Barmana Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 От понеделник такситата спират да возят от точка до точка и от това следва: ГОЛЕМИТЕ ИЗЯЖДАТ МАЛКИТЕ С ТЪПА МАНИПУЛАЦИЯ , А ИМЕНО- 1.Всички ще предпочетат големите и по-луксозни коли ,а малките тика и др. ще останат без работа 2.Малките не се усещат ,че са манипулирани,под предтекст,че това е ценова солидарност 3.Телефоните ще им млъкнат и масово диспечерките ще бъдат съкращавани Ако ги бойкотираме една седмица????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 който ползва таксита да му мисли ,аз не ползвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 1. Не ми се вярва, че като си хващаш такси гледаш дали е малко или голямо, луксозно или не. 3.Едва ли тук от форума, които ще бойкотираме ще има някакъв ефект.Да бойкотират най-много 20 човека.А такситата едва ли ще го усетят.На мен от центъра до нас ми излиза 2-2.20 лв.Ся за 50 стинки няма да ми се отрази кой знае колко.А и които може да си позволи такси си го ползва.Останалите ще си правят сметката и ще чакат последните маршрутка.А и като си с някой авер винаги мое да си делката сметката Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 От понеделник такситата спират да возят от точка до точка<{POST_SNAPBACK}> е то и аз не ги ползвам ама това знaчи ли че няма да могат да се викат таксита по телефона? неприятно, все пак понякога се налага Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 От понеделник такситата спират да возят от точка до точка и от това следва:ГОЛЕМИТЕ ИЗЯЖДАТ МАЛКИТЕ С ТЪПА МАНИПУЛАЦИЯ , А ИМЕНО- 1.Всички ще предпочетат големите и по-луксозни коли ,а малките тика и др. ще останат без работа 2.Малките не се усещат ,че са манипулирани,под предтекст,че това е ценова солидарност 3.Телефоните ще им млъкнат и масово диспечерките ще бъдат съкращавани Ако ги бойкотираме една седмица????? <{POST_SNAPBACK}> Еми крайно време беше! Хоратя трябва да осъзнаят, че има разлика между такси и автобус/тролей! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 От понеделник такситата спират да возят от точка до точка и от това следва:ГОЛЕМИТЕ ИЗЯЖДАТ МАЛКИТЕ С ТЪПА МАНИПУЛАЦИЯ , А ИМЕНО- 1.Всички ще предпочетат големите и по-луксозни коли ,а малките тика и др. ще останат без работа 2.Малките не се усещат ,че са манипулирани,под предтекст,че това е ценова солидарност 3.Телефоните ще им млъкнат и масово диспечерките ще бъдат съкращавани Ако ги бойкотираме една седмица????? <{POST_SNAPBACK}> Таксита рядко ползвам, така че това не ме бърка. По-скоро адски тъпо е да те вози някаква 15-20 годишна трошка (пък и да е по-нова те 3-4 години са чао)и да плащам като за нова с климатик. Освен това такситата не са нещо от първа необходимост. Човек ползва таксита обикновенно когато е на зор , така че просто не виждам как може някой да е солидарен в това начинание. Все пак успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgorro Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Barmana, obiasni kak 6te boikotira6. 6te hodi6 pe6a ot Trakia do Kar6iaka ili.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmana Posted September 17, 2004 Author Share Posted September 17, 2004 1. Не ми се вярва, че като си хващаш такси гледаш дали е малко или голямо, луксозно или не. 3.Едва ли тук от форума, които ще бойкотираме ще има някакъв ефект.Да бойкотират най-много 20 човека.А такситата едва ли ще го усетят.На мен от центъра до нас ми излиза 2-2.20 лв.Ся за 50 стинки няма да ми се отрази кой знае колко.А и които може да си позволи такси си го ползва.Останалите ще си правят сметката и ще чакат последните маршрутка.А и като си с някой авер винаги мое да си делката сметката <{POST_SNAPBACK}> Тва ясно ,но като свършваш работа в 1.00,а в града транспорта е спрял?