zippo Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 -Икономията е майка на мизерията. Тодор Колев"Опасен чар" Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted October 20, 2004 Share Posted October 20, 2004 От " Тринадесетата годеница на принца" Царят за дванадесети път обявява амнистия. В затвора тъмничарят отключва килията на Разбойника (Велко Кънев), който хваща вече осма (или нещо такова) амнистия. Тъмничарят пита: "Абе момче, виждам те, добро си, за какво пак тука?" А той се позамисля: "...Казва ли ти някой... Пък и смее ли човек да пита!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted October 20, 2004 Share Posted October 20, 2004 Футбола, чичо! ФУТБОЛАААА! Ще ме обижда той мене, ревисидист ще ми вика! Ходят по Брюксел и си мърдат ушите. Таралежите се раждат без бодли Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeyPaBHoBeCeH Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 E! ei toq pyt shte se izkliu4vame - "V4era" Link to comment Share on other sites More sharing options...
muggsy Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 "..Я сипи едно коняче, че нещо ми се разклати вестибуларният апарат.." Горе-долу така звучеше Велко в "Оркестър без име" Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Съни бой,ти си само за бой,бе! "Вчера" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lyv4o Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 Тримата от запаса - Сцената с форсирането на реката. Единия гребе в едната посока, другият в другата.Лодката се върти в кръг. "Абе защо гребеш на обратно бе" "Не аз, ти гребеш на обратно" Тогава фраснаха Парцалев с греблото по каската и тои легна. Ама му убиваше запушалката за въздуха на лодката и той я хвана и я хвърли в реката. "Абе потъваме бе" "Къде е чепа бе, ще се издавим бе" "Кой хвърли чепа в реката" Парцалев с невинен глас "Ми то тук нещо отдолу ме убиваше, аз откъде да знам че е чепа" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sake Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 "Ей ся ти е*ах майката" В ефир 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 От "Границата" - Какво праите бе ?!?!? Тва да не ви е дискотека тука! И аз да ходя ученички да ви уреждам - НЯМА КУРВИ ЗА ВАС! От "Вчера" На сутринта когато липсва изгорения чин - Де го бе? - Ми аз кото дойдох..такова - Какво бе? - Ми...кото дойдох... нямаше го... - Какво кото дойде бе! Ти български не знаеш и си дошъл тука английски да ми учиш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra4eto Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 edna replika mi se e zape4atala v saznanieto ot mnogo malka togava mnogo se smqh na neq mislq 4e be6e ot filma "S deca na more" samo 4e ne sam sigurna dali e toi ta replikata be6e kak ba6tata kre6ti mnogo qdosan na deteto si:"Niki gad mrasna 6te ti skasam u6ite" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted November 3, 2004 Author Share Posted November 3, 2004 Репликата е от филма "Оркестър без име"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 "Тримата от запаса" Ей това е велик филм.Много ми хареса.Особено онази част с лодката.Даже мога да цитирам: "-Аааа потъваме !!! Бай Иване къде е чепа ? -Не съм го виждал, защо ти е ? - Бе кво правите ще се издавим бе ? Бай Иване бе христянин човек си бе, моял ти се кажи къде е чепа ? -Къде ??? Хвърлих го !!!" На това се омазах !!! Казвам ви толкова смях не е било... Който не е гледал филма да го гледа. Ще му хареса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Film: Opasen Char Repilka: Maikata ne iztinskata sapruga na Todor Kolev Sudq sledovatelq: - Taka Rust ? Jenata: - Ami vashiqt. Maikata: - Zapartuk 10minutno izkluchvane na osnovnite dvigatelni funkci poradi neistov smqh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 не съм сигурен за филма май беше "на всеки километър" господине петелът е женски Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 От оркестър без име:"ЕЕЕЕЕ, стига стия барабани де. То, музика, музика, ама кокошките спряха да снасят" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 13-тата годеница на принца разбойникът Перо: "Казва ли ти някоой... Пък и смее ли човек да пита..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted December 29, 2004 Share Posted December 29, 2004 Моля, изтрийте поста. Извинете за безпокойството. