Jump to content
BulForum.com

Slackware и X режим

mIRCata

Recommended Posts

След пробата с Red Hat(някъде из постовете на форума съм писал за това :) ) реших да сложа Slackware 10 пуснах си го дадох инсталл на абсолютно всички пакети от 2-та диска и започнах да чета slackware book

та там пише за настройка на Х първо пуснете SuperProbe да ви даде инфо за видео картата после пускате fx86config or FX86Setup за настройка

Да ама нито едно от 3-те го нямам :confused

пробвах да ги търся с which - нищо , с find пак нищо locate ми даде че не намира някакъв .db файл

а при стартиране на startx - ми нищо черен, неконфигуриран екран :cry

Някакви идеи какво да предприема за да си пусна графичен режим??

locate ми даде че не намира някакъв .db  файл

Трябва да имаш създадена база с файловете по хард-а за да търсиш с locate. С updatedb се обновява тази база. Не е лошо през определн период от време да си я обновяваш.

You can get information about your video card using the SuperProbe program:
xf86config is one of two programs that can be used to configure X on your system
The second way to configure X is to use XF86Setup, a graphical configuration program

Ето го текста както е написан в Slackware book Тези трите ги няма никви както и да ги търся

10 конфигурирах с xorgconfig или xorgsetup . Едното е по-автоматизирано (второто).

hubau shtom si s Xorg q mi kaji ako ti zabiva ili ako ti se sluchva da zabiva koga se sluchva na kakvo vreme se sluchva ako smenish X.org=to s po novo zabivaniqta shte se uvelichat no se pak ako go smenish kaji koga zabiva.

След пробата с Red Hat(някъде из постовете на форума съм писал за това  :)  )  реших да сложа Slackware 10  пуснах си го дадох инсталл на абсолютно всички пакети от 2-та диска и започнах да чета slackware book

та там пише за настройка на Х първо пуснете SuperProbe  да ви даде инфо за видео картата после пускате  fx86config or FX86Setup  за настройка

Да ама нито едно от 3-те го нямам :confused

пробвах да ги търся с which - нищо , с find пак нищо locate ми даде че не намира някакъв .db  файл

а при стартиране на startx - ми нищо черен, неконфигуриран екран  :cry

Някакви идеи какво да предприема за да си  пусна графичен режим??

Eto edin zlaten SAIT kudeto e obijasneno vsichko za X-a za Kirilizacijata na Slack .... napisnana e ot Georgi Chorbadjiiski.

A na TOZI pak negov sait ima i infoi za nastroika na Mplayer-a da si gledkame filmite s subtitri na BGski.

Nadijavam se vse na nijakoi da pomogna.

Bye ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...