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmana Posted September 17, 2004 Author Share Posted September 17, 2004 Barmana, obiasni kak 6te boikotira6. 6te hodi6 pe6a ot Trakia do Kar6iaka ili.......... <{POST_SNAPBACK}> разбирам,че е трудно - но съгласи се ,че 365 х 0.50-1.00 са доста солидна сума Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmana Posted September 17, 2004 Author Share Posted September 17, 2004 1. Не ми се вярва, че като си хващаш такси гледаш дали е малко или голямо, луксозно или не. 3.Едва ли тук от форума, които ще бойкотираме ще има някакъв ефект.Да бойкотират най-много 20 човека.А такситата едва ли ще го усетят.На мен от центъра до нас ми излиза 2-2.20 лв.Ся за 50 стинки няма да ми се отрази кой знае колко.А и които може да си позволи такси си го ползва.Останалите ще си правят сметката и ще чакат последните маршрутка.А и като си с някой авер винаги мое да си делката сметката <{POST_SNAPBACK}> Ей не си прав този форум го вижда половин пловдив и после от уста на уста .............!Не трябва човек да се поддава на каквито и да е монополни решения! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Barmana, има бутон Edit, както и бутон Quote, ако искаш да цитираш няколко поста едновременно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barmana Posted September 17, 2004 Author Share Posted September 17, 2004 Barmana, има бутон Edit, както и бутон Quote, ако искаш да цитираш няколко поста едновременно. <{POST_SNAPBACK}> благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Neznam na kakvi taxita se vozite , ama na mene dosega pove4e ot 1.50-2lv ne sa mi vzimali.. prosto se OBAJDATE PO TELEFONA i si PORU4VATE taxi a ne si go hva6tate ot ulicata. Naprimer az polzvam 6665 i 9199 pri tqh promociata pri poru4ka e: Do 2.50 pla6ta6 1.50 Do 3.00 pla6ta6 2.00 Nad 3.00 - 20% otstupka ot smirnenski do trakia mi izliza 2lv Nevijdam nikakuv smisal v tova da izbira6 da se ka4va6 vav golqma kola ili vav tico.. Vse edno da ne se ka4i6 vav 4-ka ot starite i da 4aka6 cql den da mine avtobus ot novite Sega mojebi 6te ka4at cenite na km , oba4e gornite promocii si stoqt.. Kvi sa tiq taxita ot to4ka do to4ka!?? Teq deto mi tvardqt 4e taxitata ne sa neobhodimost i im e vse taq mi e mnogo stranno kvo pravqt kato e 4 sutrinta i trugvat da se pribirat ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Не е вярно, че като си хващам такси не си избирам, какво да е! Избирам си, и още как! По- ми е кеф да се возя в голямо, ново и луксозно. Странно, не мислите ли? И, като си давам двете левчета, предпочитам да е за луксозно возило, а не за Жигули, Москвич, Кадет или Тико! А, и по телефона, като съм си поръчвал, в доста от случаите съм завършвал с " и да не е Тико!". И изобщо не ме боли за тарикатите с малките колички, от малките фирмички, които, де факто, печелят много повече, от шофьорите на прилични автомобили! Като не им отърва, да возят по-евтино! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Много е криво да се возиш в някво тико иля някъв Матиз,та то в тези "коли" няма място за краката и просто не е комвортно и трудно една от гореспоменатите "коли" може да се движи с повече от 80-90,по завоите хич не са стабилни и тракат и чукат ... да те е страх да се качиш.По-добре да дам същите пари за да се воза в някой стар но удобен мерцедес(надявам се тук и вие мислите така) а не в тази кутийка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Е хубаво де, какво толкова е станало? Все едно е дошъл края на света като няма от точка до точка.... Аз ползвам Корона, които возят с 30 процента отстъпка и от единия край на града до другия ще ти вземат най-много 3 лева, което си е много прилично даже. Другите големи фирми също возят с отстъпка, така че не виждам къде е проблема. От точка до точка е гадно , защото ако спреш някъде и пак си плащаш отгоре... Честно казано изобщо не ме боли за малките и големите, това са си техни проблеми- да си ги решават.