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Скоро повтаряха "Господин за един ден" с Тодор Колев. Пак се смях на момента, в който Пурко отново беше трампил "кон за кокошка", в случая за едно малко мършаво прасе дето после едва не изяде цялото село...и след като цяла нощ му сипваха ядене едно след друго и онова омотваше всичко още докато му го сипваха...един от събралите се на шоуто измърмори "-Не мой да бъде!", а попът се прекръсти няколко пъти и каза "-Я някой да влезе да провери дали всичко не излиза отзад..."....на което Пурко отговори: "-Ами да влезе....ако му стиска." И малко по-нататък ме изкефи момента, когато жена му беше оставила 2-те близначета и пак отиде да носи храна на прасето, онова успя да излезе през това време...тя се връща...гледа - прасето избягало...обръща се - гледа...едното от близначетата липсва....поглежда малко по-нататък - прасето за пръв път не квичи неистово от глад, лежи наядено и грухти от кеф. При което тя надава кански вик, Пурко изкача от къщата с липсвщото близначе в ръце и после к'ъв шамар отнесе....само не разбрах за какво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Скоро повтаряха "Господин за един ден" с Тодор Колев. Пак се смях на момента, в който Пурко отново беше трампил "кон за кокошка", в случая за едно малко мършаво прасе дето после едва не изяде цялото село... ХА, ХА, ХА, ХА, ХА, ХА, ХА, За "Не прасе, а жив дявол" а.к.а "Малкият слон от Странджа Планина" става въпрос - ха, ха, ха - наистина много весели моменти има в този тъжен, в своя край, филм. Прасето определено внася колорит, а Пурко - хайвана - със своята невинна тъпотия и маркототевски "късмет" допълнително развеселява обстановката. Мidex: Мерси, че ме подсети за този наистина култов, за българското кино, филм - ще взема да си го припомня тия дни! Остани със здраве. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 "Това не е прасе, а личност тъмна и непозната за нашия край!" "Предлагам да приключим огледа на свинепроизшествието..." Съсипващ е филма. А някой помни ли "Кит" (1970)? След месеци скитане из Черно Море, нашите риболовци като хванаха една цаца? Хехехе. "-- Другари! Риба! -- Риба, ама цаца... -- Цаца, ама риба! -- Е, риба, ама цаца... -- Цаца, ама РИБА! -- Риба... Ама ЦАЦА! -- Пфу! Цаца, ама РИБА! Другари! РИБА!" И накрая цацата стана цял кит, а Калоянчев - министър на Министерството на Китолова... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Браво за темата Слушам си едно радио постоянно и по него непрекъснато пускат такива култови реплики. Филмите съм ги гледала преди дооооста години и вече почти нищо не помня. В главата ми се въртят две неща, които тук не са споменати. От "Маргарит и Маргарита" Около небезизвестната реплика"За да получиш, първо трябва да дадеш", ... <{POST_SNAPBACK}> Браво бе Пичага. От много време не се бях сещал за един от любимите си филми, а тази реплика е КУЛТОВА. Аз да отбележа, че и от новите филми има яки реплики, като например от филма "Най-важното" или "Най-важните неща".....нещо такова е заглавието, ама там Христо Мутафчиев в ролята на Таско Мазута супер бесен казва: "Така ще го пребия , че няма да знае кое е крак, кое е зъби" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Няма смисъл да казвам моите любими моменти от българските филми-всички бяха споменато в по-горните постове.Любим ми е "Оркестър без име" и"13-та годеница на принца"-всички реплики са невероятни. П.С.В петък(31.12.04) ще дават "Оркестър без име",а след него ще има специално студио посветено на 20-годишнината на филма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 "-izpitaha li te dnes? -ne! -BRAVO moito mom4e!!!" filma e "dva dioptera dalekogledstvo" "Golqm 4ovek e dakela"-toplo Link to comment Share on other sites More sharing options...
darmonko Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 От оркестър без име:"ЕЕЕЕЕ, стига стия барабани де. То, музика, музика, ама кокошките спряха да снасят" <{POST_SNAPBACK}> "Az i na voina sam bil-bombardirat,bombardirat i sprat-a pri teb spirane niama be Go6e.6te oglu6eem ot tova tvoe dumkane")))))))) nai iakia film e tva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 Васко даГама от село Рупча --Да знаеш нещо за един счупен клон? -ХА! Ако искаш да знаеш за да се счупи такъв клон един човек не е достатъчен! -Аха, значи и тримата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.