DoN-NuTco Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Ima li programa s koqto da si gledam kakvo mi e el.potreblenieto na PC. Ako ima takava molq vi kajete mi q!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Не ти трябва програма а електромер Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 има си измислена такава програма бе-казва се "енергоснабдяване пловдив" Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Няма такава програма.Има разни калкулатори които ти смятат консумацията, но те не са верни, пък и консумацията при натоварено пц и при айдъл е много различна...аз моя преди не го спирах и съм смятал, че излиза около 10-15 лева месечно ако изключвам монитора вечер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Ако ти се занимава можеш да видиш какво имаш в кутията да погледнеш тук там кое колко гори малко сметки и горе долу ще получиш някаква представа на саита том`с хардуер мисля бяха правили нещо такова но бая грубо го бяха нахвърляли Наи точна е работата с електромера ако имаш под ръка връзваш го между контакта и разклонителя и след час ден седмица месец си доста наясно колко е сумата която е изял Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoN-NuTco Posted September 18, 2004 Author Share Posted September 18, 2004 Афе хора аз ако съм имал електромер щях си го сложа, а за жалост нямам. Затва питам вас, а някой даже ми се подиграват. Ко толкова има в тая тема. Благодаря се пак на хората които се опитват да ми помогнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted September 18, 2004 Share Posted September 18, 2004 Pc to har4i mehdu 20 i 30 leva na mesec ako ne go spira6 tva e barabar s monitora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted September 18, 2004 Share Posted September 18, 2004 Афе хора аз ако съм имал електромер щях си го сложа <{POST_SNAPBACK}> ма как да нямаш бреее де тоя късмет де ползвай тоя на НЕК, изключваш си всички консуматори, може да го направиш най лесно като изключиш всички предпазители от таблото на апартамента и оставиш само 1 примерно на някоя стая (електромера не трябва да се върти изобщо) след това включиш само пц-то, засечи си примерно за 1 час и си готов Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne_Hrani_Maiko Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 мисля че харчи не повече от 10 лв месечно, при загасен монитор.. все пак никой не дава точен отговор.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Имаше такава тема! Стигна се до заключение ( доколкото помна ) че харчи без монитор около 10 -15 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowise Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 не може да се каже точно-зависи колко часа на ден е пуснато PCто,но горе долу към 8-10лв излиза на месец Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 не може да се каже точно-зависи колко часа на ден е пуснато PCто,но горе долу към 8-10лв излиза на месец <{POST_SNAPBACK}> Ами ние даваме пример за 30дни по 24 часа без минитор! За монитора можеш да си го сметнеш без проблем! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Аз бих измерил с ампермера (имам такъв) големината на тока на PCто, след това по формулата W=I.U (U=220 V) ще разбера истинската мощност, ще го обърна в киловати и готово.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Аз бих измерил с ампермера (имам такъв) големината на тока на PCто, след това по формулата W=I.U (U=220 V) ще разбера истинската мощност, ще го обърна в киловати и готово.... <{POST_SNAPBACK}> Ampermetur Rulezzzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Аз имам една такава програмка - Power Supply Calculator се казва. Ако искаш си пиши конфигурацията, ще ти кажа директно колко вата харчи :о) При мене са ~ 229, 263 peak :o) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Аз имам една такава програмка - Power Supply Calculator се казва. Ако искаш си пиши конфигурацията, ще ти кажа директно колко вата харчи :о) При мене са ~ 229, 263 peak :o) <{POST_SNAPBACK}> За това ли става дума ? http://www.jscustompcs.com/power_supply/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 За това ли става дума ? http://www.jscustompcs.com/power_supply/ <{POST_SNAPBACK}> Не, отделен софтуер си е, но и това би трябвало да свърши работа на човека :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Не, отделен софтуер си е, но и това би трябвало да свърши работа на човека :о) <{POST_SNAPBACK}> Само да те питам , това е за час нали ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Само да те питам , това е за час нали ? <{POST_SNAPBACK}> Дам ... :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Няма такава програма, която да мери точно.Тези работят с някакви зададени стойности и изобщо не е точно...Единствения начин е да се измери с уреди тока и да се сметне... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Също трябва да се има предвид че CD,HDD,FDD и т.н. не работят постоянно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Ima li programa s koqto da si gledam kakvo mi e el.potreblenieto na PC.Ako ima takava molq vi kajete mi q!!! <{POST_SNAPBACK}> Ami tochna programa nqma,no az se seshtam za edin nachin vurzvash edin eletromer na kompa i nakraq na meseca vijdash kolko si izharchil.No ne vqrvam da harchi mnogo,nai-mnogo s 10 lv da ti se povishava smetkata za tok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted October 20, 2004 Share Posted October 20, 2004 Понеже се изговори доста по въпроса, реших да направя измерване на следната машина: IBM 300GL PII 300 MHz (Klamath), 64 MB RAM, 4,3 GB HDD, 3 br. LAN 3COM, FDD Включен, без натоварване харчи - 0,15 А * 220 V = 33 W Максимално натоварен (компилиране) - 0,30 A * 220 V = 66 W Средното според мен е 40 W ..... от тука си смятайте Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 20, 2004 Share Posted October 20, 2004 Понеже се изговори доста по въпроса, реших да направя измерване на следната машина: IBM 300GL PII 300 MHz (Klamath), 64 MB RAM, 4,3 GB HDD, 3 br. LAN 3COM, FDD Включен, без натоварване харчи - 0,15 А * 220 V = 33 W Максимално натоварен (компилиране) - 0,30 A * 220 V = 66 W Средното според мен е 40 W ..... от тука си смятайте <{POST_SNAPBACK}> a monitora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted October 20, 2004 Share Posted October 20, 2004 a monitora? <{POST_SNAPBACK}> Монитора си е монитор.....говора за РС (рутер).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.