Lotion Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Здравейте! Имам странен проблем с монитора/видео картата който се опитвам да разреша от много време. Ако картината е статична - няма проблеми, но има ли и най-малкото движение по екрана, включително местене на мишката картината започва леко(а някога и не толкова леко) да "играе". Това се забелязва най-добре по ръбовете на екрана. Пиша във форума за Линукс защото този проблем го имам най-вече под Линукс, понякога има чувството, че и под Window$ се появява но може би си внушавам. Видео картата ми е Riva Vanta 8мб на AGP слот. Пробвах я у приятел и работи, взех неговата у нас - тя е същия модел и пак прави проблем. От друга страна карта на PCI слот работи без проблеми. Монитора също го пробвах у приятел и той е OK. Това ме кара да мисля, че проблема е в AGP слота и по-точно във нещо за AGP за Линукс. Дъното ми е куче марка с чип на VIA да не би под Линукс да работи на по-висока честота и да пречи на видео картата - не знам. Вие какво ще кажете? Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 Здравейте!Имам странен проблем с монитора/видео картата който се опитвам да разреша от много време. Ако картината е статична - няма проблеми, но има ли и най-малкото движение по екрана, включително местене на мишката картината започва леко(а някога и не толкова леко) да "играе". Това се забелязва най-добре по ръбовете на екрана. Пиша във форума за Линукс защото този проблем го имам най-вече под Линукс, понякога има чувството, че и под Window$ се появява но може би си внушавам. Видео картата ми е Riva Vanta 8мб на AGP слот. Пробвах я у приятел и работи, взех неговата у нас - тя е същия модел и пак прави проблем. От друга страна карта на PCI слот работи без проблеми. Монитора също го пробвах у приятел и той е OK. Това ме кара да мисля, че проблема е в AGP слота и по-точно във нещо за AGP за Линукс. Дъното ми е куче марка с чип на VIA да не би под Линукс да работи на по-висока честота и да пречи на видео картата - не знам. Вие какво ще кажете? Благодаря предварително! <{POST_SNAPBACK}> И аз имах подобен проблем с gf256. Поdвин и лин ми го правеше тоя проблем когато е на 1024x7... След малко тормоз на честотите под лин взе че се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotion Posted September 16, 2004 Author Share Posted September 16, 2004 Кои честоти? Modelines на монитора ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.