И естествено,че хората ще предпочетат големите и нови автомобили , никой не иска да се вози в някакви допотопни трошки.До колкото знам от 1 януари 2005 година всички таксита, които са на повече от 10 години ще трябва да спрат работа.От 2006 ще останат само 4 годишни и по-нови. Което е само в полза на потребителите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Бойкот на такситата-е няма да стане тая хава,който се вози по необходимост на такси,ще продължи да го прави,независимо,че няма да плати 2 лева примерно,а 2и50.Това е положението.А аз лично си избирам такси,като се обаждам по телефона обикновено звъня на фирми,чиито таксита са големи коли и не са трошки и от улицата като хващам пак дебна.Заради едното удобство,поне като плащам да не се чувствам като в каруца. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Абе какво значи , че няма да карат от точка до точка Ами замислете се, те винаги това правят - от точката, в която се качваш, до точката, в която слизаш Друг е въпросът за отстъпките, които ти се полагат като си викнеш такси по телефона. По принцип 50-60 стотинки отгоре не е кой знае какъв проблем, но ако ти се налага редовно да ползваш такси, тогава вече е кофти. Решение - вземете си колело Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEKTIK Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Това е кофти вест...аз много ползвам таксита...и не мога да се откажа от тях.Жалко...Ама то не е нормално-таксита ти е около 1,50,а рейса 50ст.-нормално е да се вдигат цените пропорционално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOKOMOTIVcho Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Ама ще е нормално и да се дигат заплатите... ама НЕ тъпите от МВФ решиха да не вдигат заплатите изведнаж а постепенно...кво да ги праиш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 awe tuka pak sme dobre s cenite Plovdiv taxi 1.50-2.00 Mar6rutka 0.60 Sofia taxi 3.00-4.00++ (cenite sa su6tite raztoqniata sa drugi) Mar6rutka 1.00 (!!!) samo deto v Sf ne mi se e slu4valo da 4akam reis pove4e ot 5-10 min a tuka mi se slu4va redovno.. to zatva i vse s taxita se dvija :/ V sf oba4e biletite moje da se kaje 4e sa po-evtini za6toto ima promocia 5bileta za 2lv +tva rqdko ti se slu4va da dup4i6 Siguren sum 4e skoro i tuka mar6rutkite 6te stanat 1lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Neznam na kakvi taxita se vozite , ama na mene dosega pove4e ot 1.50-2lv ne sa mi vzimali.. prosto se OBAJDATE PO TELEFONA i si PORU4VATE taxi a ne si go hva6tate ot ulicata. Naprimer az polzvam 6665 i 9199 pri tqh promociata pri poru4ka e:Do 2.50 pla6ta6 1.50 Do 3.00 pla6ta6 2.00 Nad 3.00 - 20% otstupka ot smirnenski do trakia mi izliza 2lv Nevijdam nikakuv smisal v tova da izbira6 da se ka4va6 vav golqma kola ili vav tico.. Vse edno da ne se ka4i6 vav 4-ka ot starite i da 4aka6 cql den da mine avtobus ot novite Sega mojebi 6te ka4at cenite na km , oba4e gornite promocii si stoqt.. Kvi sa tiq taxita ot to4ka do to4ka!?? Teq deto mi tvardqt 4e taxitata ne sa neobhodimost i im e vse taq mi e mnogo stranno kvo pravqt kato e 4 sutrinta i trugvat da se pribirat ... ми то човека точно тва казва до колкото виждам. че тия промоции няма да ги има и ще си плащаш колкото си пише. а и 6665 вече не са до 2.50 - 1.50, а са до 2.20 - 1.50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 От точка до точка са тези, които взимат някаква фиксирана сума независимо къде те карат в рамките на града. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 аз такова не знам дето кара от точка до точка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted September 17, 2004 Share Posted September 17, 2004 Има доста такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.