CyberHill Posted September 22, 2004 Share Posted September 22, 2004 Format Rulezzzzzzzzzzzz!!! Si4ko e OK , sega:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vsinc Posted September 23, 2004 Share Posted September 23, 2004 аз също съм имал много терзания да търся оптимизиращи и подобряващи програми. но никъде в тяхната документация не пише че и най-големите магии, които правят, не повишават производителността с повече от 5-10%. както и да е. сега като слушам за това че постоянно имаш натоварване на процесора си спомням че едно време със процесори от типа на P-MMX и такива разни маломощни имаше един приятел, на които проблема беше в LAN картата. като изключеше кабела се оправяше. и въобще проблемите с кофти драйвери са много трудни за откриване. аз имам старо PC със Savage 4 - няма оправяне с тези драйвери - мине се немине и машината ей така посредата на нещо си - напълно произволно забива. понякога се замисля и изглежда блокирала ама след минутка WinXP превключва на 640х480 и казва че драйвера за картата бил забил... такива работи. едит: за service-са - има един сайт - blackviper.com - има много работи за тях там кое е полезно кое не - аз съм си качил разширените описания, които са на сайта, и съм сложил някой работи на manual, а не disabled, така ако някой друг service ги вика пак ще ги пусне. и не си играй много с тях - може да се чудиш после защо нещо не работи както трябва. вече май писах из форума как с 300 зора открих че ако спреш task scheduler се спира и prefetch функцията на WinXP... между другото - някой проверявал ли е наистина, ама найстина, колко памет се спестява със спирането на "ненужните" процеси - по сайтовете пише че повечето са по 3-4 МВ всеки... много ми се вижда това Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted September 24, 2004 Author Share Posted September 24, 2004 между другото - някой проверявал ли е наистина, ама найстина, колко памет се спестява със спирането на "ненужните" процеси - по сайтовете пише че повечето са по 3-4 МВ всеки... много ми се вижда това <{POST_SNAPBACK}> Аз редовно изключвам моите и мога да ти кажа че големината варира много в зависимост от процеса.Някои пълнят рама други твърдия диск.На таск мниджера ти показва паметта която заемат на твърдият диск,така че трябва с друга програма да проверяваш от рама колко заемат.Така че не може да се каже точно колко заемат Пробвай сам и ще видиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted September 24, 2004 Share Posted September 24, 2004 Виж това: http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/OptimizeXP.html и за 98 ще ти помогне предполагам А специално за services: http://www.blackviper.com/WinXP/servicecfg.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted September 24, 2004 Share Posted September 24, 2004 Ami nai dobrata optimizaciq koqto chovek moje da napravi (kato izkliuchim preminavaneto pum linux) e da si pusne 'msconfig' (vyrvi s vsichki windowsi (pone ot 95 nasam)) i da spre nenujnite procesi zarejdashti se pri pyrvonachalen boot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Аз пък с ХР имам следния проблем постоянно ми седи пуснато като процес RUNDLL32.EXE Трябва да го спирам като процес всеки път като си пусна или рестартирам компа. Интересното е ,че в на брат ми акаунта не се стартира - нещо при мен е Пусках сканиране за вируси (s NAV сам), ad-were и .тн. и нищо не откриват. няма го в Run секцията на регистрите - направо издивях. Не мога да намеря от къде се пуска. Някой има ли представа какво може да го стартира и как да го спра? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Това е стандартен DLL starter. Най-вероятно някоя от сервиците (services) го пуска, или някой драйвер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 ама той се пуска колкото да стартира нещо и се изключва, а в моя юзер седи заредено постоянно, докато при братм и никакво го няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeVoLvEr Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 ami ima okolo 20 services deto triabva da se disable-nat: http://www.overclockersclub.com/guides/win...xp_services.php Докато се барниках из старите архиви на форума попаднах на това и го изпробвах. Проблема е, че като disable-нах въпросните services ми спря нета. Препрочетох всички notes отстрани и така и не можах да разбера от кой service идва проблема. Пробвах най-различни неща да си върна на default и пак не стана. Добре, че направих backup Някви предложения? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 DHCP Client DNS Client Network Connections Тези задължително трябва да са на Automatic Wireless Zero Configuration ако ползваш безжичен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeVoLvEr Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 DHCP Client В това било проблема. Прецакъл съм се защото в сайта пише, че трябва да го сложа на Manual или Disabled, а за Automatic не са споменали. Thx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 след като дисейбнах някои от сервисесите, при пускането на някоя програма примерно мирк компютара ми почва да пищи някой има ли идея от кой сервисес е точно това да го оправа.. EDIT: компютара ми пищи когато трябва да издаде звук, мп3-ките не тръгват... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 Много ми е интересно как повечето хора сляпо аплайват някакви оптимизации по системата си без да помислят или прочетат по-добре какво прави дадена оптимизация. Особено за services, не е трудно да се разучи коя услуга е напълно безопасно в конкретния случай да бъде спряна. Примерно не ползвате Themes на Windows, спирате услуга Themes и всичко е точно. Но да спирате насляпо DHCP или примерно Computer Browser, Server, и да се чудите защо локалната мрежа нещо не баца като хората, не схващам добре. PRD, в случая не можем да знаем какви сървисиз си спрял или не, добре ще е да сложиш един скрийншот примерно, или два, колкото да покажеш сървисите, така ще улесниш помагачите да открият какви си ги вършил с услугите Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 преинсталирах аудио дриверите и сичко си дойде на мястото иначе как да не вярвам на сляпо като ми е бавен компа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.