archangel Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Реших да си преинсалирам windows-а, защото имах проблем при освобождаването на твърдите дискове- освобождаваше се по-малко място, от колкото триех. И понеже съм си "голям разбирач" реших да направя преинсталация на OS(Windows XP) без да трия нищо. При самата преинсталация дадох да не се трият никакви файлове, да ми се запази цялата информация на пс-то. И от тук започнаха проблемите: компютъра е много бавен, но процесора не работи на повече от 10% и рама е нормално зает, игрите, които ми вървяха добре сега накъсват, дори и филмите не вървят плавно. Когато реших да пусна 3D Mark 2001SE 1-во повреме на теста прекъсна и ми дадде няква грешка за директХ, а аз имам ДХ9, при следващото пускане ми даде грешка, че уиндоуса бил изгубил фокуса или нещо такова и при 3-тото пускане резултата на бенчмарка беше по -малък от преди. Ако някой може да помогне, ще съм му благодарен Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Niama kak, 6te triabva da go instalira6 na 4isto. Pone az taka pravia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Ако си мислеш че след като намажеш windows той ще тръгне по добре, много се лъжеш format c: и тва е Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Нещо явно не се разбира с предишната инсталация. Пробвай преди да инсталираш наново, изтрий ВСИЧКИ системни и несистемни файлове на Виндовс (като започнеш от c:\windows), като си оставиш само тези (филми, музика и т.н.), които искаш да запазиш. Да не забравиш и скритите файлове. И пробвай пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Нещо явно не се разбира с предишната инсталация.Пробвай преди да инсталираш наново, изтрий ВСИЧКИ системни и несистемни файлове на Виндовс (като започнеш от c:\windows), като си оставиш само тези (филми, музика и т.н.), които искаш да запазиш. Да не забравиш и скритите файлове. И пробвай пак. <{POST_SNAPBACK}> Е от тва ква преинсталация ще излезе Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgorro Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Samo format i na 4isto. nema drug na4in Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted September 19, 2004 Author Share Posted September 19, 2004 А да можете да кажете малко по-подробно как да го направя тоя формат. , че тука съм много бос Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Даваи на чисто поне да си сигурен че квото е можело да се направи си го направил Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 А да можете да кажете малко по-подробно как да го направя тоя формат. , че тука съм много бос <{POST_SNAPBACK}> Ами даи малко инфо дялове на харда а за формат зареждаш ДОСЧЕ и формат С две точки или там квото ще форматираш Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted September 19, 2004 Author Share Posted September 19, 2004 Значи на C и D файловите системи са FAT32 и са 5 на 25ГБ А за самото форматиране знам как става ама след тва преинсталацията на уиндоуса нямам представа как да я измайсоря Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Значи диска с ХР в сидирома рестарт в БИОС избираш да БУУтне първо от сидито (Ако имаш пък директен клавиш направо идеално) и нататък трябва да можеш да четеш ще те пита на кои дял искаш да инсталираш и тнт Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted September 19, 2004 Author Share Posted September 19, 2004 Аз го имам диска за инстал на ХР ама ми е на D мога ли да форматирам само C и да инсталирам от D-то. И обратно мога ли след тва да форматирам само D Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 А КОМПАКТ ДИСК С ХР НЯМАШ ЛИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted September 19, 2004 Author Share Posted September 19, 2004 Не, имам го само на D, а и нямам записвачка да го запиша на CD Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 е тва е лошо бегаи до някои да земеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted September 19, 2004 Author Share Posted September 19, 2004 Еми май така ше направя,като няма друг начин. Ама сигурно ли е, че след като форматирам целия твърд диск ще тръгне CD-то от CD rom-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Разбира се чист инстал е най-доброто решение, явно си се решил да го правиш. Не плашете човека, инстал на ХР може и без бутващ сидиром. Просто трябва да си стартира компа от бутваща дискета с Уин98SE, да стартира една програма (SMARTDRV.EXE) и да пусне инсталацията от D:\winxp\I386\winnt Системна дискета (уин98) и smartdrv.exe трябва да си намериш, ако нямаш, казвай да ти дам, или от bootdisk.com Сиди-то ще тръгне от ЦД-рома, не се притеснявай, но ако ти е спешно, инсталирай по този начин, малко по-досадно е с тези системни дискети и т.н., но ти си решаваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted September 19, 2004 Author Share Posted September 19, 2004 Мерси , ама по тоя начин ми се вижда по-сложно. Вече знам от къде да си намеря диск и ще преинсталирам от него. Благодаря много на всички, които ми помогнаха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 I XP to go formatirai na NTFS a ne na FAT 32. Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted September 19, 2004 Author Share Posted September 19, 2004 Това как да го направя. От къде се правят тези FAT32 i NTFS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 от диска на ХР Link to comment Share on other sites More sharing options...
zograf Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 I XP to go formatirai na NTFS a ne na FAT 32. <{POST_SNAPBACK}> 6to na ntfs a ne na fat32 ???????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
archangel Posted September 19, 2004 Author Share Posted September 19, 2004 Aз лично сък чувал, че NTFS било по-добре от FAT 32 ама не знам защо Link to comment Share on other sites More sharing options...
mim14 Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Aз лично сък чувал, че NTFS било по-добре от FAT 32 ама не знам защо <{POST_SNAPBACK}> Естествено NTFS, защото този Windows e написан за нея, пък и в тази файлова система не важи ограничението за 4GB големина на отделен файл Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 19, 2004 Share Posted September 19, 2004 Да безпороно НТФС е доста по добро и по стабилно да не говорим Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.