността с повече от 5-10%. както и да е. сега като слушам за това че постоянно имаш натоварване на процесора си спомням че едно време със процесори от типа на P-MMX и такива разни маломощни имаше един приятел, на които проблема беше в LAN картата. като изключеше кабела се оправяше. и въобще проблемите с кофти драйвери са много трудни за откриване. аз имам старо PC със Savage 4 - няма оправяне с тези драйвери - мине се немине и машината ей така посредата на нещо си - напълно произволно забива. понякога се замисля и изглежда блокирала ама след минутка WinXP превключва на 640х480 и казва че драйвера за картата бил забил... такива работи.

едит:

за service-са - има един сайт - blackviper.com - има много работи за тях там кое е полезно кое не - аз съм си качил разширените описания, които са на сайта, и съм сложил някой работи на manual, а не disabled, така ако някой друг service ги вика пак ще ги пусне. и не си играй много с тях - може да се чудиш после защо нещо не работи както трябва. вече май писах из форума как с 300 зора открих че ако спреш task scheduler се спира и prefetch функцията на WinXP...

между другото - някой проверявал ли е наистина, ама найстина, колко памет се спестява със спирането на "ненужните" процеси - по сайтовете пише че повечето са по 3-4 МВ всеки... много ми се вижда това

между другото - някой проверявал ли е наистина, ама найстина, колко памет се спестява със спирането на "ненужните" процеси - по сайтовете пише че повечето са по 3-4 МВ всеки... много ми се вижда това

Аз редовно изключвам моите и мога да ти кажа че големината варира много в зависимост от процеса.Някои пълнят рама други твърдия диск.На таск мниджера ти показва паметта която заемат на твърдият диск,така че трябва с друга програма да проверяваш от рама колко заемат.Така че не може да се каже точно колко заемат ;) Пробвай сам и ще видиш :)

Ami nai dobrata optimizaciq koqto chovek moje da napravi (kato izkliuchim preminavaneto pum linux) e da si pusne 'msconfig' (vyrvi s vsichki windowsi (pone ot 95 nasam)) i da spre nenujnite procesi zarejdashti se pri pyrvonachalen boot.

• 1 month later...

Аз пък с ХР имам следния проблем постоянно ми седи пуснато като процес RUNDLL32.EXE Трябва да го спирам като процес всеки път като си пусна или рестартирам компа. Интересното е ,че в на брат ми акаунта не се стартира - нещо при мен е :confused Пусках сканиране за вируси (s NAV сам), ad-were и .тн. и нищо не откриват. няма го в Run секцията на регистрите - направо издивях. Не мога да намеря от къде се пуска. Някой има ли представа какво може да го стартира и как да го спра?

ама той се пуска колкото да стартира нещо и се изключва, а в моя юзер седи заредено постоянно, докато при братм и никакво го няма

• 1 year later...
ami ima okolo 20 services deto triabva da se disable-nat:

http://www.overclockersclub.com/guides/win...xp_services.php

Докато се барниках из старите архиви на форума попаднах на това и го изпробвах.

Проблема е, че като disable-нах въпросните services ми спря нета. Препрочетох всички notes отстрани и така и не можах да разбера от кой service идва проблема. Пробвах най-различни неща да си върна на default и пак не стана. Добре, че направих backup :laughing:

Някви предложения?

DHCP Client

В това било проблема. Прецакъл съм се защото в сайта пише, че трябва да го сложа на Manual или Disabled, а за Automatic не са споменали.

Thx.

след като дисейбнах някои от сервисесите, при пускането на някоя програма примерно мирк компютара ми почва да пищи :blink: някой има ли идея от кой сервисес е точно това да го оправа..

EDIT: компютара ми пищи когато трябва да издаде звук, мп3-ките не тръгват... :confused

Много ми е интересно как повечето хора сляпо аплайват някакви оптимизации по системата си без да помислят или прочетат по-добре какво прави дадена оптимизация. Особено за services, не е трудно да се разучи коя услуга е напълно безопасно в конкретния случай да бъде спряна. Примерно не ползвате Themes на Windows, спирате услуга Themes и всичко е точно. Но да спирате насляпо DHCP или примерно Computer Browser, Server, и да се чудите защо локалната мрежа нещо не баца като хората, не схващам добре.

PRD, в случая не можем да знаем какви сървисиз си спрял или не, добре ще е да сложиш един скрийншот примерно, или два, колкото да покажеш сървисите, така ще улесниш помагачите да открият какви си ги вършил с услугите :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...