mIRCata Posted September 15, 2004 Share Posted September 15, 2004 След пробата с Red Hat(някъде из постовете на форума съм писал за това ) реших да сложа Slackware 10 пуснах си го дадох инсталл на абсолютно всички пакети от 2-та диска и започнах да чета slackware book та там пише за настройка на Х първо пуснете SuperProbe да ви даде инфо за видео картата после пускате fx86config or FX86Setup за настройка Да ама нито едно от 3-те го нямам пробвах да ги търся с which - нищо , с find пак нищо locate ми даде че не намира някакъв .db файл а при стартиране на startx - ми нищо черен, неконфигуриран екран Някакви идеи какво да предприема за да си пусна графичен режим?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 locate ми даде че не намира някакъв .db файл Трябва да имаш създадена база с файловете по хард-а за да търсиш с locate. С updatedb се обновява тази база. Не е лошо през определн период от време да си я обновяваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted September 16, 2004 Author Share Posted September 16, 2004 You can get information about your video card using the SuperProbe program: xf86config is one of two programs that can be used to configure X on your system The second way to configure X is to use XF86Setup, a graphical configuration program Ето го текста както е написан в Slackware book Тези трите ги няма никви както и да ги търся Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 10 конфигурирах с xorgconfig или xorgsetup . Едното е по-автоматизирано (второто). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOKe Posted September 16, 2004 Share Posted September 16, 2004 10 конфигурирах с xorgconfig или xorgsetup . Едното е по-автоматизирано (второто). <{POST_SNAPBACK}> hubau shtom si s Xorg q mi kaji ako ti zabiva ili ako ti se sluchva da zabiva koga se sluchva na kakvo vreme se sluchva ako smenish X.org=to s po novo zabivaniqta shte se uvelichat no se pak ako go smenish kaji koga zabiva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel_K Posted September 23, 2004 Share Posted September 23, 2004 След пробата с Red Hat(някъде из постовете на форума съм писал за това ) реших да сложа Slackware 10 пуснах си го дадох инсталл на абсолютно всички пакети от 2-та диска и започнах да чета slackware bookта там пише за настройка на Х първо пуснете SuperProbe да ви даде инфо за видео картата после пускате fx86config or FX86Setup за настройка Да ама нито едно от 3-те го нямам пробвах да ги търся с which - нищо , с find пак нищо locate ми даде че не намира някакъв .db файл а при стартиране на startx - ми нищо черен, неконфигуриран екран Някакви идеи какво да предприема за да си пусна графичен режим?? <{POST_SNAPBACK}> Eto edin zlaten SAIT kudeto e obijasneno vsichko za X-a za Kirilizacijata na Slack .... napisnana e ot Georgi Chorbadjiiski. A na TOZI pak negov sait ima i infoi za nastroika na Mplayer-a da si gledkame filmite s subtitri na BGski. Nadijavam se vse na nijakoi da pomogna. Bye Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.